Connect with us

Hrvatska

Poslijednji poziv za pomoć mladoj Angie Garany

Objavljeno

-


zec.com.hr u suradnji s prijateljima i poznanicima nesretno stradale Angie Garany odlučio je pokrenuti akciju za prikupljanje sredstava za stručnu medicinsku pomoć. Naime, zbog nesretne obiteljske sudbine o Angie koja je smještena u Krapinskim toplicama nema tko brinuti. Teta koja živi u Zadru i privremena je skrbnica djevojke nije u mogućnosti preuzeti na sebe brigu oko nj, pa će nakon 25. travnja Angie iz Toplica biti prebačena u dom za stare i nemoćne.
U takvom okruženju Angie neće dugo živjeti jer već je sada u kritičnom stanju, teži 30 kila i u budnoj je komi. Kako bi joj osigurali privatan smještaj i medicinsku njegu kakva joj je potrebna, pokrenuli smo ovu akciju apelirajući na svakoga pojedinca koji može pomoći novčanom donacijom. Nakon prometne nesreće u rujnu prošle godine u kojoj je stradao njen dečko Daniel Jurić, Angie Garany završila je prikovana na bolnički krevet, u komi i bez ikakvoga kontakta s okolinom. Iako je u nekoliko navrata prema riječima stručnjaka pokazala određen napredak, nedavno se Angieno zdravstveno stanje drastično pogoršalo.Angie je trenutno, prema riječima fizioterapeutkinje, u stanju budne kome. Ima otvorene oči i usta, konstantno proizvodi zvukove, no nije povezana s okolinom. Osim toga, nedavno ju je napala i bakterija MRSA, bakterija koja izjeda tkivo.Na inicijativu Angieinih brojnih prijatelja i poznanika, Zagreb Exclusive Card u ovome je kritičnom trenutku za njen život prokrenuo inicijativu za pomoć. Kako bi pomogli djevojci u teškoj zdravstvenoj situaciji i osigurali joj pristojan tretman u poslijednjim danima borbe za život, otvoren je žiro račun za prikupljanje donacija za pomoć:
RBA: 3111 – 231725 s naznakom uplate ‘Agie Garany’
Od prikupljenih sredstava Angie ćemo osigurati privatan smještaj i dvadesetčetverosatnu bolničku pomoć koja joj je u ovome trenutku prijeko potrebna. Unaprijed zahvaljujemo svim ljudima koji su unatoč teškoj financijskoj situaciji odvojili iz svojih usta za ovaj plemenit cilj.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

Većina Hrvata živi u vlastitoj nekretnini – znatno iznad prosjeka EU

Objavljeno

-

By

Pexels

Hrvatska je u skupini zemalja EU-a s najvećim udjelom građana koji žive u vlastitoj nekretnini, uz bok Rumunjskoj i Slovačkoj i Mađarskoj i znatno iznad europskog prosjeka, pokazuju podaci statističkog ureda za 2022. godinu.

Na razini EU-a 68 posto stanovništva živjelo je lani u vlastitom domu, a 32 posto u iznajmljenom stambenom prostoru, utvrdio je Eurostat.

Najviši je udio građana koji žive u vlastitoj nekretnini bilježila Rumunjska, čak 93 posto. Slijedi Slovačka s 92 posto.

Na trećem je mjestu Hrvatska s 91 posto građana koji su lani živjeli u vlastitoj nekretnini, a na četvrtom Mađarska s 90 posto.

Vlasnici su lani bili u većini u čak 26 zemalja EU-a, uz Austriju s gotovo ravnopravnim udjelom stanara i podstanara.

Samo u Njemačkoj podstanari su u većini, od 53,3 posto.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Poznato je kolike će božićnice dobiti radnici u trgovačkim lancima: Jedan je daleko najdarežljiviji

Objavljeno

-

By

Eurospin svoje zaposlenike ove godine daruje božićnicom koja je najveća u sektoru prodaje robe široke potrošnje u Hrvatskoj.

Poznati trgovački lanac iz Italije odlučio je svojim radnicima isplatiti božićnicu u iznosu od 500 eura, piše Danica.

Poznati talijanski diskonter koji prodaje samo svoje robne marke u Hrvatsku je stigao 2020. godine. Danas imaju 23 prodajna mjesta i oko 440 zaposlenih. Eurospin je izravna konkurencija njemačkom Lidlu i to je jako dobra vijest za potrošače, ali i zaposlenike koji rade u trgovini.

Najveći trgovački lanac Konzum svojim će radnicima isplatiti 226 eura božićnice. Lidl je objavio kako će njihova božićnica iznositi 335 eura, a Kauflandova je 322 eura.

Spar i Plodine još nisu objavili iznose kojima će svoje zaposlenike počastiti za nadolazeće božićne blagdane.

Prema dostupnim podacima, Spar je ranijih godina isplaćivao božićnice u iznosu od oko 250 eura, a lanjska božićnica u Plodinama iznosila je 333 eura.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Lidl povlači popularni adventski kalendar: Može biti opasan za zdravlje

Objavljeno

-

By

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu objavila je da je državni inspektorat opozvao proizvod “adventski kalendar 75g” zbog neoznačenog alergena kikirikija na proizvodu te ga je zbog toga trgovački lanac Lidil povukao iz maloprodaje.

Proizvođač “adventski kalendar 75g” koji nosi brojeva artikla 5512509 i 5512510, je KDC Pomorzanka iz Poljske.

S obzirom na to da na proizvodu nije označen alergen kikiriki, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača, dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja, objašnjava se.

I Lidl je na svojim stranicama obavijestio potrošače da se navedeni proizvod povlači iz upotrebe jer je proizvođač propustio na deklaraciji navesti alergen kikiriki, te dodaje da će kupcima novac vratiti i bez predočenja računa.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu