Connect with us

Nekategorizirano

Kad se muškarci zaljube…

Objavljeno

-


Ako vam već čitanje ovog teksta djeluje pomalo tinejdžerski, a vi sami sebi kao netko tko je privremeno sišao s pameti, to je već prilično dobar znak da ste vrlo vjerojatno zaljubljeni. Trebate li dodatne dokaze, potražite se u ostalim ‘simptomima’.
Ne pomišljate na bivše komade: Svaku novu curu obično ste uspoređivali s bivšima, po nekoj svojoj ljestvici – jedna bivša bila je najbolja u krevetu, druga duhovitija… Prema tim najvišim standardima, nerijetko je rezultat bio zaključak da nova djevojka baš i nema neke ‘visoke ocijene’. No, uz nju ne mislite na bivše. Čak više ne zovete ni one dvije s kojima furate ofucanu izreku ‘mi smo odlični prijatelji’, a ‘prijateljstvo’ se sastoji od povremenog rekreacijskog seksa.
Poput balavca sanjarite o njoj: Ujutro počne sastanak na poslu, netko nešto kaže, a vi pomislite na nju; stari frend zove zbog tekme, ali nakon munutu-dvije razgovora prebacujete temu na vikend koji ćete s njom negdje provesti. Ako je ona posljednje o čemu razmišljate prije spavanja i ako je povremeno sanjate, skoro da je samo ovaj znak dovoljan za dijagnozu – zaljubljeni ste.
Želite znati sve o njoj: Do komada za jednu noć nije vam stalo i čak vas je živciralo kad bi neka počela otkrivati detalje o sebi, jer niste željeli doći u situaciju da o njoj razmišljate kao o stvarnom čovjeku. Nju često nešto ispitujete, i to ne reda radi, nego vam je sve to zanimljivo. Polako shvaćate da ste i vi u bedu ako se ona loše osjeća, pokušavate joj pomoći kao što biste i starom prijatelju (samo nju ni u kom slučaju ne smatrate prijateljicom), a kad vas nazove i nasmije se preko telefona, svi problemi na poslu toga dana izgledaju sitni i sljedećih se pet sati krećete veselo kao ptičica.
Neodoljivo vam je šarmantna: Pitali ste najboljeg frenda o njoj i on kaže kako je komad u redu, ali ne vidi u njoj nešto senzacionalno. Vi, pak, u načinu kako jede, u njenom osmijehu i forama vidite nešto neodoljivo, šarmantno, duhovito, slatko… Ona je u vašim očima jednostavno drukčija.
Kad ste s njom, gotovo uvijek vam je dobro, bez obzira što s njom ne radite ništa posebno što niste već radili. Sada sve te naoko iste stvari doživljavate drukčije. Iako je u krevetu sjajno, odlično se sjećate čak i kad s njom zastajkujete pored izloga, a to vas je zbilja zabrinulo. Odgovor je jednostavan – to se zove kemija, a ne možete voljeti nekoga s kime kemija ne funkcionira.
Provodite puno vremena s njom: Nemate viška slobodnog vremena, ali za nju se nekako uvijek nađe prostora. Doduše, stari frendovi su počeli pomalo prigovarati, ali sve im je jasno, pa samo sitno gunđaju.
Prioriteti su vam se promijenili: Stvari koje su bile visoko na ljestvici pomalo padaju, a na njihova mjesta dolazi sve što je povezano s njom. Nekad ste svaki vikend išli u brda, četvrtak je bio rezerviran za hakl s dečkima, teretana je bila vaša triput tjedno. I sad se za sve to nađe vremena, ali nije više tragedija ako se teretana ili hakl koji puta preskoče.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu