Connect with us

Tech

iPhone 5 u proizvodnji?

Objavljeno

-

Prema friškim glasinama, Pegatron je započeo s proizvodnjom iPhonea 5 u šangajskoj tvornici, tvrde izvori iz industrije za Digitimes. Osim Pegatrona, novi iPhone proizvodit će i Foxconn.

Pad isporuka netbookova u trećem kvartalu negativno će se odraziti i na Pegatron, no zahvaljujući Appleovim narudžbama, kompanija će nadoknaditi pad prihoda od slabije isporuke ovih malenih računala. Također, Pegatron je navodno postao i drugi proizvođač novog iPada.

Od novosti koje donosi, gotovo je sigurno da će novi iPhone imati veći ekran, mogućnost povezivanja na LTE mreže i novidock konentor. Konektor će biti manji, a umjesto 30 pinova kao dosad, imat će 19 pinova. Dodatni prostor na donjoj strani uređaja Apple bi trebao iskoristiti za postavljanje 3,5-milimetarskog utora za slušalice, prenosi Reuters. Kako bi dodaci za postojeći iPhone radili i na novom izdanju uređaja, Apple navodno u pripremi ima adapter.

Nevezano za ove glasine, novi će iPhone navodno biti lansiran 21. rujna.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Tech

Whatsapp uvodi novu značajku za omiljene kontakte

Objavljeno

-

By

Pexels

Programeri rade na opciji “Favoriti” za kontakte, koja će korisnicima omogućiti dodavanje, uklanjanje i uređivanje kontakata na popisu za lakši i brži pristup.

Time će se izbjeći potreba za skrolanjem svaki put kada korisnik želi poslati poruku nekome s kim je često u kontaktu, a također će biti lakše i brže uspostaviti glasovni ili video poziv, prenosi klix.ba.

Međutim, ova je nova značajka tek u povojima i nije dostupna ni beta testerima, pa će vjerojatno trebati neko vrijeme prije nego što dođe do krajnjih korisnika.

Kako sada stoji, prvi će ga dobiti korisnici Androida.

 
Nastavi čitati

Tech

PRIJAVE DO 1. SVIBNJA! / Na Višnjiku 5. svibnja velika Oldtimer izložba

Objavljeno

-

By

foto: autoscena.hr
/OLDTIMER IZLOŽBA, 5. 5. 2024., ŠPORTSKI CENTAR VIŠNJIK/ 🏁🏁🏁

Automoto sport se ponovno vraća na Športski Centar Višnjik i u naš grad Zadar.

Uz auto i karting utrku Nagrada grada Zadra (Prvenstvo Regije Jug kronometar natjecanje za aute i kartinge, A11 i K11) u organizaciji Auto karting kluba Zadar, Oldtimer klub Zadar u suradnji s Vespa Klub Zadar, MK Arbanasi, Oldtimer klub sv. Krševan, Dalmatinski Fićo Klub, Automodelarski klub Zadar i automehatroničare Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar priređuje OLDTIMER IZLOŽBU uz brojne izlagače iz našeg grada, ali i iz cijele HR i okolnih država.

Izložba će se moći pogledati u nedjelju (5. 5. 2024.) od 10:00 do 18:00 sati u sklopu ŠC Višnjik. Svi su dobrodošli!

Zainteresirani izlagači mogu se prijaviti za izložbu putem linka:

HTTPS://FORMS.GLE/YQWU4NBS11HG5DSA8

Prijave će se zaprimati do popune mjesta ili najdalje do 1. 5. 2024. (srijeda).

 
Nastavi čitati

Tech

Nikada ne biste trebali isključiti ova tri uređaja iz struje!

Objavljeno

-

By

unsplash

Ako se neki električni uređaj neko vrijeme ne koristi, mnogi jednostavno kabel isključe iz utičnice. No, to nije uvijek dobro.

Mnogi električni uređaji nastavljaju trošiti električnu energiju čak i kada su isključeni. To uključuje, na primjer, televizore, radije, LCD monitore ili bežične telefone. Njihove crvene LED diode vrlo jasno pokazuju da energija i dalje teče nakon što su isključeni. To se naziva “fantomsko punjenje”, piše Fenix-magazin.

Međutim, ne mogu svi električni uređaji podnijeti da budu potpuno isključeni iz utičnice. To može biti zbog raznih stvari. Ponekad je to zbog načina na koji funkcioniraju, ponekad zbog toga kako su programirani.

Bitan je i redoslijed isključivanja. Kako biste izbjegli oštećenje, uvijek prvo koristite prekidač, a zatim utikač.

Nikada ne biste trebali isključiti ova tri električna uređaja

1. Pisač

Kada je u pitanju električna energija, kod ink-jet pisača nije potrebno isključiti napajanje električnog uređaja. Međutim, postoji stvarni problem koji nastaje kada se pisač ne isključi pomoću gumba za uključivanje, nego se isključi iz utičnice.

Kada je uključen, spreman je za ispis i nije u stanju mirovanja. Ako se izvuče utikač, zaustavlja se u procesu bez gašenja, kao što bi bio slučaj pri normalnom gašenju.

Ovo je slično resetiranju. To znači da se ink-jet pisač potpuno ponovno pokreće i pretpostavlja da se ispisna glava nije koristila dulje vrijeme. Dakle, čisti se i koristi veliku količinu tinte.

2. WiFi usmjerivač

Imati pristup Internetu u svakom trenutku je prednost stalno aktivnih FritzBoxova, Speedport uređaja, itd. Možda bi se isplatilo noću isključiti WLAN router, ali samo ako na njega nisu povezani drugi važni uređaji.

Ako koristite svoj fiksni telefon, telefonsku sekretaricu i/ili pametne kućne električne uređaje, ne biste trebali isključiti usmjerivač. Oni tada nisu dostupni ili čak uzrokuju probleme kada se uređaj ponovno uključi.

3. OLED televizori

Moderni televizori poput OLED televizora rade smetnje kada se utikač isključi. To je zbog činjenice da se pikseli automatski ažuriraju u pozadini.

Redovito isključivanje s mreže nepravilno bi prekinulo ovaj proces i moglo dovesti do oštećenja ili pogoršanja kvalitete slike.Najbolje je unaprijed saznati od proizvođača možete li električni uređaj isključiti tipkom za napajanje ili je dopušteno potpuno isključiti napajanje.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu