Connect with us

Nekategorizirano

Ima li vaša veza budućnost?

Objavljeno

-


Komunikacija je ključni sastojak svake zdrave veze, no unatoč tome veliki broj partnera uporno izbjegava raspravljati o određenim temama zbog straha da će otkriti da s partnerom baš i nisu kompatibilni
Koliko god izbjegavanje razgovara o određenim temama bilo lakše, upravo je to ono što može ugroziti vezu, a najbolja stvar koju možete učiniti za svoju vezu jest biti iskreni. Razgovaranje o važnim stvarima i rješavanje duboko zakopanih problema osnažit će vašu vezu ili pak pokazati da ipak niste jedno za drugo.
Škakljiva tema o preseljenju jedna je od često preskakanih u razgovoru. No, razmislite na trenutak što bi se dogodilo da dobijete ponudu za posao iz snova u drugome gradu ili državi, bi li vaš Gospodin Pravi bio dovoljno hrabar i preselio se s vama?
Seks je jedna o najčešćih tema zbog koje parovi provode vrijeme u burnim svađama. U krajnjim slučajevima određeni broj parova se zbog nemogućnosti dogovora po pitanu seksa čak i odluči razvesti. Stoga je važno na samome početku veze razgovarati o toj temi te provjeriti koliko si odgovarate na tom području.
Ambicioznost, predanost i financijska stabilnost predstavljaju vrlo poželjne atribute. No, izgovaranjem sudbonosnog ‘da’ ne znači da ste se udali i za njegov posao i karijeru. Stoga na vrijeme provjerite koliko ste oboje ambiciozni, čemu težite u životu te je li vaš partner sposoban uspješno balansirati između privatnih i poslovnih obveza.
Suprotnosti se privlače, no ponekad, kada se dogodi ljubav između introvertirane i ekstrovertirane osobe, nastaju problemi. Dok introvertirane osobe više vole samoću i toplinu doma, ekstrovertirane osobe su sklonije druženju, izlascima i odlično se snalaze u društvu većeg broja ljudi. Održavanje veze između takve dvije sasvim različite osobe zahtijevat će puno truda i vremena te poštivanja želja partnera.
Parovi koji rade na dugoročno stabilnoj vezi na samome početku veze pokušavaju ustanoviti žele li uopće djecu. Sljedeći korak nakon toga je dogovor koliko djece pojedini partner priželjkuje te kada. Kako vaš partner vidi ulogu oca te je li spreman žrtvovati karijeru za obitelj neka su od važnih pitanja neophodnih za opstanak veze i čvrst odnos.
Premda je današnje, modernije vrijeme znatno liberalnije u stavovima prema vjeri, vjera usprkos svemu ima značajnu ulogu u budućnosti veze.
Na samome početku veze financijsko stanje partnera nije presudno, no nakon što veza krene u ozbiljnije vode, činjenica da je vaš partner u dugu ili je pak odličan kada je u pitanju štednja bit će vrlo važna. S obzirom na činjenicu da je novac jedan od najčešćih razloga zbog kojega s partneri svađaju, nakon određenog vremena potrebno je započeti razgovor i o ovoj temi.

 

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

DALMATINSKI CIKLUS NA SVEUČILIŠTU / U srijedu Dubrovački simfonijski orkestar, Lovro Merčep i hrvatski skladatelji

Objavljeno

-

By

Koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra u srijedu, 8. 11. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u 20 sati nastavlja se Dalmatinski ciklus, zajednički projekt Koncertnog ureda Zadar, Koncertne dvorane Hrvatski dom Split i Dubrovačkog simfonijskog orkestra realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija RH kojim se kreira novi program i razmjena gostovanja ansambala i glazbenika koji djeluju u navedenim gradovima.  

Program je sastavljen od djela hrvatskih skladatelja – uz Zaboravljene muzike Dubravka Detonija i Pintarichiane, suite za gudače Borisa Papandopula, na programu su i dva koncerta za saksofon i gudače – Pavla Dešpalja te mladoga dubrovačkog skladatelja Ivana Končića, u kojima kao solist nastupa Lovro Merčep, laureat brojnih državnih i međunarodnih natjecanja koji se školovao u Zagrebu, Amsterdamu, Lyonu i Versaillesu. Dubrovački simfonijski orkestar 2023. godine obilježava 98. obljetnicu aktivnog rada. Popis odsviranih koncerata iznimno je opširan i uključuje turneje po Europi, SAD-u i Indoneziji. Od prosinca 2020. godine na mjestu šefa dirigenta je maestro Ivan Hut.  

Ulaznice se prodaju putem interneta na adresi kuzd.mojekarte.hr kao i na info-pultu Providurove palače, u ponedjeljak, utorak i srijedu, od 11-13 i 18-20 sati, s time da sat vremena uoči koncerta blagajna seli u koncertni prostor. 

Sve informacije možete pronaći i na web stranici www.kuzd.hr. S nestrpljenjem vas očekujemo na svim programima!

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

IMATE JOŠ KUNA? HNB podsjeća da ih u bankama, Pošti i Fini možete mijenjati samo do kraja godine

Objavljeno

-

By

Hrvatska narodna banka (HNB) u četvrtak je podsjetila da rok za zamjenu kuna u eure poslovnicama banaka, Hrvatske pošte i Fine ističe 1. siječnja 2024., a od sljedeće godine zamjena će biti moguća samo u HNB-u.

HNB će trajno mijenjati novčanice kune, dok će se kovanice moći zamijeniti u roku od tri godine od dana uvođenja eura, odnosno najkasnije do 31. prosinca 2025.godine, ističu iz središnje banke.

Iz HNB-a ističu i da se nakon povlačenja kovanice kune čuvaju u objektu u vojarni Croatia do proteka roka zamjene od tri godine.

Novčanice kune, pak, paralelno s povlačenjem iz optjecaja pohranjuju se u trezore HNB-a te se sukcesivno uništavaju na sustavima za obradu novčanica koji imaju mogućnost njihovog uništavanja i koji broje svaki izrezani primjerak.

Na dan 31. listopada ove godine od 500.000.000 komada novčanica koje su bile u optjecaju javnost, građani i poslovni subjekti vratili su njih 436.200.000, odnosno 87 posto, ali od 3 milijarde kovanica u optjecaju vratilo se tek 742.000.000, odnosno 25 posto.

Na dan 30. listopada ove godine u optjecaju je bilo 4,85 milijarde kuna, što znači da je to preostala količina gotovog novca kune koju još naši građani trebaju zamijeniti.

Iz HNB-a navode da ako se taj podatak usporedi s podatkom s kraja prošle godine, kada je u optjecaju bilo 14,7 milijardi kuna, riječ je o smanjenju od oko 67 posto.

Napominju i da, unatoč tome što se količina gotovog novca smanjuje dosadašnja iskustva zemalja koje su uvele euro pokazuju da se nikada ne zamijeni cjelokupan gotov novac bivše valute.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu