Connect with us

Zadar

NACIONALNI TJEDNIK OPET PIŠE O “MEGA BOGATOM ZADARSKOM POLITIČARU” “Imperijal”: Nedavno uhićeni Pupić Bakrač prodaje ličko imanje za 1.893.410 kn!

Objavljeno

-

Zadarski političar koji nije uspio ući u Sabor s kampanjom ‘Dosta pljačke’ stalno šokira opsegom osobnog bogatstva u koje možemo zaviriti iznutra jer neprestance oglašava nove stanove, vile, imanja… na Njuškalu i Indexu i to pod raznim profilima, donosi nacionalni tjednik “Imperijal”

Njihovu današnju objavu o kontroverznom zadarskom inspektoru i najvjerojatnije najimućnijem vijećniku s ovog područja, donosimo u nastavku:

“Zadarski županijski vijećnik i veterinarski inspektor Marko Pupić Bakrač zasigurno je jedan od najbogatijih hrvatskih političara. No, kako županijski vijećnici ne predaju imovinske kartice, uvide u njegovo bogatstvo možemo steći tek ako pratimo njegove profile na internetskim oglasnicima. Pupić Bakrač ih ima više no kako preko raznih profila često prodaje iste nekretnine te pokretnine analizom samih oglasa, inicijalno smo došli do zaključaka kako se bučni političar skriva iza jednog profila preko kojeg prodaje i imanje u Lici. Uz oglas je pisalo kako se radi o imanju s potocima, slapovima i jezercem u Bruvnu pokraj Gračaca.

Iako je uz oglas bio naveden mobilni broj koji nije upisan u telefonskom imeniku na njegovo a ni ime njegove supruge, uočili smo kako je s istim brojem kao Marko Pupić Bakrač tražio svojedobno od Državnog sudbenog vijeća pristup određenim informacijama tako da su sve enigme tu razriješene. Zadnji put prodaju tog imanja Pupić Bakrač oglasio je 17. listopada 2020., dakle pet dana prije nego što su mu zadarski policajci upali u vilu i iz nje iznijeli nepropisno uskladištenu zračnu pušku te ga priveli u policiju na ispitivanje zbog izrečenih prijetnji na društvenim mrežama zadarskom županu Božidaru Longinu. Uz oglas je Pupić Bakrač priložio foto galeriju te video snimku potoka sa slapovima.

Ilustracije su nepobitno ukazivale kako se radi o netaknutom komadu rajske prirode sa zidanom kućom ali i mlinom. Navedeno je kako vikendica ima komfornih 200 m2 a da se imanje prostire na 18.000 m2. ‘Imanje u Lici, dva potoka, slapovi, jezerce, mlin. Potok prolazi ispod kuće (mlina) . Na imanju renoviran objekt u kojem se može obitavati, centralno grijanje, struja, voda . Renovirati treba mlin i štalu koji se spajaju u jedan objekt, kuću ispod koje prolazi potok. Svi dokumenti sređeni, građevinska, okućnica 18.000 m2 livade i šljivika. Moguća zamjena’ – piše u oglasu koji je Pupić Bakrač postavio na Njuškalo. U oglasu je naveo kako postoji centralno grijanje na struju te da je objekt renoviran 2020. godine.

Dosad je oglas prikazan 1.679 puta što jasno upućuje na značajan interes potencijalnih kupaca za takvo imanje. Kada smo u telefonskom imeniku pretraživali podatke uočili smo kako je Katica Pupić Bakrač, njegova supruga, prijavila telefonski broj u Bruvnu. Na adresi koju je prijavila egzistira tvrtka Eko Gračac j.d.o.o. čiji je osnivač i direktor Dražen Mitrović iz Kostrene. Budući da je Pupić Bakrač preko istog profila oglašavo i prodaju sadnica ličke šljive te drva za ogrjev, shvatili smo da isti vjerojatno potječu s njegovog ličkog imanja. U oglasu je napisao ‘Sadnice stare autohtone Ličke šljive. Stabla dosežu starost 50 godina. Sadnice su veličine od 30 cm do 1,5 metar. Moguća zamjena’. Prodavao ih je po cijeni od 20 kn za komad.

Također, preko svog profila markopupic zadnjeg dana srpnja Marko Pupić Bakrač oglasio je kako kupuje tvrtku za poljoprivrednu djelatnost i stočarstvo. Isti dan kada je oglasio prodaju ličkog imanja, dakle 17. listopada, Pupić Bakrač je oglasio i prodaju drva. Napisao je ‘Suha drva za ogrjev ispiljena i iscjepana prodajem. Moguća zamjena za strižnu kosu, motokultivator, agregat. dron, motornu pilu…’ . U ovom oglasu zanimljiv je dron jer je već jednog osobno oglasio ovo ljeto na prodaju pa se postavlja pitanje što će Marku Pupiću Bakraču potencijalna kolekcija dronova. Naime, za aktivirati dorn potrebne su dozvole. Kazne za aktiviranje drona su goleme – mogu iznositi i nekoliko tisuća kuna za neovlašteno snimanje iz zraka.

Naime, kada se poleti dronom u zrak, automatski se ulazi u svijet zračnog prostora i postaje se dio zrakoplovstva u kojem vrijede određena pravila, a za apsolutno svako snimanje iz zraka na području RH mora se tražiti odobrenje Državne geodetske uprave. U tom zahtjevu moraju se navesti informacije poput osobnih podataka naručitelja snimanja, podatke o zrakoplovu, vremenu, mjestu i svrsi snimanja, ali i mjesto na kojem će se čuvati snimljeni materijal. Nakon što se dobijete odobrenje za snimanje, koje se u pravilu izdaje samo za taj period i taj prostor koji je tražen, prije objavljivanja te snimke moraju se predati Državnoj geodetskoj upravi, koja ih onda pregledava i izdaje odobrenje za njihovu upotrebu – objašnjavala je svojedobno Nada Finderle, predsjednica Hrvatske udruge bespilotnih sustava (HUBS).

Zato se logično postavlja pitanje je li Pupić Bakrač aktivirao svoj dron ili više njih te je li prethodno pribavljao dozvole nadležnih tijela. Moguće je da je Pupić Bakrač želio koristiti dron kako bi snimao svoja brojna imanja u Zadarskoj županiji iz zraka, poput apartmanske vile na Dinjišnici na Pagu ali i vila u Zadru te imanja u Lici. No, i takva snimanja podliježu pravilima zrakoplovstva kako je navedeno, U svakom slučaju, provjerom u zemljišnim knjigama utvrdili smo kako je Marko Pupić Bakrač knjižni vlasnik ličkog imanja u Bruvnu pokraj Gračaca i to više parcela, od kojih je samo u jednoj suvlasnik s drugima a inače ima vlasnički status 1/1.”

 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Zadar

HNK Zadar: Otkazana večerašnja izvedba komedije Puni pansion

Objavljeno

-

By

Večerašnja izvedba komedije “Puni pansion” u HNK Zadar odgađa se zbog bolesti glumice. O novom terminu posjetitelji će biti naknadno obaviješteni.

Povrat za online kupljene ulaznice izvršit će se automatski u narednim danima, a za ulaznice kupljene na prodajnim mjestima potrebno je poslati zahtjev za povrat novca putem  https://www.entrio.hr/refund web forme najkasnije u roku od mjesec dana.

 
Nastavi čitati

Grad

JOŠ PET DANA! / Sedmo izdanje Street Food Festivala: Kulinarski i glazbeni spektakl na Puntamici

Objavljeno

-

By

Zadarski Street Food Festival ponovno oduševljava posjetitelje kombinacijom vrhunske hrane i živih izvedbi domaćih glazbenih zvijezda

Najpoznatiji gastronomski i glazbeni događaj u Zadru – Street Food Festival –  vraća se po sedmi put na omiljeno mjesto okupljanja ljubitelja dobre hrane i glazbe – na Puntamiku! Od 26. travnja do 5. svibnja ova će destinacija postati vaše omiljeno odredište.

Ovaj festival postao je nezaobilazna destinacija za sve posjetitelje, bilo domaće i strane, koji žele uživati u jedinstvenom spoju okusa i ritmova uz predivan pogled na more.

Street Food Festival poznat je po svojoj raznovrsnoj ponudi hrane koja seže od tradicionalnih lokalnih specijaliteta do egzotičnih internacionalnih delicija koju s entuzijazmom spremaju najbolji zadarski ugostitelji. Posjetitelji će u čak deset dana imati priliku kušati sve – od sočnih burgera i tacosa do egzotičnih azijskih jela i slatkih poslastica, dok će se istovremeno zabavljati uz izvrsnu glazbu domaćih izvođača.

Na najljepšu pozornici u Dalmaciji stiže Sandi Cenov, genijalna ekipa iz TBF-a,  Petar Dragojević i energična Indira!

Atmosfera na festivalu bit će nezaboravna, kao i uvijek, uz odlične nastupe koji će posjetitelje držati na nogama do kasno u noć.

Sedmo izdanje Street Food Festivala na Puntamici očekuje se kao najveće do sada, s više izlagača hrane i još raznovrsnijim glazbenim programom

Organizatori pozivaju sve ljubitelje dobre hrane, odlične glazbe i vrhunske zabave da se pridruže ovoj gastronomsko-glazbenoj manifestaciji i stvore nezaboravne uspomene u prekrasnom ambijentu uz more.

Vidimo se od 26. travnja sve do 5. svibnja.

Street food festival otvoren je svakim radim danom od 16 do 24 sata, dok vikendom te 01.05. već možete uživati  u finoj spizi i osvježavajućim pićima od  12 do 24 sata.

Sve informacije potražite na www.zadarfoodfestival.com

 
Nastavi čitati

Grad

”Plavi kaftan” i ”Priscilla” u Kino Zoni

Objavljeno

-

By

Ovog četvrtka u Kino Zoni vas ponovno očekuje dvostruki program i svi oni koji to nisu ranije stigli, imat će tako priliku pogledati na Canneskom festivalu nagradom ovjenčan ”Plavi kaftan”, a zatim je na rasporedu kinoteke i premijera biografske glazbene drame Sofije Coppole ”Priscilla” koja prati ljubavni odnos naslovne protagonistice i kralja R’N’R’-a, Elvisa Presleya!

Halim i Mina vode trgovinu tradicionalnih kaftana u jednoj od najstarijih medina u Maroku. Da bi mogli držati korak sa zahtjevima izbirljivih kupaca, angažiraju Youssefa. Talentirani šegrt pokazuje zavidnu predanost u učenju umijeća vezenja i krojenja kojima ga podučava Halim, a Mina polako uviđa koliko je njezin suprug dirnut mladićevom prisutnošću…

Na svjetskoj premijeri filma održanoj na festivalu u Cannesu gdje je u konačnici osvojio spomenutu nagradu FIPRESCI, film ”Plavi kaftan” nakon projekcije dobio je ovacije publike u trajanju od čak petnaest minuta, a sve što je tom prilikom redateljica Touzani uspjela reći bilo je da je ovo film o ljubavi. Kao i njezin prethodni uradak “Adam” i ”Plavi kaftan” također je humanistička priča u kojoj se glavni likovi nalaze u suprotnosti s okolinom u kojoj žive. Niti jedan od tih filmova nisu tragedije, već su priče o toplini i ljubavi u drugačijoj formi koje će gledatelja ostaviti spremnog za povjerovati u najbolje dijelove ljudske prirode.

U filmu su glavne uloge ostvarili Lubna Azabal, Saleh Bakri te Ayoub Missoui kojemu je ovo ujedno bio i prvi glumački nastup. Sve troje su prema mišljenju kritičara odradili senzacionalan posao uz mirnu, suptilnu i sigurnu redateljsku ruku Maryam Touzani te stvorili nezaboravnu priču koja govori o različitim vrstama ljubavi, a jednu takvu ćete imati priliku pogledati i u biografskoj glazbenoj drami ”Priscilla”. 

Kad tinejdžerica Priscilla Beaulieu upozna Elvisa Presleyja na jednoj zabavi čovjek koji je već u tom trenutku najveća moguća rock’n’roll superzvijezda u privatnim trenucima potpuno neočekivano postaje netko drugi: zaljubljen, saveznik u usamljenosti i ranjiv najbolji prijatelj…

U ovom duboko dirljivom i zanosno detaljnom portretu o ljubavi, fantaziji i slavi scenaristica i redateljica Sofia Coppola nam kroz Priscilline oči predstavlja do danas neviđenu stranu velikog američkog glazbenog mita, odnos Elvisa i Priscille te njihov turbulentan brak, od njemačke vojne baze do Gracelanda, njegovog imanja iz snova.

Naslovnu ulogu impresivno tumači Caillee Spaeny koja je za svoj nastup nagrađena nagradom za najbolju glumicu na festivalu u Veneciji i nominacijom za Zlatni Globus, dok ostatak glumačke ekipe čine još i: Jacob Elordi, Ari Cohen, Dagmara Dominczyk i Tim Post.

”Plavi kaftan” je na rasporedu u četvrtak 18. travnja s početkom od 18 h, dok nas od 20h očekuje ”Priscilla”. Projekcije se održavaju u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade “Kultura nova”, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu