Connect with us

Hrvatska

U humanitarnoj akciji "Zadar za Japan" uključuje se niz zadarskih klubova

Objavljeno

-Humanitarna akcija “Zadar za Japan” potaknuti nesrećom koja je zadesila Japan došli su na ideju da daju svoj doprinos u pomoći japanskom narodu. Naime, u Zadru postoji veliki broj ljudi koji vole japanski narod i kulturu, a dio tih ljubitelja Japana okupljen je u različite klubove; kyudo (čitaj-kjudo), kendo, karate, judo (čitaj-džudo), iaido, ju-jitsu (čitaj-džiu džicu) i aikido u kojima se prakticiraju japanske borilačke vještine.
Ova se inicijativa odnosi na organizaciju humanitarne akcije – sportske priredbe u kojoj će nastupili niz zadarskih klubova: Judo klub ″Zadar″, Kyudo klub ″Yumi″, Karate klub ″Forum″, Kendo klub ″Ouka″, Ju-jitsu klub ″Zadar″, Ki Aikido klub ″Zadar″ i Aikido klub ″Donat″ na način da će svaki klub demonstrirati svoju vještinu u vidu simulacija borbi, kata, oružja i raznih specifičnosti vještina.
Cilj je ove akcije popularizirati navedene borilačke vještine i potaknuti što veći broj građana, a naročito mladih na bavljenje sportom i zdravim načinom života. Neposredni cilj je prikupiti novčana sredstva i uplatiti ih u vidu financijske pomoći na račun japanskog Crvenog križa.
Za ovu akciju dobili su pokroviteljstvo gradonačelnika Grada Zadra g. Zvonimira Vrančića.
Navedena akcija biti će održana dana 30. 04. 2011. u vremenu od 10 do 13 sati na Povljana Ivana Pavla II (Forum).

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

S tržišta se povlači popularna Milka čokoladica!

Objavljeno

-

By

S tržišta se povlači Milka Oreo Bar, od 37 grama, zbog mogućeg prisustva malog komada plastike, izvijestili su iz tvrtke Mondelēz International te napomenuli da nijedan drugi proizvod te kompanije niti bilo koji drugi proizvod Milka i Oreo brenda nisu pogođeni ovim slučajem.

Riječ je o proizvodu Milka Oreo Bar, od 37 grama, s rokom upotrebe 18. kolovoza 2024., i LOT brojem OSK0934652 utisnutim na ambalaži.

Tvrtka poziva sve potrošače koji su kupili taj proizvod na hrvatskom tržištu da ga ne konzumiraju, već da se uz priloženi račun jave trgovini gdje je proizvod kupljen radi povrata novca.

Povlačenje određene količine Milka Oreo Bar je mjera predostrožnosti tvrtke budući da su sigurnost potrošača i kvaliteta proizvoda njen najviši prioritet, stoji u priopćenju.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

NAJNOVIJI PODACI: Pogledajte koliko je porastao hrvatski BDP

Objavljeno

-

By

Emilian Robert Vicol from Pixabay

Zahvaljujući rastu potrošnje i investicija, hrvatsko gospodarstvo poraslo je i u četvrtom lanjskom tromjesečju, već 12. kvartal zaredom, i to za 4,3 posto na godišnjoj razini, dok je u cijeloj prošloj godini ojačalo 2,8 posto.

Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je utorak prvu procjenu prema kojoj je bruto domaći proizvod (BDP) u četvrtom lanjskom tromjesečju realno porastao 4,3 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

To je brži rast nego u trećem lanjskom tromjesečju, kada je BDP porastao 2,8 posto.

Rast u posljednjem lanjskom kvartalu je najbrži rast od trećeg tromjesečja 2022. godine, a ujedno već 12. kvartal zaredom kako gospodarstvo raste.

Prema sezonski prilagođenim podacima DZS-a, gospodarstvo je u posljednjem lanjskom tromjesečju poraslo 4,3 posto na godišnjoj razini, a 1,3 posto na kvartalnoj razini.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Od danas nove cijene goriva. Benzin najviše poskupio

Objavljeno

-

By

Jučer je održana telefonska sjednica vlade na kojoj je donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata sukladno kojoj se najviše maloprodajne cijene računaju po formuli prema osnovnoj cijeni fosilnog goriva u prethodnom 14-dnevnom razdoblju, s ograničenom premijom od 0,1245 EUR/l za dizelsko i benzinsko gorivo te 0,0781 EUR/l za plavi dizel, a u iznosu 0,8229 EUR/kg smjesa propan – butan za boce, odnosno 0,3716 EUR/kg za velike spremnike.

Uredba stupa na snagu prvoga dana od dana objave, a ovakav režim vrijedit će za sljedeće 14-dnevno razdoblje.

Nove cijene iznosit će:

1,49 EUR/l za benzinsko gorivo (povećanje 0,04 EUR/l)

1,49 EUR/l za dizelsko gorivo (povećanje 0,01 EUR/l)
0,96 EUR/l za plavi dizel (povećanje 0,02 EUR/l)
1,20 EUR/kg UNP za spremnike (povećanje 0,02 EUR/kg)

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu