Connect with us

Hrvatska

Zadarske braniteljske udruge traže konkretne poteze državnog vrha

Objavljeno

-

HVIDRA
Zadarska HVIDR-a izvijestila je o jutros održanom sastanku braniteljskih udruga u HVIDR-i Zadar:
“Udruga HVIDR-a Zadar, UP SG SOD ‘Damir Tomljanović-Gavran’, Udruga nezavisnih dragovoljaca DR, Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata, Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar, Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP, dogovorile su plan djelovanja, a koji je izazvan optužnicom generalima Gotovini i Markaču u Hagu:
– Tražimo hitan sastanak predsjednika Republike Hrvatske, predsjednice Vlade i predsjednika Hrvatskog Sabora da donesu plan aktivnosti za pobijanje optužnice hrvatskim generalima.
– Tražimo hitnu saborsku raspravu o odgovornosti onih koji su na nezakonit način dijelili dokumente sa oznakom državne tajne.
– Tražimo očitovanje državnog vrha, bez obzira kakva optužnica bila, tko su za njih generali Gotovina i Markač.
– Tražimo reviziju Zakona o aboliciji.
– Podižemo zajedničku tužbu protiv bivšeg predsjednika RH-gosp. Stjepana Mesića zbog nezakonitog “dilanja” dokumenata koji imaju oznaku državne tajne.
– Ukoliko poduzete mjere i radnje institucija RH ne urode plodom u drugostupanjskoj presudi Haškog Suda, tj. Ukoliko presuda bude nepovoljna po Republiku Hrvatsku i generale ili se ne provede Saborska rasprava o gore navedenom, način djelovanja braniteljskih udruga će se bitno promijeniti.
Molimo hrvatsku javnost i hrvatske branitelje da sada i ubuduće demokratskim sredstvima kazne sve one koji su bilo moralno, bilo zakonski, odgovorni za situaciju u kojoj se našla naša država”.
Osim medijima, isto priopćenje poslano je i predsjedniku Republike Hrvatske, predsjedniku Hrvatskoga sabora, te predsjednici Vlade.

 

Hrvatska

TEMPERATURE I 20 STUPNJEVA NIŽE! / Stiže velika promjena vremena, u dijelu zemlje bit će i snijega

Objavljeno

-

By

Pretežno vedro je je diljem zemlje, prilike su stabilne, kako se sa sjeverozapada Europe prema našim krajevima proteže greben anticiklone. U nastavku subote sunca će biti u izobilju diljem Hrvatske. Temperature će lokalno prijeći 30 vrlo vjerojatno.

nedjelja će dijelovima zemlje donijeti vruće prilike, moguće i do 32, posvuda će biti sunčano.

Ponedjeljak će početi sunčanim vremenom, no jugozapadnjak u unutrašnjosti i jugo na moru će jačati, kao uvod u promjenu vremena.

Tijekom utorka slijedi postupni porast naoblake, poslijepodne će kiša i pljuskovi s grmljavinom biti sve češći. Lokalno je moguće nevrijeme. Prema večeri, kako temperature budu padale, kiša će prelaziti u snijeg u gorju.

Temperature će osjetno pasti, u srijedu bi tako na mjestima u unutrašnjosti mogle biti i 20-ak stupnjeva niže.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

S tržišta se povlači još jedan proizvod, sadrži bakteriju

Objavljeno

-

By

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda: SOJINA SAČMA, broja šarže 300324068, datum proizvodnje 08.03.2024., datuma najbolje upotrijebiti do 08.03.2025., zbog utvrđene bakterije iz roda Salmonella spp.

Proizvod nije u skladu s Pravilnikom o sigurnosti hrane za životinje („Narodne novine“, broj 102/2016, 60/2020).

Detalji o proizvodu dostupni su na web stranici subjekta u poslovanju s hranom za životinje.

Podaci o proizvodu:

Proizvođač: Fanon d.o.o., Vladimira Nazora 126, Petrijanec

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Provjerite police! Povlači se popularni čaj zbog povećane količine aluminija

Objavljeno

-

By

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda MATCHA ČAJ PRAH 80g, najbolje upotrijebiti do 30.6.2026., barkod: 6 922163 621264, lot NL02-230630, zbog povećane količine aluminija u proizvodu.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća od 28. siječnja 2002. o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, navodi se na stranicama HAPIH-a.

Podaci o proizvodu:

Zemlja podrijetla: Kina

Dobavljač: ASIA EXPRESS FOOD, Kilbystraat 1, Kampen, 8263 CJ, Nizozemska

Stavlja na tržište: Asia project d.o.o., Ilica 52, Zagreb

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu