Connect with us

Sport

Direktor Adria Toura Đorđe Đoković obišao teniske terene u Zadru: “Oduševljeni smo uvjetima!”

Objavljeno

-

Adria Tour sve je bliže i teniski tereni na Višnjiku pripremaju se za spektakularne mečeve koji će se održati 20. i 21. lipnja. Đorđe Đoković, direktor Adria toura obišao je terene u Zadru koji će uskoro ugostiti neka od najvećih imena svjetskog tenisa. On je bio u društvu Vladimira Jovanoskog, direktora Hrvatskog teniskog saveza, suorganizatora turnira s kojim je prošao sve detalje turnira.

”Obišli smo prekrasni sportski centar u Zadru, zaista smo oduševljeni uvjetima kojima raspolažemo tamo. Očekujem organizaciju na najvišoj mogućoj razini u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom koji su nam na raspolaganju 24/7. Do sada smo imali sjajne razgovore i ideje te vjerujem u sjajnu manifestaciju!” – izjavio je Đorđe Đoković, inače mlađi brat Novaka Đokovića.

Uz zemljane terene novog teniskog kompleksa idućeg će tjedna niknuti tribine za devet tisuća ljudi. Službene potvrde o broju navijača koji će moći uživati u tenisu Novaka Đokovića, Marina Čilića, Borne Ćorića i drugih šampiona za sada još nema, no organizatori se nadaju da će smjeti ispuniti barem pola kapaciteta tribina. Interes za ulaznice je izniman, HTS svakodnevno dobiva brojne upite iz cijele Europe, a dolazak na turnir već su potvrdili brojni svjetski i regionalni mediji.

”Zadar je kao grad prelijep, nismo mogli odabrati bolji grad za domaćina Adria Toura u Hrvatskoj. Pratimo sve upute Vlade RH što se tiče publike, a nadamo se da ćemo moći primiti do 4.500 ljudi s razmakom od jednog metra. U svakom slučaju, očekujemo pravi spektakl!” – zaključio je Đorđe.

Adria Tour pokrenuo je Novak Đoković s ciljem promocije sporta, pozitivnih vrijednosti i fair-playa. Prilika je ovo i za prikupljanje sredstava koje će biti donirane na kraju toura. Uz Zadar, Adria Tour će se održati u Srbiji, Crnoj Gori i BiH, a na njima će zaigrati i Dominic Thiem, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, Viktor Troicki te drugi šampioni.

”U Zadru smo ugostili direktora Adria Toura Đorđa Đokovića i izvršnog direktora Teniskog saveza Srbije Dušana Orlandića, što je ujedno bio radni sastanak za predstojeći turnir u Zadru. Prošli smo mnogo detalja, kako organizacijskih, tako i sportskih što se tiče samih turnira, kvalifikacijskog i glavnog, te još nekih popratnih događaja. Najavili smo ovaj turnir kao spektakl, a tako će i biti, mislim da će ovo biti događaj koji će privući veliko zanimanje i javnosti i medija, i to ne samo u Hrvatskoj. To smo već počeli osjećati po upitima za medijske akreditacije. Prvi sljedeći korak su nam ulaznice i vjerujem da ćemo vrlo brzo izaći i s tim detaljima. Ulaznice za beogradski turnir su ‘planule’, a po interesu se čini da bi slično moglo biti i kod nas, jer ne dobivamo samo upite iz Hrvatske, nego i iz Slovenije, Mađarske, Austrije…” – izjavio je direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski.

Uz velika imena i uzbudljive mečeve, Adria Tour u Zadru upotpunit će i bogat popratni program što jamči da nas na Višnjiku očekuje pravi praznik sporta i zabave.

 
Nastavi čitati
3 komentara

3 Comments

  1. Nevjerojatno

    4. lipnja 2020. at 18:26

    SUPER
    Malo pomalo regija je tu

     
    • Kacijola

      6. lipnja 2020. at 9:14

      Regija je tu poodavno…
      Pogle koliko cajkašica se udalo preko Drine.
      Koliko samo “domoljuba” banči po BG splavima.
      HR glazbenici revu na koncertima tamo.
      Svako malo članak o Karleuši, Breni i orošavanju…

      Kastoš!

       
  2. @Nevjerojatno

    5. lipnja 2020. at 20:29

    Znaš, @Nevjerojatno , što je nevjerojatno? Kako takvi tup.soni kao što si ti mogu hodati bez tuđe pomoći? Jer glavu, po svemu sudeći, nemaš!

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

ZLATNI ORLANDO / PK Jadera iz Dubrovnika sa četiri medalje!

Objavljeno

-

By

10./11.05.2024. na Međunarodnom plivačkom natjecanju Zlatni Orlando 2024 koje se održalo na 50m bazenu Gruž u konkurenciji 334 natjecatelja iz 43 kluba koji su došli  iz 10 zemalja: Hrvatske, BiH, Srbije, Crne gore, Mađarske, Sj. Makedonije, Njemačke, Ukrajine, Kosova, Albanije pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. boje PK Jadere branili su:  Andrija Kačanić (2007) i Mate Molnar (2008).

Mate Molnar (2008) je nastupio u 4 discipline i doplivao do 2 medalje. Na najvišu stepenicu postolja po zlatnu medalju penjao se u najdužoj disciplini programa 1500m slobodno (18:02.15) dok je do srebrne medalje stigao u disciplini 400m slobodno s vremenom 4:27.59., na 200m slobodno (2:05.09) plasirao se na 5.mjesto, a u disciplini 100m slobodno (57.24) zauzeo je 6.mjesto.

Andrija Kačanić (2007) je također nastupio u 4 discipline i doplivao do 2 medalje. U disciplini 50m leđno doplivao je do zlatne medalje s vremenom 28.56, dok se na dionici 100m leđno (1:02.95) izborio za brončanu medalju, dok je 10.mjesto zauzeo u disciplinama 50m slobodno (26.08) i 100m slobodno (55.75)

 
Nastavi čitati

Sport

Hajduk je jedini klub u SHNL-u koji osvaja više bodova u gostima nego doma

Objavljeno

-

Hajduk je proteklog vikenda odigrao još jednu utakmicu ispod očekivanja u SuperSport HNL-u. Remi 1:1 na stadionu Aldo Drosina protiv Istre, s imenima kao što su Ivan Perišić i Josip Brekalo u prvom sastavu, još je jedan razočaravajuć rezultat za splitsku momčad.

Hajduk je najveće razočaranje u SHNL-u u proljetnom dijelu sezone, koji je započeo na vrhu ljestvice. Jedna od zanimljivosti je da je splitski klub i jedini u ligi koji bolje igra u gostima nego na domaćem terenu. Bodom protiv Istre Hajduk je na gostovanjima ove sezone skupio 32 boda, dok je doma upisao tek 30.

Dinamo, koji je osigurao naslov prvaka, te drugoplasirana Rijeka skupili su po 41 bod u domaćim utakmicama. Dinamo je bio dosad najbolji na gostovanjima, skupio je 37 bodova, dok je Rijeka skupila 30 na stadionima koji se ne zovu Rujevica. 

 
Nastavi čitati

Sport

Hrvatski tenisač je bio pred pobjedom. Onda su na teren uletjeli prosvjednici

Objavljeno

-

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Salvadorac Marcelo Arevalo plasirali su se u četvrtfinale parova na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Rimu. U susretu drugog kola s uvjerljivih 6:1, 6:2 savladali pete nositelje, Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina.Meč je trajao oko sat vremena, ali jednako toliko je trajao i prekid koji su uzrokovali prosvjednici kada su pri rezultatu 6:1, 4:2 upali na teren te po njemu prosuli kemikalije. Čišćenje terena nije potrajalo dugo, ali osiguranje je moralo isprazniti tribine i uvjeriti se kako su svi “aktivisti” uklonjeni s područja kompleksa Foro Italica gdje se održava turnir.

Pavić i Arevalo dominirali su od početka, osvojili su prvih pet gemova, a kod izjednačenja u šestom imali i prvu set-loptu. Nisu je iskoristili, ali su mirno na vlastitom početnom udarcu priveli dionicu kraju. Neposredno uoči prekida napravili su i break za 3:2 u drugom setu, a nakon stanke su osvojili oba gema i dovršili posao. U četvrtfinalu će igrati protiv trećih nositelja, Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu