Connect with us

Sport

FOTOGALERIJA Srebrni i Vatreni Danijel Subašić i Krševan Santini posjetili Školu nogometa u Zadru

Objavljeno

-

Na igralištu Bagat, na mjestu na kojemu su odgajani brojni naraštaji zadarskih nogometaša, pa i onih najbolji među njima, bilo je u ponedjeljak, 29. lipnja dosta živahno. Ispred vrata na istočnoj strani bili su postavljeni stol i četiri stolca, a u kaznenom se prostoru rasporedila oveća skupina vratara svih kategorija Hrvatskoga nogometnoga kluba Zadar zajedno s nekim svojim kolegama iz drugih klubova u Zadarskoj županiji. Zašto?

– Čekamo Danijela, srebrnog Vatrenog! – kratko je obrazložio jedan dječarac, uredno odjeven u vratarsku opremu.

HNK Zadar i njegova Škola nogometa organizirali su posjet Danijela Subašića, hrvatskoga reprezentativca i Srebrnoga (s velikim „S“) iz Rusija, sa SP-a 2018., te Krševana Santinija. Obojica su ponikla u Zadru, počela graditi karijeru u Zadru, jednim dijelom i izgradila i nastavila svoju karijeru drugamo, a Danijel se Subašić prometnuo u prvog reprezentativnoga vratara nakon što se od te uloge oprostio Stipe Pletikosa.

Kad se pojavio Suba, jer tako ga svi zovu još od djetinjstva, sjahao je sa skutera, pozdravio se s Damirom Kneževićem, predsjednikom HNK-a Zadar, te drugima koji su ga dočekali.

– Hajde Suba, idemo na teren! – dobacio mu je Krševan Santini.

Obojicu je prije nego su stupili na travnjak i zauzeli mjesta dočekao pljesak. Mali i malo veći vratari pljeskali su dvojici starijih kolega.

– Hvala svima i dobar dan! – rekao je Danijel Subašić.

Rapahael Sušić, voditelj Škole nogometa u HNK-u Zadar dohvatio se mikrofona. Susret je bio zamišljen kao svojevrsne „usmene novine“ jer su mali vratari postavljali različita pitanja i Subašiću i Santiniju. Neke je, tako, zanimalo kad su počeli, s koliko su godina otišli u klub, jesu li odmah bili vratari…

– Ja sam odmah bio vratar i to ne bih nikad mijenjao – odgovorio je Subašić.

A Santini će:

– Ja ne, bio sam igrač, ali onda mi se nije dalo toliko trčati pa sam postao vratar, ha, ha, ha…

Slijedila su zatim brojna druga pitanja, o karijeri, o utakmicama, o tomu koji je trener na obojicu najviše utjecao…

– To je nedvojbeno Jakov Pinčić, naš mentor – odgovorio je Subašić.

Krševan je potvrdio tu izjavu, a onda su obojica napomenula da su mnoge sate treninga provela upravo na Bagatu.

– Evo, tu iza nas bila je jama s pijeskom. Tu smo puno radili… Želim vam reći svima da smo i mi počeli kao vi, te da budete ustrajni, da budete motivirani i uvijek držite glavu gore, pa i kad je najgore – kazao je Danijel Subašić.

U skupini vratara bilo je i dječaka i momaka iz Škabrnje, iz Galovca, iz Gračaca, iz Neviđana, iz Poličnika, iz Bibinja… A najmlađi bio je Toni Dabo.

– Imam sedam godina, dolazim s otoka Paga svaki dan na trening – pohvalio se Toni dok je čekao da mu Subašić i Santini potpišu knjigu s naslovom Ispred mreže, publikaciju o zadarskim nogometnim vratarima objavljenu lani, čiji je autor Bernard Paleka, zadarski novinar i publicist.

Čim je završio set pitanja, mali su vratari pohitali prema Subi, nije šala dobiti fotku sa Srebrnim iz Rusije.

– Čekaj, čekaj… Ma, Danska 1. srpnja 2018. na SP-u u Rusiji mi je utakmica koju ću pamtiti cijeli život! – odgovorio je Subašić na jedno naknadno pitanje jednog mlađeg kolege o utakmici koju će zauvijek pamtiti.

Usput su vratari doznali i da je Krševan Santini prvi put u majici Zadra nastupio u Zaprešiću.

– Je, kad je u 38. minuti Suba dobio crveni karton, ja sam ga zamijenio – kaže Krševan.

Bližilo se podne i bilo je vruće, ali i Suba i krševan imali su „još samo minutu“ za fotografije za uspomenu.

A ovaj lijepi događaj popratili su i neki roditelji, ali su svratili i klupski treneri Krešo Jaklin, pa Zoran Erlić i Radenko Šimunov, te Dragan Blatnjak.

– Hajde Suba, uhvati se lopte! – našalio se Blatnjak na kraju.

I hoće, vjerujte. Otišao je iz Monaca nakon osam godina, čeka novi klub, dotle uživa u svom Zadru.

– Hvala što ste me pozvali i puno uspjeha vam želim! – zaključio je porukom domaćinima iz HNK-a Zadar Danijel Subašić ovo ugodno i zanimljivo jutro.

no images were found

 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

ZLATNI ORLANDO / PK Jadera iz Dubrovnika sa četiri medalje!

Objavljeno

-

By

10./11.05.2024. na Međunarodnom plivačkom natjecanju Zlatni Orlando 2024 koje se održalo na 50m bazenu Gruž u konkurenciji 334 natjecatelja iz 43 kluba koji su došli  iz 10 zemalja: Hrvatske, BiH, Srbije, Crne gore, Mađarske, Sj. Makedonije, Njemačke, Ukrajine, Kosova, Albanije pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. boje PK Jadere branili su:  Andrija Kačanić (2007) i Mate Molnar (2008).

Mate Molnar (2008) je nastupio u 4 discipline i doplivao do 2 medalje. Na najvišu stepenicu postolja po zlatnu medalju penjao se u najdužoj disciplini programa 1500m slobodno (18:02.15) dok je do srebrne medalje stigao u disciplini 400m slobodno s vremenom 4:27.59., na 200m slobodno (2:05.09) plasirao se na 5.mjesto, a u disciplini 100m slobodno (57.24) zauzeo je 6.mjesto.

Andrija Kačanić (2007) je također nastupio u 4 discipline i doplivao do 2 medalje. U disciplini 50m leđno doplivao je do zlatne medalje s vremenom 28.56, dok se na dionici 100m leđno (1:02.95) izborio za brončanu medalju, dok je 10.mjesto zauzeo u disciplinama 50m slobodno (26.08) i 100m slobodno (55.75)

 
Nastavi čitati

Sport

Hajduk je jedini klub u SHNL-u koji osvaja više bodova u gostima nego doma

Objavljeno

-

Hajduk je proteklog vikenda odigrao još jednu utakmicu ispod očekivanja u SuperSport HNL-u. Remi 1:1 na stadionu Aldo Drosina protiv Istre, s imenima kao što su Ivan Perišić i Josip Brekalo u prvom sastavu, još je jedan razočaravajuć rezultat za splitsku momčad.

Hajduk je najveće razočaranje u SHNL-u u proljetnom dijelu sezone, koji je započeo na vrhu ljestvice. Jedna od zanimljivosti je da je splitski klub i jedini u ligi koji bolje igra u gostima nego na domaćem terenu. Bodom protiv Istre Hajduk je na gostovanjima ove sezone skupio 32 boda, dok je doma upisao tek 30.

Dinamo, koji je osigurao naslov prvaka, te drugoplasirana Rijeka skupili su po 41 bod u domaćim utakmicama. Dinamo je bio dosad najbolji na gostovanjima, skupio je 37 bodova, dok je Rijeka skupila 30 na stadionima koji se ne zovu Rujevica. 

 
Nastavi čitati

Sport

Hrvatski tenisač je bio pred pobjedom. Onda su na teren uletjeli prosvjednici

Objavljeno

-

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Salvadorac Marcelo Arevalo plasirali su se u četvrtfinale parova na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Rimu. U susretu drugog kola s uvjerljivih 6:1, 6:2 savladali pete nositelje, Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina.Meč je trajao oko sat vremena, ali jednako toliko je trajao i prekid koji su uzrokovali prosvjednici kada su pri rezultatu 6:1, 4:2 upali na teren te po njemu prosuli kemikalije. Čišćenje terena nije potrajalo dugo, ali osiguranje je moralo isprazniti tribine i uvjeriti se kako su svi “aktivisti” uklonjeni s područja kompleksa Foro Italica gdje se održava turnir.

Pavić i Arevalo dominirali su od početka, osvojili su prvih pet gemova, a kod izjednačenja u šestom imali i prvu set-loptu. Nisu je iskoristili, ali su mirno na vlastitom početnom udarcu priveli dionicu kraju. Neposredno uoči prekida napravili su i break za 3:2 u drugom setu, a nakon stanke su osvojili oba gema i dovršili posao. U četvrtfinalu će igrati protiv trećih nositelja, Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu