Connect with us

Nekategorizirano

ZAKAZALA MEDICINA Doktor remećenja sjednica danas u Županiji, već sutra u Gradskom vijeću…

Objavljeno

-

Od 1. maja, kako je upitan za svoju imovinsku karticu, Marku Pupiću Bakraču izgubio se svaki trag.

Premda ga nitko niti nije posebno tražio, pojavio se danas, uz zvuk svečanih trublji koje mu je odsvirao za to uvijek pripremljen Novinar zadarskog dopisništva znamo koje najčitanije novine na svitu.

Uskrsnuo je u Skupštini Zadarske županije i – kako bi izbjegao da ga tkogod priupita odgovore na pitanja o porijeklu imovine (koje čekamo već 50 dana), usto i kako bi izbjegao pravdati se o karakteru koji mu dopušta da izvede presedan u povijesti zadarske politike, pa sjedi istovremeno u Skupštini i u Vijeću Grada Zadra, a što mu je prvorazredni naum – Pupić Bakrač se s vrata razgalamio i isprovocirao dvije pauze u samom startu rada konstituirajuće sjednice.

Dakako da nije uspio „prekinuti sjednicu“, a što je njegovo Prvo Pero dubokoumno prognoziralo, jer je to elementarna idiotarija, ali je uspio stvar razvući za makar sat, što je uvijek dobrodošlo da kraće boravi na svom pravom radnom mjestu, gdje ga također plaćaju porezni obveznici. Baš kao i u Skupštini i baš kao što će od sutra i u Vijeću. Dodamo li tomu da mu Supruga odnedavno odrađuje tri mjeseca otkaznog roka u Zračnoj luci Zadar, nakon što je dvije i kusur godina bila na par godina zakašnjelom porodiljnom, imamo lijepe prihode a da nitko prstom pritom nije ni maknuo. Jezikom tek, i to povremeno. Srećom.

Za Pupića hvala Bogu nismo čuli, dakle, skoro dva mjeseca i uz dragog Boga i Kazneni zakon RH preuzimam sve zasluge za to.

Međutim, ispostavilo se da ni to nije bilo dovoljno vremena pa da se jedan doktor veterinarske medicine, jedna magistrica prava i jedan… Ante Rubeša, da, domognu konkluzije da kao oporba u Skupštini Županije nikako, ali n i k a k o, ne mogu ditkrirati tko će i koga odabrati za potpredsjednika iste te Skupštine, a što je sam sebi namijenio Pupić. I da ti za to treba koji glas više no što ima predstavnik stanara jednog prosječnog nebodera, u koaliciji s predstavnikom iz drugog. Ma jok.

Sad… je li u pitanju ovdje tek to da škola ne uči pameti, ili je dijagnoza teža, nije sigurno al nije bome ni bitno. Ključnim izgleda to da je Skupština jutros trebala trajati 45 minuta, a uz pomoć ovo troje trajala je 2 sata. Sa istim epilogom, jasno, kao da se trojac niti nije pojavio.

Jedna prijateljica ovih se dana vratila s duljeg izbivanja iz zemlje pa nas u čudu gleda i ne može se načuditi uvjeravanjima da „Pupić Bakrač nije igrač HDZ-a“, kako je ona mislila iz daleka.

Uz sve dosad viđeno, počet ću i sama vjerovati u to.

Jer, taj čovjek zaista ili igra za HDZ ili se netko s njime poigrao, nekad davnije? I pritom ne mislim samo na njegovog mudrog političkog mecenu, Antuna Novoselovića, koji je jednako dobro odigrao za SDP na minulim izborima.

Šuma summarum, ovo je oporba koju bi svatko poželio. Jedina zamjerka što vrijeđa inteligenciju.

I da ne zaboravimo – Pupiću još si dužan objasniti svoju imovinsku karticu! Možda sutra na Vijeću?

 

 
Nastavi čitati
3 komentara

3 Comments

  1. Prepotencija

    20. lipnja 2017. at 15:54

    Mozes si zamisliti koji prepotentan lik ? Prvo sebe dize u nebesa kao jako pametan, pa bi sebe za podpredsjednika i onda bi jos uredovao po drugim strankama??
    Jedini cilj mu je biti u centru paznje a to ekscesima i uspijeva i sebi priskrbiti naknade za oba vijeca !!
    Nezamjenjivi unikat bas!! Ali u negativnom smislu.

     
  2. mendul

    20. lipnja 2017. at 16:27

    Za koga su glasovali naivni birači(uz onog koji još uvijek ne odgovara od kud mu imovina),dovoljno je pogledati današnju sliku svih vijećnika za arhivu županije. Što je svojim stavom na slici, biračima poručio njihov vijećnik rubeša, SRAMOTA!!!

     
  3. Četiri kantuna

    20. lipnja 2017. at 18:37

    GUTEN TAG JUGOSLAVIJO , jadno i bjedno da nemože biti jadnije? Ko je sve postao županijski vjećnik .

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu