Connect with us

Nekategorizirano

Todorić želi i 'bankarske' dionice Mercatora?

Objavljeno

-


U petak istječe rok do kada bi se uprava prezadužene Pivovarne Laško (PL) morala odlučiti o mogućoj prodaji svog 23,34 postotnog udjela u trgovačkom lancu Mercator, a slovenski mediji u srijedu navode da odluke o tome još nema.U petak 15. travnja istječe važnost obvezujućih ponuda koju su predali Agrokor, te fondovi MidEuropa Partners i Warburg Pincus, a do kraja mjeseca i bankovne garancije koje su priložili uz svoje ponude, no uprava PL-a i dalje “važe” ponude, te razmišlja kada, kako i kome prodati četvrtinu dionica najvećeg slovenskog trgovačkog lanca, navodi u srijedu ljubljansko “Delo”.
U ovom trenutku, navodi list koji je i sam u 100-postotnom vlasništvu Pivovarne Laško, postoje dvije opcije: prihvaćanje jedne od triju prispjelih ponuda ili zaustavljanje cijelog postupka i ponovni međunarodni natječaj na kojemu bi se uz dionice Mercatora kojima raspolaže PL u paketu ponudile i dionice u vlasništvu 15-ak banaka kojima PL duguje 450 milijuna eura.
Potonje rješenje predložila je nedavno uprava Mercatora koja je nesklona mogućnosti da u njegovu vlasničku strukturu uđe regionalni konkurent Agrokor makar je on prema pisanju slovenskih medija dao najbolju ponudu od 206 eura za dionicu.
List navodi da je direktor PL-a Dušan Zorko spreman pristati na ideju Mercatora da se zajedno s bankama dionice Mercatora prodaju u većinskom paketu kako bi se postigla bolja cijena, ali samo ako banke produže reprogram dugova Pivovarne Laško koji inače istječe sredinom ove godine.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu