Connect with us

Sport

"Kalmeta i Vrančić glavni su krivci su za stanje u KK Zadru"

Objavljeno

-


Na današnjoj tiskovnoj konferenciji, održanoj na Višnjiku v.d. direktora KK Zadar Nebojša Belić rekao je ” kako je ovo jedan od najtežih trenutaka u kojem je košarkaški klub Zadar ikada bio, te da oni koji su odgovorni za ovu situaciju bi trebali stati pred javnost”.
Belić je priznao kako je sada svjestan da su on i sportski direktor kluba Branko Skroče upravo bili samo paravan kojim je netko želio vući konce te je prozvao gradonačelnika Vrančića i ministra Božidara Kalmetu za stanje u KK Zadar.
– Kada su nas postavili očekivao sam da će se pokušati uvažiti glas razuma, Branko Skroče je ipak košarkaško ime kojim se nije smjelo igrati. Ja sam imao namjeru pogledati situaciju vezanu za dugovanja, no svaki put bih naišao na zid šutnje. Nitko u Upravnom odboru nije htio o tome razgovarati. Prije desetak dana sam Upravi dao svoju ostavku, evo sada je  javna. Ne mogu reći kakva je budućnost kluba jer se mene i Branka Skroču najmanje pita, a planove mi imamo, ali nas se ne sluša.
I Skroče i Belić složili su se kako su do sada bili samo marionete. U jednom trenutku upitan da li mu poslovanje KK Zadar sliči na bojanje tunela, Skroče je odgovorio “kako ne bi to komentirao”, iako on radi s bojama.
– Svatko treba raditi svoj dio posla, a Uprava treba posložiti lončiće, izjavio je sportski direktor KK Zadar, a Belić je nadodao “kako netko mora stajati iza odluka Upravnog odbora svojim imenom i prezimenom, te da je klub previše instrumentalitziran i ispolitiziran, te  “kako se u dva mjeseca njegovog rada Upravni odbor sastao samo jednom i to u minimalnom kvorumu, a većina njih po svoje mišljenje uvijek moraju ići negdje drugdje.
Belić je naglasio kako su i on i Skroče bili svjesni da je situacija u kojoj su zatekli klub teška i priremili su neka kratkoročna i dugoročna rješenja. Budući da je bio upitan ostanak u NLB ligi, najprije se krenulo s kratkoročnim rješenjima.
– Jedno od tih kratkoročnih rješenja je bila nebulozna ideja da se NLB liga do kraja odigra u Jazinama. Smatrali smo da bi to moglo pomoći jer je publika uvijek bila Zadrov šesti igrač. Nije lako protivniku igrati dok mu navijači pušu za vratom, a mi smo htjeli učiniti sve za ostanak, rekao je Belić i nadodao kako je Jazine potrebno urediti kao “malu crkvicu” u kojoj bi se odigravale sve male utakmice Zadra, na što je Skroče iskomentirao:
– Sada će nam sve biti male.
Belić je bez dlake na jeziku komentirao rad Uprave KK Zadar ponavljajući da se ni njegove ni Skročine ideje nisu uvažavale.
– Mi smo htjeli dovesti centra, ali reklo nam se da novaca nema. Onda se Vladović ozlijedio i doveli su Downeya i to su mu dali tri puta više nego mu je nudio Oostende. Sve to bilo je bez mog znanja, rekao je Skroče.
Downeya se dosta komentiralo. Rekli su da je on nije timski igrač i da treneri ne vole raditi s njim. Skorče je rekao kako je on “čudna biljka” i da se s njim imalo puno problema. Downeya se samo navelo kao prijemr kaosa u kojem Uprava KK Zadar radi.
Belić je rekao kako smatra da se Jusupa nije trebalo smijeniti, bar ne do kraja NLB lige, a pogotovo prije Zvezde. Isto tako rekao je da bi on dao svoj glas Grdoviću za mjesto trenera, no Uprava ni njega ni Skroču nije zvala kada se trener birao, što je apsurdno.
– Ti koji su dali glas za trenera do dana današnjeg nisu dali ni lipe u klub.
Nakon što je Belić otvoreno prozvao Vrančića i Kalmetu, Skroče je rekao kako je iznenađen time, no da je svjestan kako je Beliću “puna kapa”, ali isto tako i da je rekao ono što svi već znamo. Potom je naglasio kako je KK Zadar daleko najgora momčad u NLB ligi i psihički i fizički te da je Hemofram, koji je prosječna momčad, zapravo za Zadar druga klasa.
– Od samog početka momčad je loše ukomponirana. Nije se moglo, htjelo ili znalo posložiti dovoljno dobru ekipu, zaključio je Skroče.
– Nije mi jasno kako su naši igrači sinoć pali bez ispaljenog metka. Nije se vidjela ni volja ni želja. Ne mogu razumjeti zašto su igrači tako nezainteresirani. Trebali su poginuti na terenu, a oni su pokazali premalo htjenja za pobjedu u utakmici koja određuje sudbinu kluba.
O PLANOVIMA ZA BUDUĆNOST
Belić je rekao kako je daleko najbitnije posložiti poslovanje kluba. Isto tako naglasio je kako je po njegovom mišljenju potrebno vremensko razdoblje od dva olimpijska ciklusa da se klub vrati na prave staze.
– Što se tiče Uprave, oni trebaju napustiti arhaično rukovođenje, kojeg više nigdje nema. Uz dobru volju svih gospodarskih subjekata u gradu klub ima potencijal izvući se iz ovoga, ali jedino ako prestane biti poligon na kojem se lome koplja u gospodarstvu.
Skroče je rekao kako oni imaju planove za budućnost. Jedan od tih planova je da se sporazumno raskine s Amerikancima, kako bi se klub financijski olakšao, jer oni nisu potrebni u Zaboku, Sinju… Isto tako, Skroče smatra da bi igrači trebali biti plaćeni u skladu s ciljevima i rezultatima kluba, a nakon uspjeha bi se ugovori nadoknađivali.
– Nebulozno je da se potpisuju veliki ugovori koji se ne mogu isplatiti. Pa igrači od prošle sezone još nisu isplaćeni.Moramo nešto napraviti. Kako ćemo sada sponzore privući? Treba se okrenuti sebi i vidjeti što je s radom u mlađim kategorijama. Smatram da bi svaka generacija trebala izbaciti dva kvalitetna igrača, a ono što mi sad imamo u juniorskom pogonu je jedan i pol igrač za A-1 ligu, a nijednog za NLB ligu. Znam da su momci izgubili volju za treniranjem zbog cijele situacije u klubu i na tome treba poraditi. Da nije sve tako crno govori i to da su nam kadeti nedavno osvojili prvo mjesto na turniru.
Za kraj je Skroče još jednom ponovio kako je pokušao doći do odgovora tko je kriv za dugovanja, ali da nije naišao na dobru volju ljudi da mu odgovore na to pitanje.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. Tornadovac

    14. ožujka 2011. at 14:28

    Napokon da je netko progovorio o ovome! Svaka čast!!!!!!

     
  2. Blagajnik

    14. ožujka 2011. at 14:29

    Neka odgovaraju i za naših 40 milijuna kuna koje su spičkali

     
  3. Bepo

    14. ožujka 2011. at 14:32

    Kad ce Vrancic vise sa vlasti odstupiti???!!!

     
  4. mangup

    14. ožujka 2011. at 18:06

    jedi govna bepo

     
    • Veteran

      15. ožujka 2011. at 1:41

      Po zadatku radiš ?? Danas si druga smjena ? Gubo poltronska !

       
  5. roksi

    14. ožujka 2011. at 21:31

    Prvi put otvoreno i iskreno.

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku košarka, nogomet, odbojka…

Objavljeno

-

By

Petak, 26. travnja 2024.
KOŠARKA – Poluzavršnica PH-e U 13: Cibona – Kastav, ŠK Zadar – Brod, ŠK Zadar – Kastav i Cibona – Brod, pomoćna dvorana 3 u 10, 12, 30, 16 i u 18, 30; Kup regija U 17: Opus Puntamika – Hermes i Diadora – Mladost, pom. dvorana 4 u 15, 30 i u 20. sati.
ODBOJKA – Županijska liga ml. kadetkinja: Zadar – Donat, pom. dvorana 4 u 14, 30 sati.

Subota, 27. travnja 2024.
KOŠARKA – LIKAR: Voštarnica – Vrsi i Veterani Puntamike – Vodovod, pom. dvorana 4 u 10, 30 i u 12; Poluzavršnica PH-e U 13: Brod – Kastav, ŠK Zadar – Cibona, pom. dvorana 3 u 10 i u 12, 30; Prva liga seniorke: Zadar – Podravac, pom. dvorana 3 u 18; FAVBET: Zadar – Bosco, Dvorana Krešimira Ćosića u 20 sati.
ODBOJKA – Međužupanijska liga ml. kadetkinja: Zadar – Vodice u 9, 30, Treća liga: Zadar – Vodice u 11; kadetsko PH-e: Zadar – Marsonija i Rovinj – Sisak u 13, Zadar – Sisak i Rovinj – Marsonija u 14, 30 sati, sve u pom. dvorani 1.
NOGOMET – Ml. pioniri: Zara – Bibinje u 9; papaline: Zadarnova III – Zadarnova IV u 10, 15, Zadarnova II – Polača u 11, 30 sati.

Nedjelja, 28. travnja 2024.
NOGOMET – Pioniri i kadeti: Zadar – Lučko u 14 i u 15, 45; ml. pioniri: Zadarnova – Zara II u 18; tići: Zara – Dalmatinac u 19 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

SVETI JOSIP RADNIK / MNK Plovanija najavljuje turnir “4 strane Plovanije za Jednog Heroja Ulice”

Objavljeno

-

By

MNK Plovanija, povodom Svetog Josipa Radnika, nebeskog zaštitnika Plovanije, ponosno najavljuje povratak svog godišnjeg futsal turnira “4 Strane Plovanije za Jednog Heroja Ulice”, koji će se održati u balonu na Novom Bokanjcu. Ovogodišnji turnir donosi uzbudljivo nadmetanje između sjeverozapada, sjeveroistoka, jugozapada i jugoistoka Plovanije.

Novitet na Turniru: Veterani u Akciji Ove godine, turnir uvodi novi segment – veteranski susret između Plovanija Gornje i Plovanija Donje. Očekuje se da će ovaj susret privući veliku pažnju lokalnih ljubitelja futsala.

Program Turnira Turnir započinje 30.04.2024. u 16:30, a vrhunac dana bit će utakmica veterana zakazana za 19:00. Nakon sportskih uzbuđenja, druženje se nastavlja u prostorijama Mjesnog odbora Plovanija od 22:00, gdje će se igrači i mještani družiti te zajedno dočekati Svetog Josipa Radnika.

Zahvalnost Sponzorima i Organizatorima Ivan Jurić, ispred organizacijskog odbora, izražava zahvalnost Zadarskoj županiji, Bakmaz d.o.o., Ivanu Mataku Gagunu, Hrvoju Grdoviću, Hrvoju Šestanu Ćipi te svim mještanima Plovanije koji su omogućili održavanje ovog turnira.

Branitelji Naslova i Najbolji Strijelac Podsjećamo da naslov brani ekipa Sjeveroistoka, a Ivan Šimičević Čuči prošle je godine osvojio nagradu za najboljeg strijelca. Hoće li Sjeveroistok zadržati svoj naslov ili će neka druga strana Plovanije preuzeti vodstvo, saznat ćemo 30. travnja.

Sastavi Ekipa:

Sjeverozapad: Kristijan Dražević Draško (kapetan), Ante Matak Zozon, Ante Baričević Bara, Josp Matak Pic, Jurica Zubak Žulj, Mate Matek Šprce, Josip Vulić Joco, Mateo Matković, Anđelo Matković, Toni Matković (G), Marin Mikulić, Mate Čulina, Zvone Nekić, Josip Livajić Žućo, Anđelo Čulina, Izbornik Boris Radić Bobo.
Sjeveroistok: Ivan Šimičević Čuči (kapetan), Ivan Glasnović, Luka Matak Gagun, Marijan Kalcina Bači, Darko Modrić, Josip Kamber Buba, Ante Baričević, Igor Matak, Filip Baričević Ćofa, Josip Bucić, Gabrijel Bucić Gaga, Marino Šarić, Ante Čačić Čajo, Marin Zrilić Princ, Marino Mitrović Mitar, Marino Šarić, Ivan Matak, Izbornik: Ivan Matak Gagun.
Jugozapad: Ivan Jurić Kićan (kapetan), Marin Pedić, Danijel Pedić Vrana, Ante Jurić Lav, Mihovil Skukan Miho, Tiho Bačić Baćo (G), Zvonimir Glavan, Luka Šišak, Velibor Vignjević Tegula, Nino Novaković, Paško Pavičić, Krešimir Ščapec Joža, Izbornik: Mirko Kokić Mika.
Jugoistok: Lovre Kresović Krespo (kapetan), Vice Šušić Polančec (G), Nikola Dujić Nixon, Luka Kresović Puh, Ivan Radoš Šerbić, Danijel Toman Garo, Kristijan Kokić Koki, Zvone Bukvić Medar, Josip Cindrić Cibo, Ivica Mikulić Kinez, Lovre Katalinić, Dino Nimac Dimac, Miro Kolanović Privlačanac, Izbornik: Stipica Radoš Šerbo.

Veterani

Plovanija Gornja: Tomislav Bucić Bako (G), Mate Matek Šprce, Joso Vulić, Igor Matak, Mile Bucić Zua, Drago Dražević, Jure Zubak Žulj, Marijan Kalcina Bači, Lovre Matak Loce, Ante Baričević, Marin Zrilić Princ, Darko Modrić, Izbornik: Branko Marušić Malecki.
Plovanija Donja: Tiho Bačić Baćo (G), Ivica Paleka (G), Zvonimir Bukvić Medar, Stipica Radoš Šerbo, Leo Turčinov Zet, Jure Pedić, Nikola Veršić Sike, Ivica Mikulić Kinez, Mladen Rožman Mlaaađo, Velibor Vignjević Tegula, Elvis Bakić, Ivan Marinović, Izbornici: Željko Bandalo i Mirko Kokić Mika.

 
Nastavi čitati

Sport

Bokšić: Poručujem Juventusu, dovedite Modrića. Njega je poljubio Bog

Objavljeno

-

Alen Bokšić je za Juventus odigrao samo jednu sezonu prije nego što se vratio u Lazio, ali je nakon te 1996/97 ostao u lijepom sjećanju navijačima Juvea. S tim klubom je osvojio talijanski naslov i Interkontinentalni kup te došao do finala Lige prvaka. U te uspjehe ugradio je 7 golova i 4 asistencije u 33 nastupa. Sada je u razgovoru za Gazettu dello Sport rekao što treba posrnulom Juventusu kako bi se vratio na staze stare slave.

“Luku Modrića je poljubio Bog, on je personifikacija nogometa. Preporučujem svakom top klubu da ga kupi, pa tako i Juventusu. Ne znam hoće li Modrić napustiti Real za dva mjeseca, kada mu završava ugovor, ali uvjeren sam da su u njegovim nogama još dvije sezone vrhunskog nogometa bez obzira na to što mu je 38 godina. Modrić sam nije dovoljan da Juventus premosti jaz između njega i uvjerljivog prvaka Intera, ali bi puno pomogao u tome.”

Bokšić dodaje tko bi jako profitirao uz Modrića: “Dušan Vlahović je odličnoj formi ove sezone sa 17 golova. On je izvrstan napadač kojem su tek 24 godine. Dakle, ima još prostora za napredak. Dušan može postati vrhunski strijelac kao što je Haaland. Vlahović zabija manje od njega, ali nemojmo zaboraviti da je teže postizati golove u Italiji nego u Engleskoj”, poručio je Bokšić, koji ima iskustvo obiju zemalja jer je osim u spomenutim talijanskim klubovima, za koje je u Serie A postigao 34 gola u 137 utakmica Serie A, igrao i u Middlesbroughu. Istaknuo je i ovo: “Osim toga, napadač uvijek ovisi o suigračima. Ja sam igrao sa Zidaneom, Del Pierom, Vierijem, Jugovićem, Deschampsom, Conteom… dok Dušan igra u defenzivnom Juventusu, koji se muči stvoriti više prilika za gol.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu