Connect with us

Nekategorizirano

Dane hrvatskog filma otvara čak šest premijera

Objavljeno

-


Na otvorenju koje će se održati 4. travnja u 20.30 sati premijerno će se prikazati „Smooth Criminal“, „ Cvijet bitke“, „Neanderthal Story“, „Mezanin“, „POW´s POV“ te „Zaljubljena u život“ .
Selektor igranih filmova prošlogodišnjih 19. Dana, Ivan Salaj ove nam godine dolazi s kratkim namjenski filmom, „Neanderthal story“, koji je ujedno i uvodni eksponat postava u Muzeju Krapinskog pračovjeka Hušnjakovo u Krapini, a kojega je u godini dana posjetilo gotovo 200 tisuća ljudi.
„Cvijet bitke“, animirani film Simona Bogojevića Naratha dat će prikaz maglovitog podzemnog svijeta arkadijskog ugođaja u kojem obitavaju neobični likovi: Opsjenar, Građanski entitet, Drveni lutak i šutljivi, ali opasni Mačevaoci. Njihovi misteriozni doživljaji alegorija su odnosa između izumrle tradicije europskog borbenog mačevanja i doktrine pragmatičnog političkog djelovanja.
Dalibor Matanić ove godine donosi treću priču omnibusa 6/6, igrani film „Mezanin“, smještenu u otuđeni velegrad. U njemu vladaju nemilosrdna pravila korporacijskog društva gdje djevojka pristaje biti svedena na ljudsko meso jer je to jedini mogući ulaz u igru preživljavanja.
„Zaljubljena u život“ dokumentarni je film Antonie Dubravke Carnerud, priča koja nas vodi kroz osamdeset godina života jedne iznimne osobe i njenog grada. Rođena Zagrepčanka s Kanala, dramska glumica Slavica Fila-Kaurić, legenda je hrvatske televizijske povijesti, a dječji program ‘Mendo i Slavica’ ostao je do danas najgledaniji program Hrvatske televizije svih vremena.
Voditeljica ceremonije otvaranja festivala ove je godine jedna jedina, šarmantna Ivanka Mazurkijević.
Nakon otvorenja za sve ljubitelje dobrog zvuka u Klubu SC održat će se koncert Cinkuša , s početkom u 22 sata. Ulaz slobodan!!!

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu