Connect with us

Hrvatska

Vrančić se susreo s veleposlanikom delegacije Europske unije u RH

Objavljeno

-


Povodom svog današnjeg boravka u Zadru i sudjelovanja na seminaru na temu „Dobre prakse savjetovanja s organizacijama civilnoga društva u Hrvatskoj u postupcima donošenja odluka na lokalnoj razini“, veleposlanik delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, Paul Vandoren susreo se u gradskoj vijećnici sa gradonačelnikom Grada Zadra, Zvonimirom Vrančićem, koji ga je upoznao s aktualnim gospodarskom trenutkom i pripremom Grada Zadra za kandidiranje novih razvojnih projekata za sredstva EU fondova.Naveo je tako gospodarsku zonu Crno, Muzej baštine, 2 osnovne škole, nove infrastrukturne projekte itd.
Veleposlanik Vandoren kazao je kako je upoznat s aktivnostima Zadra i Zadarske županije u vezi pripreme razvojnih projekata, te se složio s gradonačelnikovom tvrdnjom kako je iznimno važno u trenucima gospodarske krize poticati nova ulaganja domaćih i stranih ulagača. Za to je, naglasio je Vandoren, potrebno nastaviti mijenjati investicijsko okruženje u Republici Hrvatskoj. Najavio je skori završetak pristupnih pregovora, istaknuvši kakao su upravo jutros zatvorena još 2 poglavlja, te je zaključio kako, iako nitko ne može kazati točan datum ulaska u EU, svakako ne postoji plan za odugovlačenje pregovora.
Na gradonačelnikovu tvrdnju kako je presuda generalu Anti Gotovini naročito pogodila građane Grada Zadra, a s kojima dijeli stav da je general Gotovina pravedan, da su navodi iz presude paušalni i neutemeljeni i imaju elemente pokušaja izjednačavanja krivnje za agresiju na Republiku Hrvatsku, veleposlanik Vandoren kazao je da razumije pogođenost građana presudom i njihove reakcije, no pravila se moraju poštivati, a postoji i mgućnost žalbe na presudu.
Na koncu je zamolio gradonačelnika da upozna građane sa činjenicom da je ICTY osnovao UN, te da je pogrešno izjednačavanje EU i ICTY-a.
 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

TEMPERATURE I 20 STUPNJEVA NIŽE! / Stiže velika promjena vremena, u dijelu zemlje bit će i snijega

Objavljeno

-

By

Pretežno vedro je je diljem zemlje, prilike su stabilne, kako se sa sjeverozapada Europe prema našim krajevima proteže greben anticiklone. U nastavku subote sunca će biti u izobilju diljem Hrvatske. Temperature će lokalno prijeći 30 vrlo vjerojatno.

nedjelja će dijelovima zemlje donijeti vruće prilike, moguće i do 32, posvuda će biti sunčano.

Ponedjeljak će početi sunčanim vremenom, no jugozapadnjak u unutrašnjosti i jugo na moru će jačati, kao uvod u promjenu vremena.

Tijekom utorka slijedi postupni porast naoblake, poslijepodne će kiša i pljuskovi s grmljavinom biti sve češći. Lokalno je moguće nevrijeme. Prema večeri, kako temperature budu padale, kiša će prelaziti u snijeg u gorju.

Temperature će osjetno pasti, u srijedu bi tako na mjestima u unutrašnjosti mogle biti i 20-ak stupnjeva niže.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

S tržišta se povlači još jedan proizvod, sadrži bakteriju

Objavljeno

-

By

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda: SOJINA SAČMA, broja šarže 300324068, datum proizvodnje 08.03.2024., datuma najbolje upotrijebiti do 08.03.2025., zbog utvrđene bakterije iz roda Salmonella spp.

Proizvod nije u skladu s Pravilnikom o sigurnosti hrane za životinje („Narodne novine“, broj 102/2016, 60/2020).

Detalji o proizvodu dostupni su na web stranici subjekta u poslovanju s hranom za životinje.

Podaci o proizvodu:

Proizvođač: Fanon d.o.o., Vladimira Nazora 126, Petrijanec

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Provjerite police! Povlači se popularni čaj zbog povećane količine aluminija

Objavljeno

-

By

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda MATCHA ČAJ PRAH 80g, najbolje upotrijebiti do 30.6.2026., barkod: 6 922163 621264, lot NL02-230630, zbog povećane količine aluminija u proizvodu.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća od 28. siječnja 2002. o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, navodi se na stranicama HAPIH-a.

Podaci o proizvodu:

Zemlja podrijetla: Kina

Dobavljač: ASIA EXPRESS FOOD, Kilbystraat 1, Kampen, 8263 CJ, Nizozemska

Stavlja na tržište: Asia project d.o.o., Ilica 52, Zagreb

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu