Connect with us

Nekategorizirano

Milijunaš iz Bruške

Objavljeno

-


Čudna se životna priča zarolala pred noge zadarskog župana Stipe Zrilića kada je rođen 1959. godine u mjestu Bruška, gdje je završio osnovnu školu. Gimnaziju Jurja Barakovića završio je 1977. godine u Zadru, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1982. godine. Prvo zaposlenje dobio je tri godine kasnije, kao vježbenik u Općinskoj upravi Zadar, nakon čega je položio stručni ispit za rad u financijama. Nakon toga radi u Općinskoj upravi Biograda na moru, a u Zadru je ponovno od 1987. godine, na raznim poslovima također u Općinskoj upravi prihoda.
Osnivanjem demokratskih političkih stranaka, odriče se partije – kažu nam njegovi kolege iz tog doba – i učlanjuje se u Hrvatsku demokratsku zajednicu, ali sa tvrdnjom kako do tada nije bio član nijedne stranke!?
Nakon prvih demokratskih izbora, postaje tajnik Izvršnog vijeća Općine Zadar s glavnim zadatkom reformiranja općinske uprave. Početkom rata, postaje tajnik Kriznog štaba i član Ratnog predsjedništva.
Njegov politički put do dužnosti zadarskog župana koju stjecajem okolnosti i danas obavlja, prepun je kontroverznih i čudnih pojedinosti.
Prije nego je izabran za zadarskog župana, stavljalo mu se na teret da je kao šef tajne policije za 15 tisuća maraka kupio kuću “krajinskog ideologa” Dušana Starevića u Karinu, te da je u isto vrijeme, dok je rat još trajao, iz stana izbacio policajca Adema Mehmedovića i uknjižio njegov stan na svoje ime!? Nakon što je izabran za župana – sve priče su utihnule.
Tijekom 1992., prelazi na rad u Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava Zadar, gdje je načelnik općih poslova. Krajem 1993., prelazi u Službu za zaštitu ustavnog poretka (SZUP), gdje obnaša dužnost načelnika Centra. Krajem 1998. godine prelazi na posao u Ured za nacionalnu sigurnost (UNS) na poslove načelnika Uprave za sigurnost. U Uredu za nacionalnu sigurnost dobiva otkaz tijekom 2000. godine “zbog nesposobnosti”. On to tumači kao obračun nove vlasti s HDZ-om.
Iz tog perioda njegovog života poznata je priča kako je za Miroslava Tuđmana sastavio spis o nepodopštinama Petra Šale, zadarskog pravnika, saborskog zastupnika i javnog pravobranitelja.
Ponovno je primljen u MUP iste godine i dobio otkaz 2001. godine bez obrazloženja, ali se ovaj put ne pravda da je dobio otkaz jer je u HDZ-u. Tijekom 2000. godine položio je pravosudni ispit.
Početkom 2002. godine zapošljava se na poslove pročelnika za samoupravu i upravu u Zadarskoj županiji, a 2004. godine izabran je za zamjenika župana. Zbog deficita kadra i u najnevjerojatnijim okolnostima, početkom 2008. godine izabran je za župana Zadarske županije.
Dobro se služi računalom i novcem poreznih obveznika, a pasivno engleskim i talijanskim jezikom. Oženjen je i živi s suprugom Katarinom u Zadru, u Arbanasima.
Stipe Zrilić obnašao je i značajne političke funkcije u stranci, a sada je član Županijskog odbora i Predsjedništva ŽO stranke. Također je član HKD Napredak, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar i amaterski je slikar.
Hrvatski je branitelj u trajanju od 49 mjeseci i nositelj više odlikovanja za sudjelovanje u Domovinskom ratu. Tijekom spomenute karijere, supruga s plaćom od oko 5.000 kuna i on stekli su dva stana – jedan u Zadru (86 kvadrata) i jedan u Zagrebu (70 kvadrata), vikendicu u Karinu, a i uštedjeli su oko milijun kuna.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. Zvizdan

    2. ožujka 2011. at 8:48

    Svaka cast Zrilicu za jedno – za vrime provedeno u ratu. Ali brate mili, za sve ovo ostalo ga triba streljati. Hebote drzave u kojoj mi zivimo, govana na svakom uglu a i na svakoj fotelji.
    Oce meni neko reci kako da ustedim milijun kuna? Ovako glasi Zrilicev CV:
    – rodio se, na zalost
    – obrazovao se, uzalud
    – zaposlio se, preko veze
    – lagao
    – krao
    – krao
    – uzimao dok drugi ne gledaju
    – srao
    – krao
    – postao zupan
    – srao
    – krao

     
  2. mangup

    2. ožujka 2011. at 9:54

    ti si glup i zato ni ne zaslužuješ milju kuna

     
  3. leroy

    2. ožujka 2011. at 14:00

    Ovom novinaru je stvarno stalo da čovika ispljuca,pa makar se radilo i o županu..nema dana da ne piše o njemu huškački…nadam se da sutra neće biti naslov : IZGORILA ŽARULJA U MUŠKOM WC-u ZRAČNE LUKE,ŽUPAN NE ZNA NIŠTA O TOME……ako išta znate o krađi tog političara napišite kvalitetan I konkretan tekst, I nema potrebe da se više vraćate..dalje je to posao suda,a ne vaš da nas mažete kad je on završio školu I kad je di presta raditi..jako bitno za moju plaću,za koju se ne zna kad će..

     
  4. Spacek

    2. ožujka 2011. at 17:29

    @Leroy da je manje on zajeba projekata istvari na razini mozda bi i tvoja placa vec sila na racun

     
  5. Josip

    2. ožujka 2011. at 20:51

    Zanimljivo je primjetiti kako cijenjeni zupan je uvijek bio u drzavnim/zupanijskim/lokalnim funkcijama i kako nema dana staza u privatnom sektoru nego uvijek je bio s vlasti i oko vlasti…
    A inace zanimljivi su mi i njegovi javni nastupi, svaka druga rič mu je ŽITELJ i ŽITELJI, ŽITELJICE, ono smišno zvuči…

     
  6. LUN

    3. listopada 2011. at 0:01

    To vam je jednostavni model vladavine KRADEZEA.Što više sebi u takuin, a ostli neka kupe odbačene boce…

     
  7. jaca

    3. listopada 2011. at 8:40

    Tako je! Sebi u takuvin!

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu