Connect with us

Hrvatska

Uhvaćeni s marihuanom

Objavljeno

-


Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprava Zadarske dovršili kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i dva 34-godišnjaka sa zadarskog područja, koje se sumnjiči da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga.
Kod 21-godišnjaka i 34-godišnjaka, u subotu u večernjim satima, u ulici Narodnog lista u Zadru, policajci zatekli 4 odnosno 8 grama opojne droge „marihuana“. Muškarci su privedeni na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg im je oduzeta pronađena droga. Protiv njih su podnesene kaznene prijave.
U nedjelju, u jutarnjim satima, pretragom stana drugog 34-godišnjaka u ulici Put Murata u Zadru, policajci su u stanu pronašli 96 grama „Marihuane“, 76 komada sjemenki indijske konoplje, preciznu vagu, mobitel i više SIM-kartica. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja muškarac je, uz kaznenu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. jfsfaljf

    21. ožujka 2011. at 20:52

    ovo je za vas vijest dana, zapravo jedina vijest! Propali ste. Jel vi uopće više radite?

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

Uskoro prelazimo na ljetno računanje vremena, evo kad se pomiče sat…

Objavljeno

-

By

Unsplash

Ljetno računanje vremena ove godine počinje 31. ožujka u dva sata ujutro, odnosno u noći sa subote 30. ožujka na nedjelju 31. ožujka kazaljka će se pomaknuti s 2 sata ujutro na 3 sata ujutro.

To znači da se dan produljuje, a mi tu noć spavamo jedan sat kraće.

Osim toga, s ljetnim računanjem vremena dnevna ili kratka svjetla više ne moraju biti upaljena na motornim vozilima tijekom vožnje po danu, osim kod vozača motocikala i mopeda kod kojih je to obveza tijekom cijele godine.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

VAŽNA UPOZORENJA: U ove dvije namirnice otkriveni pesticid i opasna plijesan

Objavljeno

-

By

Europski sustav za brzo uzbunjivanje u prometu hranom (RASFF) objavio je dva važna upozorenja.

smokvama iz Turske otkrivena je opasna plijesan, a u miješanoj salati iz Republike Sjeverne Makedonije pronađen je nedopušteni pesticid.

U suhim smokvama koje su iz Turske preko BiH trebale biti uvezene u Hrvatsku otkriven je aflatoksin tipa B-1. Prisustvo ove plijesni otkriveno je kontrolom na granici te su suhe smokve uništene.

Aflatoksini su toksini koje proizvode određene plijesni, posebice Aspergillus flavus i Aspergillus parasiticus, a mogu imati negativan učinak na ljudsko zdravlje. Aflatoksini su otrovni i spadaju među najkancerogenije poznate supstance.

Kako se navodi na stranici Pliva zdravljejetra je jedan od prvih organa koji je najčešće ugrožen samim postojanjem aflatoksina u krvi. Osim toga, aflatoksin napada i imunološki sustav i može dovesti do smanjenja imunološkog odgovora organizma, a posebno mijenja osjetljivost prema virusima čineći organizam osjetljivim i podobnim za razvoj brojnih viroza.

RASFF je također obavijestio da je u miješanoj salati iz Republike Sjeverne Makedonije proanđen klorpirifos. Podsjetimo, ovaj zabranjeni pesticid je ranije otkriven i u mandarinama. Klorpirifos je na području Europske unije, dakle i Hrvatskoj, potpuno zabranjen u travnju 2020. godine. Brojne studije pokazale su kako izloženost tom pesticidu može utjecati na neurološki razvoj djece te oštetiti još nerođeno dijete.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Antičević Marinović i Abramović glasovali protiv odluke da se Milanoviću zabrani sudjelovanje na izborima

Objavljeno

-

By

Ustavni sud donio je odluku kojom Zoranu Milanoviću zabranjuje sudjelovanje u izbornom procesu kao kandidatu na listi SDP-a.

Od 11 ustavnih sudaca, dvoje je glasalo protiv ove odluke. To su Andrej Abramović i Ingrid Antičević Marinović.

Podsjetimo, Miroslav Šeparović, šef Ustavnog suda, na konferenciji za medije objavio je da Milanović ne može nastupati kao kandidat na listi ni kao kandidat za premijera. Ako neće kršiti odluku Ustavnog suda, Šeparović kaže kako nema zapreke da nastavi obnašati dužnost predsjednika Republike.

“Ne može raditi ono što je radio od petka do nedjelje, odnosno sinoć”, kaže Šeparović.

“Dok je na funkciji presjednika Republike ne može nastupati kao kandidat za premijera. Ne može ga ni SDP pozivati na skupove”, jasan je Šeparović.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu