Connect with us

Sport

Bujan: "Zanima me samo pobjeda"

Objavljeno

-


Košarkaši Zadra vode grčevitu borbu za ostanak u NLB ligi. Prva slijedeće prepreka je Budućnost. Radi se o momčadi koja u 20 odigranih susreta ima 12 pobjeda i 8 poraza, dok je Zadar na posljednjem mjestu sa samo 6 pobjeda i 14 poraza.
Trener Zadra Tihomir Bujan rekao je kako ga zanima samo pobjeda.
– Utakmica nam je vrlo značajna i bitna. Budućnost ima odličan skor do sada u ligi. Mene osim pobjede ništa ne zanima i učiti ćemo sve da to ostvarimo.
Zadar nije imao putovanja već duže vremena i Bujan kaže da su baš zbog toga igrači puno odmorniji.
– Dosta dobro smo trenirali i to što nismo imali putovanja jako puno utječe.
Bujan je naglasio kako se radi o ekipi kojoj je grlo ekipe već duže vremena skupa pod istim trenerom.
– Nezgodna su momčad. Nemaju puno visokih igrača i igraju brzo i pokretljivo.
Olivari još uvijek nije spreman, a Mason je trenirao po posebnom tretmanu zbog udarca koji je dobio na utakmici s Rusima u utorak.
O eventualnim pojačanjima te o Mirzi Ahmetbašiću Bujan je rekao:
– Istina je da razmatramo nekoliko igrača, ali to je samo prikupljanje informacija. Normalno je da tijekom sezone tražite, a ako u datom trenutku zatreba dobro je biti informiran. Mirza je otišao natrag u Bosnu, ali ne značiu da se neće vratiti. On je potencijal, a na poziciji jedinice je vrlo odličan i jak.
Branimira Longina zadarska publika je na posljednjoj utakmici izviždala. Bujan je stao u njegovu obranu kazavši:
– Longin ostaje od kraja sezone. Mislim da će on još napredovati u igri, a i već sad nam je od velike pomoći. Žao mi je što to publika ne vidi, ali on je puno pripomogao ekipi. Ne događaju se neke stvari samo na utakmicama, ti su i putovanja i treninzi…
Susret se igra u 19:00 sati.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. trener

    18. veljače 2011. at 19:23

    a hoćeš i ti dat ostavku ako izgubiš od Budućnosti?

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

(FOTO) CATALEYA CUP 2024. Papaline Abecede pobijedile Dinamo i osvojile srebro

Objavljeno

-

By

Četiri momčadi Nogometnog kluba Abeceda nastupile su na novom izdanju Cataleya Cupa, međunarodnog turnira za djecu koji je proteklog vikenda održan na terenima u Zadru i Privlaci. Sve momčadi plasirale su se u eliminacijsku fazu, dvije su došle i do završne borbe za odličja, a najuspješnija je bila generacija 2016. godišta, koja je na kraju osvojila srebro.

Igrači trenera Roberta Viduke skupinu su prošli kao drugoplasirani nakon minimalnog poraza od Maksimira, remija sa sarajevskim Željezničarom te pobjede protiv Pakoštana. Potom su redom pobjeđivali Kustošiju, Karlovac i u polufinalu zagrebački Dinamo. Zaustavljeni su tek u finalu od odlične momčadi Maksimira, ali nakon kratke tuge zbog poraza, vrlo brzo je prevladalo zadovoljstvo zbog sjajno odigranog turnira. Najboljim vratarem turnira proglašen je Ivan Jurjević.

Malo je nedostajalo da se odličjem okite i njihovi godinu dana stariji kolege (2015.). Oni su pobjedama protiv Maksimira i Trnja te remijem s mostarskim Zrinjskim skupinu prošli kao prvoplasirani, zatim u osmini finala svladali biogradski Primorac pa u četvrtfinalu Zrinski Farkaševac. U polufinalu je, pak, bolji bio Rudeš, a u borbi za treće mjesto za samo jedan gol Karlovac.

Dugo će se ovoga turnira sjećati generacija 2014. Igrači trenera Andrije Pilipovića skupinu su prošli pobjedama protiv ljubljanske Olimpije, Vrapča (žuti) i splitskog Adriatica (plavi), da bi u osmini finala svladali Zadarnovu boljim izvođenjem penala. U junaka se prometnuo vratar Gabriel Šaponja, prvo obranivši penal, a onda zabivši odlučujući. Četvrtfinale je donijelo novu dramu s bijele točke u kojoj su ovoga puta sretniji i spretniji bili igrači Šibenika.

Najmlađa selekcija žutih na ovom turniru, 2017. godište, za koju je igrao i dobar dio igrača rođenih 2018., skupinu je prošla kao trećeplasirana, iza Dinama i Zadarnove, a ispred Sv. Mihovila, dok je u osmini finala poražena od splitskog Hajduka. Svakako, utakmice protiv vršnjaka iz dva najveća hrvatska kluba za zadarske su dječake bile veliko iskustvo.

 
Nastavi čitati

Sport

NK ZADARNOVA / Tićima srebro, papalinama bronca na Cataleya cupu!

Objavljeno

-

By

foto: NK Zadarnova

NK Zadarnova, klub osnovan prije svega pet godina, je na Cataleya cupu 2024. osvojio 2. mjesto s U-9 i 3. mjesto s U-7 momčadi. Evo izvješća:

Da netko klubu koji je tek nedavno puhao u pet svjećica na rođendanskoj torti ponudi da će mu svih pet momčadi igrati osminu finala na međunarodnom turniru na kojem sudjeluje 100 klubova i više od 1800 igrača, odmah bi svatko prihvatio. Ili skoro svatko?

Možemo mi i bolje od toga. Pa smo se s tri ekipe plasirali u četvrtfinale, a onda se pobrinuli i za mini-žetvu medalja osvojivši broncu i srebro na ovogodišnjem Cataleya kupu.

Srebro i pehar za drugo mjesto na jakom turniru osvojila je naša U-9 momčad trenera Patrika Puljića i Marka Jurline. Nakon osvajanja prvog mjesta u skupini i uvjerljive pobjede nad Šibenikom u osmini finala, do polufinala su došli pobjedom nad Sesvetama, a plasman u finale izborili su slavljem protiv Karlovca. U finalu ih je čekala momčad Rudeša. Naši tići poveli su u dinamičnoj utakmici i imali su još nekoliko izglednih prilika za povećanje vodstva, ali Rudešani na samom kraju utakmice uspijevaju izjednačiti pa je pobjednika turnira morala odlučiti lutrija izvođenja penala. I zaista je bila lutrija u kojoj je protivnička momčad bila s(p)retnija.

Osmijesi najbolje kazuju koliko ovo srebro vrijedi

Osvojeno srebro, do kojeg se došlo pobjedama protiv klubova koji se ponose svojim školama nogometa, zasluženo se burno proslavilo. Osim momčadskog drugog mjesta na turniru, vrijedi istaknuti da je najboljim vratarom proglašen Marko Galešić.

Marko Galešić, najbolji vratar turnira U-9

Velik uspjeh postigla je i naša U-7 momčad. Igrači kojima je ovo prvi jaki turnir iskazali su se karakterom i pobjedničkim mentalitetom. Nakon što su skupinu završili na prvom mjestu, ispred Dinama i Abecede, još su dvaput pobjeđivali momčadi Dinama. Pobijedili su u osmini finala Dinamo Plavi, a u četvrtfinalu su preokretom svladali momčad Zrinjskoga. Ovaj dvoboj ispraznio je baterije naših igrača pa u polufinaloj borbi protiv momčadi Arbanasa nismo gledali njihovo najbolje izdanje te smo prijateljima iz Arbanasa čestitali na pobjedi i zaželjeli im sreću u finalu. Mi smo se okrenuli utakmici za treće mjesto koja je donijela još jedan, treći dvoboj protiv Dinama.

Želja da se turnir okonča pobjedom nadjačala je umor te naše papaline dominiraju tijekom čitave utakmice protiv Zagrepčana i bilježe uvjerljivu pobjedu. Uz mnogo decibela proslavljena je brončana medalja i podizanje pehara.

Bronca u debitantskom nastupu na Cataleya cupu

Zapažene rezultate ostvarile su i ostale naše momčadi na turniru. Momčad Maksimira U-8, koja je kasnije osvojila turnira, je u osmini finala izbacila naše U-8 Plave, a u četvrtfinalu i U-8. U napetoj utakmici osmine finala U-10 momčad Zadarnove je tek nakon izvođenja penala ispala od Abecede.

– I ovogodišnje izdanje Cataleya cupa potvrdilo je da se radi o jednom od najjačih turnira ovakve vrste u Hrvatskoj, a uspjesi koje smo ostvarili dokaz su nam da je Zadarnova na pravom putu. Čestitke svima, a posebno našim igračima na ostvarenim izvrsnim rezultatima. Također, moram pohvaliti naše trenere koji su se iskazali pristupom i odličnim vođenjem svojih momčadi – kazao je voditelj Škole nogometa Zadarnova Antonio Perica.

 
Nastavi čitati

Sport

(FOTO) 5. Zadar Granfondo: Jesenski biciklistički spektakl na zadarskoj obali

Objavljeno

-

By

Anže Ravbar osvojio je prvo mjesto u glavnoj utrci, a Johnny Hoogerland i Federico Pozzeto drugo i treće mjesto. Najbolja među ženama i ove godine je bila Petra Zsankó

Zadar, 19. listopada 2024. – Oblačno vrijeme i najava obilne kiša, koja je na kraju samo mjestimično padala, nisu pokolebali više od 300 sudionika iz čak 17 zemalja da daju sve od sebe na petom izdanju biciklističkog spektakla Zadar Granfondo Falkensteiner Borik.

Uz pravu jesensku atmosferu sudionici su mogli birati između Granfondo Small rute od 56 kilometara i glavne utrke Granfondo Classic od 112 kilometara.

„Ove godine imamo rekordan broj sudionika – čak 300 biciklista iz 17 zemalja, na što smo izuzetno ponosni. Svi su oni imali priliku testirati svoju izdržljivost rame uz rame s nekima od najjačih biciklista današnjice, poput Anžea Ravbara, Johnnyja Hoogerlanda, Alexandera Steffensa, Mije Radotić i Petre Zsankó”, rekao je Toni Dujmenović, organizator utrke.

Anže Ravbar osvojio je prvo mjesto u glavnoj utrci, dok su Johnny Hoogerland iFederico Pozzeto zauzeli drugo i treće mjesto. Pobjedu među ženama i ove godine odnijela je Petra Zsankó. Pobjednici kraće utrke na 56 kilometara su Katarina Sivokova i Pavel Roy Brleković.

„Ovo je prvi put da sudjelujem na Zadar Granfondo Falkensteiner Borik, ali nije prvi posjet Zadru. Obožavam boraviti ovdje, a ruta mi se zaista svidjela, iako nije bila posebno zahtjevna. Vrijeme je također bilo savršeno za ovo doba godine i definitivno planiram ponovo doći”, kazao je Anže Ravbar, pobjednik duge utrke i jedan od najperspektivnijih mladih biciklista.

Za one koji su došli s obiteljima, Zadar i ugodna jesenska klima pružili su idealan bijeg i odmor. Uživali su u smještaju, hrani, rekreativnim sadržajima, vođenih treninzima i opuštanju u Acquapura Thalasso Spa centru Falkensteiner Cluba Funimation Borik.

Johnny Hoogerland,dvostruki prošlogodišnji svjetski Granfondo prvak i bivši profesionalni biciklist, rekao je kako se rado vraća u Zadar.

„Ova je utrka za mene uvijek vrhunac sezone jer ovdje istinski uživam. U Zadar smo stigli već u četvrtak navečer i iskoristili priliku za obiteljski odmor. Moje dvije djevojčice ovdje dane provode u igri, dok mi uživamo u opuštanju”, dodao je.

Među brojnim poznatim biciklistima i zaljubljenicima u pedaliranje bili su i Mia Radetić, jedna od najboljih hrvatskih biciklistkinja i Alexander Steffens, bivši svjetski pobjednik nekoliko prestižnih utrka iz Granfondo World Series.

„Jako volim ovu utrku, ona uvijek predstavlja kraj sezone i savršenu priliku za druženje s prijateljima. Iako za mene nije bila jednostavna, uvijek je pravi užitak prijeći ovu stazu i provesti vrijeme u Zadru”, rekao je Alexander Steffens.

Uz podršku lokalnih turističkih zajednica i sponzora, Zadar se pokazao kao jedna od najatraktivnijih biciklističkih destinacija na Jadranu. Staza koja prolazi predivnim krajolicima i vrhunska organizacija privlače sve veći broj biciklističkih entuzijasta.

Svi sudionici, i amateri i profesionalci, slažu se – Zadar Granfonda Falkensteiner Borik postaje utrka sve zapaženija u biciklističkom svijetu.

Rezultati utrke:

5. ZADAR GRANFONDO FALKENSTEINER BORIK CROATIA 2024 – Pro Time

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu