Connect with us

Sport

Hrvatska ostala deveta na FIFA-inoj ljestvici

Objavljeno

-

Hrvatska nogometna reprezentacija (Foto: PIXSELL)
Hrvatska nogometna reprezentacija zadržala je deveto mjesto na novoj FIFA-inoj ljestvici koje je držala i prije mjesec dana s 1075 bodova. Prvo mjesto i dalje drži svjetski prvak Španjolska s 1887 bodova ispred doprvaka Nizozemske koja ima 1723, a treća je Njemačka s 1485.
Jedina promjena među prvih deset je ispadanje Egipta iz tog društva, koji je pao za čak 23 mjesta i sada je 33. Na deseto mjesto zasjela je Grčka, suparnik Hrvatske u skupini F kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012.
Ostali suparnici Hrvatske u kvalifikacijama za EP zauzimaju sljedeća mjesta: Izrael je 52., Gruzija 71., Latvija 76., a Malta 163.
Reprezentacija Češke, s kojom će izabranici Slavena Bilića za tjedan dana odigrati prijateljski susret u Puli, nalazi se na 30. mjestu.
FIFA-ina ljestvica:
1. (1.) Španjolska 1887
2. (2.) Nizozemska 1723
3. (3.) Njemačka 1485
4. (4.) Brazil 1446
5. (5.) Argentina 1367
6. (6.) Engleska 1195
7. (7.) Urugvaj 1152
8. (8.) Portugal 1090
9. (9.) HRVATSKA 1075
10. (11.) Grčka 1016

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

FOTO / Hrvatska reprezentacija u karateu prije EP-a na Višnjiku

Objavljeno

-

By

Športski centar Višnjik – Dvorana Krešimira Ćosića – i Zadar bit će domaćini 49. Europskom seniorskom prvenstvu u karateu od 8. do 12. svibnja 2024. Tim je povodom u Press centru u Dvorani Krešimira Ćosića u ponedjeljak, 6. svibnja, u organizaciji Hrvatskoga karate saveza održana konferencija za novinare.
Novinarima su se najprije obratili reprezentativci Ivan Kvesić i Ivan Martinac, te reprezentativke Sadea Bećirović i Nikolina Golomboš.
Trofejni reprezezentativac Ivan Kvesić, istaknuo je:


– Drago nam je da će se ovo natjecanje održati u Zadru. Glede sportske forme mogu reći da je na visokoj razini. Konkurencija će biti izvrsna, ali nama je to izazov. Vjerujem da ćemo uz potporu publike ići do kraja i u pojedinačnoj i u momčadskoj konkurenciji. U svakom slučaju, bit će zanimljivo.
Nakon njega govorio je Ivan Martinac. Kazao je da je sretan što će nastupiti u Zadru i u Hrvatskoj, nada se što boljim rezultatima i očekuje dobro popunjene tribine.
Sadea Bećirović kazala je da se nada doći do medalje „u našem Zadru“, da će suparnice biti veoma kvalitetne jer „sve najbolje su tu“… Nikolina Golomboš, pak, istakla je da motiva ima puno i da je cilj „popeti se na postolje“.
Kao izbornik ženske selekcije u borbama govorio je Danil Domdjoni, izbornik, inače rođeni Biograđanin, nekad trofejni natjecatelj, sad trofejni trener:
– Hvala Gradu Zadru na suradnji i na potpori. Očekivanja su velika, ima i pritiska, ali mi se time znamo nositi. Želimo nastaviti niz vrhunskih postignuća. Glede muške reprezentacije rekao bih da ona uvijek iznova potvrđuje svoju klasu i da će s velikim motivom nastupati i u Zadru.


Nazočnima se potom obratila Snježana Jurinić, predsjednica Športske zajednice Grada Zadra i zamjenica pročelnice u UO-o za kulturu i šport u Gradu Zadru:
– Pozdravljam vas sve i želim da se ugodno osjećate u našem gradu koji uvijek podupire ovakva i slična događanja. To je ujedno i velika promidžba za Zadar i za Hrvatsku, pa i poticaj ovdašnjem turizmu. Zahvaljujem Hrvatskom karate savezu na izvrsnoj suradnji.


U ime ŠC-a Višnjik nazočnima je govorio Tomislav Zubčić, v. d. direktora:
– Uz veliki pozdrav svima želim da se ovih dana ugodno osjećaju i dobro provedu na Višnjiku. Čast nam je i zadovoljstvo što smo domaćin ovog EP-a. Vjerujemo u sjajne rezultate naših natjecateljica i natjecatelja. Hvala Davoru Cipeku, predsjedniku Hrvatskoga karate saveza, na odabiru Višnjika, a Gradu Zadru na potpori i na suradnji.
Na koncu, novinarima je govorio i Davor Cipek, predsjednik Hrvatskoga karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije.
– Hvala Gradu Zadru, Vladi RH-e i Ministarstvu turizma i športa, dakako i ŠC-u Višnjik. Ovo je značajni događaj i za karate i za cijeli hrvatski sport. Glede natjecateljskog dijela vjerujemo u uspjeh, a treba reći i da je ovo natjecanje kvalifikacijsko za ekipno, te za pojedinačno SP. U sklopu EP-a održat će se i kongres Europske karate federacije.
Poslije konferencije za novinare reprezentativke i reprezentativci održali su pokazni trening.


Valja znati da će za publiku ulazak tijekom cijeloga prvenstva biti besplatan. Nastupit će 448 natjecateljica i natjecatelja, te 70-ak u parakarateu.
Natjecanja će početi u srijedu, 8. svibnja 2024. u 9, 30 sati. Dva će dana trajati eliminacije, potom će u subotu i u nedjelju biti održavane borbe za medalje. Svečano otvaranje bit će u petak, 10. svibnja u 17 sati, a svečano zatvaranje u nedjelju, 12. svibnja u 14, 15 sati.
Kako je bilo na konferenciji za novinare i na pokaznom treningu, pogledajte u galeriji.

 
Nastavi čitati

Sport

FOTOGALERIJA / I tim zadarske Čistoće na utrci Wings for Life

Objavljeno

-

Wings for Life World Run, humanitarno-trkački spektakl, i ove je godine održan u Zadru. Uz organizatore i trkače, sve ove godine svoj izuzetno važan doprinos daju i radnici Čistoće d.o.o.

Za vrijeme svih jedanaest godina postojanja ovog događaja u našem gradu, zaposlenici zadarske  Čistoće brinu o terenu prije, tijekom i poslije utrke, osiguravajući da sve protekne glatko i da ulice grada ostanu čiste. Zadnje tri godine i sami sudjeluju u utrci, podržavajući na taj način utrku iz više perspektiva.

Pripreme za čišćenje terena kojim se odvija utrka započinju nekoliko dana prije samog događaja. Trava se kosi, ceste se temeljito čiste, a duž cijele utrke postavljaju se plastične posude od 240 litara. Ove pripreme omogućuju neometano odvijanje utrke. U nedjelju, na dan utrke, sve ekipe su spremne već u 10:00 sati na nekoliko lokacija kako bi se posljednji put provjerio put utrke prije samog početka.

Kada presretačko vozilo krene, radnici Čistoće počinju svoju veliku akciju čišćenja. Prateći tempo utrke i pazeći na sudionike koji ostaju iza presretačkog vozila, brinu se da ulice kojima se utrka odvijala na vrijeme budu čiste i sigurne za sve sudionike. Njihova brzina i učinkovitost omogućuje policiji da otvori ceste što je prije moguće, dopuštajući normalan protok prometa.

Na terenu su bile tri čistilice, autosmećarka, mala električna vozila, kamion s rampom, kiper i grajfer, a radnici s puhalicama pratili su ostale radnike tijekom cijele akcije. Iz tehničkog sektora sudjelovala su 23 radnika u čišćenju i zbrinjavanju otpada tijekom i nakon utrke. Ovaj angažman pruža neprocjenjiv doprinos čistoći zadarskih ulica, stvarajući pozitivan i blistav dojam na sve koji sudjeluju u utrci.

Na ovaj način, utrka Wings for Life u Zadru ne samo da okuplja trkače iz cijelog svijeta, već i inspirira zajednicu i potiče brigu za okoliš. Uz neumornu podršku zadarske Čistoće, čiste ulice postaju simbol snažne zajedničke namjere da se stvori okruženje u kojem svi možemo živjeti sigurno i ponosno u urednom okolišu. Njihov nevidljiv, ali neprocjenjiv doprinos je primjer kako „pozadinske akcije“ mogu imati veliki utjecaj na našu okolinu i društvo. A nakon same utrke, kada se zadovoljni trkači vrate kućama, ne ostaju nikakvi tragovi osim osjećaja ponosa, uspjeha i motivacije da zajedničkim naporima i dalje unaprjeđujemo kvalitetu života u našoj zajednici. Čistoća naših ulica nije samo rezultat rada jedne tvrtke, već je izraz zajedničke suradnje svih nas.

A sve su ovo svojim predanim radom prije, za vrijeme, a pogotovo nakon utrke omogućili: Nelo Kapović, Luka Vukelić, Krešimir Verunica, Milivoj Relja, Mihovil Kovač, Jurica Bračić, Boris Pali, Mladen Matuslović, Ante Pilato, Šime Stručić, Denis Lisica, Danijel Dujela, Roko Pavlović, Denis Jerak, Branislav Pucarin, Marino Peša, Denis Smirčić, Denis Zekanović, Danijel Jurac, Marin Žigun, Luka Knežević, Predrag Šilić i Šime Pinčić.

Hvala svim zaposlenicima Čistoće koji su svojim trudom i predanošću omogućili da utrka Wings for Life bude ne samo sportski događaj, već i prilika da pokažemo svoju brigu za okoliš. Nastavimo zajedno graditi održivu budućnost za naš predivni Zadar.

 
Nastavi čitati

Sport

Team Ljekarna Zadar na “Wings for life” 

Objavljeno

-

By

Specifičnost utrke “Wings for life” je ta što je humanitarnog karaktera i što se održava u isto vrijeme diljem svijeta. Zadar kao jedan od gradova domaćina i jedina utka koja uključuje spektakularne prizore mora i otoka šaljući prekrasnu razglednicu u svijet okupio je brojne sudionike iz cijele Hrvatske i svijeta.

“Zahvaljujući mladim snagama Ljekarne Zadar oformili smo team koji pomiče vlastite granice postavljajući izazove pred sebe. Osim što je utrka Wings for life humanitarnog karaktera, mi kao pojedinci na ovakav način jačamo samopuzdanje, vlastite snage, te osvještavamo svoje sposobnosti. Dokazano je da sudjelovanje u sportskim aktivnostima osim što poboljšava fizičko i mentalno zdravlje, potiče i timsku suradnju” – rekla nam je Miranda Jamnicki Doimi di Delupis mag.pharm. iz teama “Ljekarna Zadar”, dodajući:

“Također na ovaj način želimo senzibilizirati javnost na važnost sudjelovanja i participiranja u utrci “Wings for life” i vrlo smo ponosni na naš team što je bio dio ove utrke. Posebnost utrke “Wings for life” je taj što 100% iznos donacija ide na istraživanje ozljeda leđne moždine i pronalazak lijeka. Ozljede leđne moždine su izuzetno teške i nastaju najčešće kao posljedica prometnih nesreća, padova, raznih napada, sportskih ozljeda i sl. Posljedično se javlja gubitak osjeta, gubitak kontrole stolice i urina, te seksualnih funkcija. Zahvaljujući donacijama za ovu utrku troje pacijenata je napravilo prve korake što je ohrabrujuće i daje nam nadu u skori pronalazak lijeka.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu