Connect with us

Sport

Balić: "Kad te neće, onda te neće"

Objavljeno

-

Ivano Balić (foto PIXSELL)
Hrvatska je porazom od Švedske izgubila sve šanse za nastupom u polufinalu i borbom za medalje. Na kraju, kada se sve zbroji, nismo niti zaslužili biti među najboljima, a toga je svjestan i Ivano Balić.
– Tražimo se cijeli turnir. Nikako da se nađemo, tražimo se u obrani, tražimo se u napadu, u polukontri, u svemu. Imamo mi dobrih momaka u momčadi, no ipak je to premalo za plasirati se u polufinale. Mislim da je ovo naša najgora utakmica. Sve je izgledalo kao kaos, i obrana, i napad, cijela utakmica. Jedan dan odigramo najbolju utakmicu, drugi dan najgoru, ne znam što reći, Ivanu nije bilo potpuno jasno što se dogodilo.
Iako je izgubljeno polufinale, čeka nas vrlo važna utakmica protiv Poljaka u utorak.
– Trebamo sada pobijediti Poljsku i ostati u igri za London. Ne smijemo nikako pasti, nadam se da ćemo bti u boljim izdanjima nego danas i da će onda to biti dovoljno za Poljake. Nama u igri fali transformacija iz obrane u napad i obratno, tu su druge momčadi uigranije od nas. Išli smo na sve ili ništa, uspjeli se vratiti na dva razlike, i onda ti upadne gol iz mrtvog kuta. Kad te neće, onda te neće, razočaran je najbolji svjetski igrač.
I Goluža je svjestan da smo izgubili jako puno.
– Dečki su puno htjeli i željeli, ali napravili smo previše pogrešaka i imali previše nekontroliranih šuteva koji su razbranili njihovog vratara. Igrali su jako dobro obranu, teško smo ih probijali, a primali smo golove kada smo ih najbolje stisnuli. Igrača više također nismo razigrali kako smo trebali, rekao je izbornik.
Kada se sve sagleda, Hrvatska je utakmice sa najjačim reprezentacijama, poput Srbije, Danske i Švedske, odigrala vrlo slabo i to je činjenica. Tko je kriv da golmani nisu obranili ništa, da pojedini igrač, kao Valčić, Kopljar, ili Duvnjak, nisu odigrali ništa, pokazat će analize nakon Svjetskog prvenstva, sada treba pokušati dobiti Poljsku i izboriti kvalifikacije za iduće Olimpijske igre. Valjda ne tražimo previše.
(hrs.hr)

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku paraplivanje, skokovi u vodu…

Objavljeno

-

By

Petak, 17. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 14 i od 18 do 20 sati.

Subota, 18. svibnja 2024.
PARAPLIVANJE – Zadar OPEN 2024. od 10 do 12 i od 16 do 18 sati.
Napomena: U vremenu održavanja natjecanja veliki bazen neće biti dostupan građanima.
NOGOMET – Papaline: Zadarnova – Arbanasi u 9; ml. pioniri: Zadarnova – Gospić II u 10; tići: Zara – Sv. Mihovil u 11; kadeti: Zara – Pakoštane u 12 sati.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 8, 30 sati.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 15 sati.
JUDO I GIMNASTIKA – Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha: Demonstracija juda i gimnastike; voditeljica projekta Anamarija Reić, prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić, trajanje od 10 do 14 sati.

Nedjelja, 19. svibnja 2024.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 10 sati.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Abeceda III u 8; pioniri: Zara II – Pag u 13, 30 sati.
ATLETIKA – Dječji dan od 10 do 13 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

Učenici Tehničke škole Zadar prvaci Hrvatske u futsalu

Objavljeno

-

By

Nove sjajne vijesti s državnih natjecanja u školskom sportu. Nakon što su gimnazijalci Vladimira Nazora prije nekoliko dana treću godinu zaredom osvojili naslov državnih prvaka u košarci, pobjednički pehar osvojili su i učenici Tehničke škole iz Zadra koji su postali prvaci Hrvatske u futsalu.

Na završnici državnog prvenstva u Poreču na kojoj su nastupile 24 srednje škole, Zadrani su u finalu nakon izvođenja penala bili bolji od Turističko ugostiteljske škole iz Splita i osvojili svoj prvi naslov prvaka Hrvatske, a njihov igrač Šime Mrkić proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Zadrani su u sve tri eliminacijske utakmice slavili na kaznene udarce. U četvrtfinalu su svladali Srednju školu Tin Ujević iz Vrgorca s 4:3 (1:1), a u polufinalu X. gimnaziju Ivan Supek iz Zagreba s ukupnim rezultatom 9:8 (4:4).

Za Tehničku školu na završnici prvenstva Hrvatske nastupili su Lovre Baraba, Roko Ivčević, Šime Mrkić, Zvonimir Pleslić, Domagoj Zubčić, Bruno Škoda, Luka Jurjević, Josip Perinić, Luka Matak i Leon Golem, dok je voditelj bio Tonći Matas.

U natjecanju žena u futsalu u Poreču su nastupile učenice Gimnazije Vladimira Nazora koje su zaustavljene u natjecanju u skupini.

 
Nastavi čitati

Sport

ŠC VIŠNJIK / U Zadru se prvi put održava Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha

Objavljeno

-

By

Hrvatski sportski savez gluhih u subotu, 18. svibnja prvi put u Zadru organizira Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha. Sportski dani održavaju se u sklopu Programa uključivanja djece i mladih s oštećenjem sluha u redovan sustav sporta, a do sada su se održali u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Varaždinu.

U Športskom centru Višnjik od 10 do 14 sati, treneri će demonstrirati judo i gimnastiku. Uz kineziologinju i trenericu, Anamariju Reić, na raspolaganju djeci bit će i prevoditeljica hrvatskog znakovnog jezika, Mihaela Babić za svu djecu i roditelje kojima je potreban isti.

„Sudjelovanje u organiziranim sportskim aktivnostima bitan je čimbenik u biopsihosocijalnom razvoju djece, a svakako je  značajno i u rehabilitaciji djece s oštećenjem sluha.  Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji sudjelovanje se smatra glavnim pokazateljem dječjeg zdravlja bez obzira na dijagnozu i funkcionalnu sposobnost, a dobrobit od sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima sveobuhvatna je za svu djecu, pa tako i za djecu s oštećenjem sluha. Sport je iznimno važan i socijalizacijski i rehabilitacijski, doprinosi cjelokupnom razvoju osobe i daje joj izravnu svjesnost o vlastitoj vrijednosti, sposobnosti, hrabrosti te o kapacitetu za rast i poboljšanje. I još jednom da ponovim – gluha djeca mogu sve!“ –  izjavio je Oliver Lušić, predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

U Zadru će se od 27. do 30. lipnja održati i treći Sportski kamp jednakih prilika powered by Kraš u organizaciji Hrvatskog sportskog saveza gluhih. Očekuje se sudjelovanje više od stotinu djece i članova njihovih obitelji, koji će se tijekom četiri dana kampa družiti, trenirati i natjecati. Program je potpuno besplatan za sve sudionike, a obuhvaća sportsko-rekreacijske aktivnosti poput dva treninga dnevno, sportskih edukacija i radionica važnih za razvoj djeteta s oštećenjem sluha u sportu i natjecanjima.

Program uključivanja djece i mladih s oštećenjem sluha pokrenut od strane Hrvatskog sportskog saveza gluhih uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta ulazi u četvrtu godinu i u njega je uključeno preko 150 djece s oštećenjem sluha od 4 do 18 godina. Organiziraju se sportski programi plivanja, gimnastike, atletike, nogometa, rukometa i mnogih drugih, a pokrenuta je i univerzalna sportska škola za one najmlađe, djecu s oštećenjem sluha od 4 do 7 godina.  Sportski dani se od ove godine organiziraju diljem Hrvatske s ciljem usmjeravanja i uključivanja gluhe djece i mladeži u sport, pružajući im tako mogućnost kvalitetnije socijalizacije, edukacije, mentalnog i fizičkog razvoja.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu