Connect with us

Sport

Vrančić: "Ja i Kalmeta se nismo dovoljno mješali u klub"

Objavljeno

-


Nakon što je Nebojša Belić prozvao ministra Božidara Kalmetu i gradonačelnika Zadra Zvonimira Vrančića kao glavne krivce za kaosno stanje u KK Zadar, oglasio se i sam gradonačelnik. Naime, pretrpan pozivima novinara za komentar, zaključio je kako je najbolje sazvati hitnu tiskovnu konferenciju kako bi rekao da mu je jako teško jer ga se naziva krivcem.
– Stavljen sam u situcaiju da se moram braniti, a ni ne znam od čega. Zanima me koje su ti kvalifikacije koje su mene i ministra Kalmetu dovele do toga da budemo najodgovorniji za stanje u KK Zadar, zapoečo je Vrančić.
Naglasio je kako je od 1995. godine, kada je klub bio u iznimno teškoj situaciji, Grad uskočio i da pomaže od tada kao najveći sponzor. Grad od tada do danas nije intervenirao u klubu zato što mu se to htjelo već je zaključeno da je KK Zadar dragocijenost kojoj se treba pomoći.
– Politika Grada je da se pomaže klubu, a HDZ nema veze s tim. Puka je slučajnost što je u Zadru HDZ na vlasti, ali Grad pomaže klubu, a ne HDZ. Sigurno da klub ne bi preživio i da ga danas ne bi bilo da mu Grad nije pomagao. Angažman Grada je bio dobronamjeran i u želji da se pomogne.
Prije otprilike godinu dana Vrančić je rekao kako je klub u financijskoj krizi te je obajsnio kako je to zbog dugovanja iz prijašnjih sezona, kako igračima tako i trenerima.
– Klub je uvijek poslovao u granicama svojih mogućnosti, nekada su se te granice i prešle. Gospodarska kriza je uzela svoj danak i prihodi kluba su se smanjili, što je dovelo do još većih problema.
Upravo u poštivanju tih granica Vrančić vidi rješenje za klub. Naime, kazao je kako treba poslovati realno kako bi se klub izvukao iz sadašnjeg stanja. A zašto to nije učinjeno prije?
– Ja mislim da se ja i ministar Kalmeta nismo dovoljno mješali u rad kluba i da je i to dovelo do sadašnjeg stanja. Nismo tražili odgovorne za financijske i igračke kikseve. Iako sam optužen da se previše mješam, moje mišljenje je da se nisam dovoljno mješao i to sebi zamjeram.
Vrančić je još naglasio kako je Grad učinio sve da pomogne klubu, da su već više od pola sredstava (7 milijuna kuna) klubu isplatili te da su uložili velike napore daspase klub od potonuća. Naime, klub bi se bio ugasio 1. siječnja ove godine da im Grad nije uplatio određena sredstva, po riječima gradonačelnika.
– Grad Zadar i ja osobno, učinili smo sve što možemo, ali očito to nije bilo dovoljno ili je bilo prekasno. Pored svog mog posla ja se trudim pomoći klubu i baš zato me bole ovakve optužbe. Usprkos svemu mi ćemo i ubuduće pomagati klubu kolko god možemo.
Vrančić je naglasio kako Grad ne može sam pomoći klubu i da se najprije trebaju vratiti stari sponzori kako bi se rješila dugovanja iz prijašnjih sezona.Isto tako, istaknuo je kako Zadar treba ostati na Višnjiku, ali da o tome on neće odlučivati.
Sasvim je logično da će se sponzori zapitati zašto bi ulagali u Zadar kada imaju, na primjer Borik koji postiže dobre rezultate, a sada igra na istoj razini kao i Zadar. Vrančić je prokomentirao kako se Borik i Zadar ne mogu usporediti i iakoje Zadar ispao iz NLB lige i dalje ima ime.
– Mislim da se ne radi o tome da sponzori misle da je KK Zadar promašena investicija, već je gospodarska kriza, zaključio je Vrančić.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

 1. užas

  14. ožujka 2011. at 17:01

  ….pa to može samo ova gamad u Zadru. I kad ih staviš pred zid krivice oni se pretvore u pozitivce svih vremena. Ma gadite nam se više, odlazite da vas više ne gledamo beskičmenjaci. Oćes u Sabor mili Zvone. Oćeš K.u.__c!!!

   
 2. zadar 1959

  14. ožujka 2011. at 17:44

  HDZ opet nije ništa pogriješio!!! Kad ste vidili da lopovi priznaju krađu??? Tek poslije velikih batina, mučenja ili nagodbom!!! Svi oni tvrde da su nevini anđeli koji tu i tamo ponekad dobronamjerno pogrijšili.Svim tim HDZ anđelima Bog im oprostio…ja sigurno neću a nebi trebao ni naš kazneni zakon…..Treba definitivno pokazat svim političarima što ih čeka ako zajebu…NITKO NIJE IZNAD NARODA!!!

   
 3. mangup

  14. ožujka 2011. at 18:08

  koga ćeš ti batinama majmune crveni tak ste rješavali prije 20 godina nećete više komunjaro smrdljiva

   
  • Veteran

   15. ožujka 2011. at 1:39

   A ti si mangup ?! Hdz lopovi,Zadar ste sj**ali !!!!!!

    
 4. Nikl

  14. ožujka 2011. at 20:52

  KK Zadar je svetinja, i treba da ga Grad financijski podpomaže. Ali trebala je ta “spretna” uprava raditi na tome da se još prikupi sponzora tj. novaca, a ne nakon što Grad dade lovu svi sritni i boli ih, da ne kažem što. I uprava zapamti NEKAD SE ZA ZADAR IGRALO SA SRCEM I BEZ LOVE, I TO U NE TAKO DALEKOJ PROŠLOSTI, NISU NAM TRIBALA OVA POJAČANJA SAMO DA POKUPE LOVU!

   
 5. tulipan

  14. ožujka 2011. at 21:41

  Sve funkcije u klubu triba dati volonterima da to rade iz ljubavi a ne za debele plaće, plus ono malo sa strane ja tebi ti njemu i svi nama, a igrače samo domaće iz županije što vole zadar kjo što ga je Ćosić volija.

   
 6. mangup

  15. ožujka 2011. at 9:12

  veteran doji karu

   
 7. mario

  15. ožujka 2011. at 9:26

  tisi naj vece smece u gradu ,ne zbog kk zadra zbog svega ostalog sto si lose napravio otkad vladas glupane

   
 8. mario

  15. ožujka 2011. at 9:32

  nemos virovat tko sve sjedi u poglavarstvu zadra .jedno prilikom u konzumu sam slucajno susreo gos kasapa i suprugu a prica je glasila ovako:nediljeti stoceti toliko mesine,a cujesli timenee,ono seljacine do zla boga a jooooooj

   

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku košarka, badminton, odbojka…

Objavljeno

-

By

Petak, 8. prosinca 2023.
KOŠARKA – ABA liga: Zadar – Borac, Dvorana Krešimira Ćosića u 20 sati.
SKOKOVI U VODU – Međunarodni miting sv. Krševan od 17 sati.

Subota, 9. prosinca 2023.
NOGOMET – Ml. pioniri: Zara – Croatia (S) II u 9; kadeti i juniori: Zadar – Primorac (S) u 11 i u 13 sati.
ODBOJKA – Superliga seniori: Zadar – Centrometal, pomoćna dvorana 4 u 15 sati.
BADMINTON – Turnir Badminton za sve, pomoćna dvorana 2 od 9 do 18 sati.
SKOKOVI U VODU – Međunarodni miting sv. Krševan, od 9 do 15 sati.
KOŠARKA –Prva liga seniorke: Zadar – Vodice, pomoćna dvorana 3 u 13 sati; A 2 liga: Opus Puntamika – D. Petrović, pomoćna dvorana 3 u 16 sati; Jedinstvena liga kadeta: Diadora – Dubrovnik, pomoćna dvorana 3 u 19 sati

Nedjelja, 10. prosinca 2023.
KOŠARKA – Prva liga seniori: Jazine Arbanasi – Crikvenica, pomoćna dvorana 3 u 12 sati; Međužupanijska liga juniori: Zadar – Dubrovnik, pomoćna dvorana 3 u 14, 30 sati; Međužupanijska liga juniorke: Zadar – Split, pomoćna dvorana 2 u 15 sati; FAVBET liga: Zadar – Cibona, Dvorana Krešimira Ćosića u 17 sati.
NOGOMET – ml. pioniri: Zara – Croatia (S) u 10 i Zara II – Velebit (G) u 11, 15; kadeti: Zara – Sv. Mihovil u 12, 30 sati.
ODBOJKA – Kadetsko prvenstvo: Zadar – Mladost, Rovinj – Croatia pomoćna dvorana 1 u 12, 30 sati, Rovinj – Mladost u 14 sati, Rovinj – Zadar u 15, 30 sati; Prva liga seniorke: Zadar – Sinj, pomoćna dvorana 4 u 16 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

POLIČNIK / U subotu jedinstveni sportski događaj koji spaja atletiku i biciklizam

Objavljeno

-

By

Jedinstveni sportski događaj koji spaja atletiku i biciklizam ove će se godine održati u Poličniku u subotu 9. prosinca 2023. godine.

Atletski klub Sveti Ante Poličnik je organizator i domaćin 26. Atletske utrke Poličnik te 26. Memorijalne biciklističke utrka Zoran Bilosnić.

Start i cilj obiju utrka je na velikom nogometnom igralištu Grabi Poličnik. Atletska utrka na 10 kilometara ujedno je i Prvenstvo Zadarske županije u cestovnom trčanju podijeljeno u 14 kategorija, po sedam u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Glavnoj utrci prethodit će dječje utrke predškolaca te učenika osnovnih škola koje započinju u 11:30 sati. Za 12:20 sati predviđen je start biciklističke utrke na 10 km, a deset minuta kasnije kreće i glavna atletska utrka.

Organizator se pobrinuo i za nagrade pa će tako svi natjecatelji dobiti medalje za sudjelovanje kao uspomenu na ovaj sportski događaj, dok će troje prvoplasiranih u glavnoj utrci dobiti pehare te po troje najboljih u kategoriji odličja. Pehari su namijenjeni i za troje prvoplasiranih u biciklističkoj utrci.

Prijaviti se možete na miolovic@gmail.com ili 098/133 7036 (Slobodan Miolović).

 
Nastavi čitati

Sport

Nove medalje članova Udruge HVIDR-a Zadar sa državnog prvenstva u Poreču

Objavljeno

-

By

U Poreču su od 1. do 3. prosinca održane Sportsko rekreativne igre državne razine hrvatskog paraolimpijskog odbora i državno natjecanje u šahu.

20 sportaša Udruge HVIDR-a Zadar sudjelovalo je na državnim natjecanjima u četiri discipline: viseća kugla, šah, elektronski pikado i boćanje.

Kao i uvijek, sportaši su Udrugu predstavili u najboljem svjetlu, a medalje su osvojile sljedeće ekipe:

Ekipa pikada ( Berislav Maričić, Saša Grdović, Davor Magaš, Renato Dunat i Miraš Babović ) osvojila je uvjerljivo 1. mjesto u ekipnom poretku sa 5937 bodova ( Drugoplasirana ekipa imala je 328 bodova manje ).

Ekipa boćara osvojila je 1. mjesto u parovima ( Ante Šarić i Joso Šimičević ) i 3. mjesto u trojkama ( Dušan Gavran, Branko Gospić, Nikola Marić i Davor Bevanda ).

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu