Connect with us

Sport

Zadar potopljen, Zvezda zasjala na Višnjiku

Objavljeno

-

KK Zadar - KK Crvena Zvezda (foto: Z NET/ Žeminea Čotrić)
U 18. kolu NLB lige Zadar je na domaćem terenu, uz vrlo lošu igru, izgubio od Crvene zvezde 60:83.
Zadar je krenuo s Masonom, Carem, Marčinkovićem, Bilanom i Brownom. Na lijepu asistenciju Masona Brown zbija zicer za početno vodstvo Zadra 2:0. Nakon trice Younga Zvezda je povela 4:2, a potom su iz kontre zabili za 6:2. Mason iznuđuje bacanja, ali zabija samo jedno za 3:6 nakon tri minute igre. Sudac dosuđuje tehničku Masonu i Subotiću zbog međusobnog prepucavanja. Mason odmah nakon toga radi prekršaj te je Bujan primoran izvaditi ga iz igre. Umjesto njega ulazi Batur. Nakon točno pet minuta igre Zvezda vodi 7:5, a u igru ulazi Žuža umjesto Bilana. Zadar teško dolazi do koša i Zvezda je povećala na 9:5. Preko Baturovih bacanja Zadar smanjuje na 9:7. Minutu i pol prije kraja prve četvrtine Zvezda vodi 12:9. Marčinković zabija svoju prvu tricu za izjednačenje točno minutu prije kraja prve četvrtine. Zadar se potom brani, ali ne uspijeva doći do vodstva jer sudac sudi Žuži faul u borbi za loptu. Nedović zabija samo jedno bacanje za 12:13, a slijedećem napadu Žuža radi korake. Na kraju prve četvrtine Zadar gubi 12:13.
U drugu četvrtinu Zadar kreće s Carem, Marčinkovićem, Baturom, Ivanovom i Žužom. Young zabija otvoren šut za 15:12 prednost Zvezde. Potom Zadar ne uspijeva realizirati napad, a Zvezda preko Marshevih bacanja povećava prednost na 16:12. Ivanov gubi loptu, ali na drugoj strani Marh radi korake. Nakon skoro dvije minute igre u drugoj četvrtini Ivanov zabija Zadrov prvi koš za 14:16. U igru ulazi Brown umjesto Žuže. Nakon tri minute igre Bujan je primoran zvati minutu odmora jer je njegova momčad zabila samo dva poena dok je Zvezda stavila sedam koševa u drugoj četvrtini. Ni nakon time outa Zadar ne uspijeva poboljšati igru. Zvezda povećava na 22:14, a Bujan umjesto Ivanova vraća Žužu na teren. Brown zabija za 22:16, a potom krade loptu. car iznuđuje dva bacanja, ali promašuje oba. Tri i pol minute prije kraja prvog poluvremena Zvezda vodi 26:20. Zvezda povećava na 30:20, a Zadar i dalje ne može doći do koša. Osim što ne mogu pogoditi šut, promašili su tri zicera zaredom. Minutu prije kraja Bujan vadi Žužu koji je najviše griješio i vraća Bilana. Mason iz prodora zabija uz dodatno bacanje i smnjuje na 23:32. Zvezda zabija sa sirenom i nakon 20 minuta igre rezultat je 24:34.
U drugo poluvrijeme Zadar je krenuo s Carem, Marčinkovićem, Baturom, Ivanovom i Bilanom. Zvezda radi seriju 6:2 i povećava na 26:40. Bilan zabija zicer i smanjuje, no Zadar se ne uspijeva obraniti i nakon dvije minute igre Zvezda vodi 28:44. Zvezda je povećala na 16 razlike i Bujan je primoran zvati minutu odmora. Batur zabija tricu za 31:44. S druge strane uzvraća Nedović. potom Car iznuđuje tri bacanja. Zabija sva tri i nakon 24 minute igre Zvezda vodi 34:46. U ovom razodblju Zadar loše igra. Gosti prelagano dolaze do koša i vode 39:55 tri i pol minute prije kraja treće četvrtine. košem Miloševića Zvezda odlazi na 19 razlike, najviše do sada. Zadar je treću četvrtinu jako loše odigrao. Zvezda im je u ovih deset minuta zabila 31 poen. Rezultat nakon 30 minuta igre je 43:65.
U zadnju četvrtinu Zadar je krenuo s Masonom, Carem, Marčinkovićem, Žužom i Brownom. nakon minutu i pol igre Myles zabija prvi koš u ovom djelu i to tricu i povećava na 25 razlike, 43:68. Nakon svega tri minute igre u zadnjoj četvrtini publika je počela lagano napuštati dvoranu razočarani očajnom igrom Zadra. Pet minuta prije kraja utakmice Zadar nije uspio smanjiti dovoljno razlike da bi Zvezdina pobjeda došla u pitanje. Četiri minute prije kraja Zvezda vodi 71:52, a Zadar i dalje ne uspijeva doći do koša. Do kraja susreta Zvezda je samo održava svoju prednost. Zadar je izgubio potpuno zasluženo.
KK Zadar – KK Crvena Zvezda 60-83 (12-13, 12-21, 19-31, 17-18)
KK Zadar: Car 15, Batur 7, Mason 11, Ramljak, Dundović, Marčinković 6, Olivari, Ivanov 4, Brown 9, Bilan 4, Pelczmann, Žuža 4 (6sk.)
KK Crvena Zvezda : Cvetković 3, Drča, Young 22, Radosavljević, Lesić, Nedović 12, Milošević 5 (8sk.), Nikolić 7, Marsh 17, Myles 7, Subotić 10, Bakić.

Mladenci na košarkaškoj utakmici Zadar-Crvena Zvezda (foto: Z NET/ Žeminea Čotrić)
U poslijednjoj četvrtini utakmice dvoranom se zalomio veliki pljesak te se vikalo “poljubi je”. Pljesak sigurno nije bio namijenjen igračima koji svojom lošom igrom to nisu ni zaslužili, već su u dvoranu ušli novopečeni mladenci sa kumovima. Nadamo se samo da im preloša igra Zadra nije pokvarila njihov poseban dan.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. DIADORA

    22. siječnja 2011. at 20:36

    Made in Božidar Kalmeta . Pozdrav od Diadore !

     
  2. balun

    22. siječnja 2011. at 20:57

    Bravo gosti iz Beograda .Sada su na redu olos iz Tornada.Povedite sa sobom vucibatinu Boru Postara i pravac na rusenje gradske jezgre.Policija pendreke u ruke i na posao.

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku paraplivanje, skokovi u vodu…

Objavljeno

-

By

Petak, 17. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 14 i od 18 do 20 sati.

Subota, 18. svibnja 2024.
PARAPLIVANJE – Zadar OPEN 2024. od 10 do 12 i od 16 do 18 sati.
Napomena: U vremenu održavanja natjecanja veliki bazen neće biti dostupan građanima.
NOGOMET – Papaline: Zadarnova – Arbanasi u 9; ml. pioniri: Zadarnova – Gospić II u 10; tići: Zara – Sv. Mihovil u 11; kadeti: Zara – Pakoštane u 12 sati.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 8, 30 sati.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 15 sati.
JUDO I GIMNASTIKA – Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha: Demonstracija juda i gimnastike; voditeljica projekta Anamarija Reić, prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić, trajanje od 10 do 14 sati.

Nedjelja, 19. svibnja 2024.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 10 sati.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Abeceda III u 8; pioniri: Zara II – Pag u 13, 30 sati.
ATLETIKA – Dječji dan od 10 do 13 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

Učenici Tehničke škole Zadar prvaci Hrvatske u futsalu

Objavljeno

-

By

Nove sjajne vijesti s državnih natjecanja u školskom sportu. Nakon što su gimnazijalci Vladimira Nazora prije nekoliko dana treću godinu zaredom osvojili naslov državnih prvaka u košarci, pobjednički pehar osvojili su i učenici Tehničke škole iz Zadra koji su postali prvaci Hrvatske u futsalu.

Na završnici državnog prvenstva u Poreču na kojoj su nastupile 24 srednje škole, Zadrani su u finalu nakon izvođenja penala bili bolji od Turističko ugostiteljske škole iz Splita i osvojili svoj prvi naslov prvaka Hrvatske, a njihov igrač Šime Mrkić proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Zadrani su u sve tri eliminacijske utakmice slavili na kaznene udarce. U četvrtfinalu su svladali Srednju školu Tin Ujević iz Vrgorca s 4:3 (1:1), a u polufinalu X. gimnaziju Ivan Supek iz Zagreba s ukupnim rezultatom 9:8 (4:4).

Za Tehničku školu na završnici prvenstva Hrvatske nastupili su Lovre Baraba, Roko Ivčević, Šime Mrkić, Zvonimir Pleslić, Domagoj Zubčić, Bruno Škoda, Luka Jurjević, Josip Perinić, Luka Matak i Leon Golem, dok je voditelj bio Tonći Matas.

U natjecanju žena u futsalu u Poreču su nastupile učenice Gimnazije Vladimira Nazora koje su zaustavljene u natjecanju u skupini.

 
Nastavi čitati

Sport

ŠC VIŠNJIK / U Zadru se prvi put održava Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha

Objavljeno

-

By

Hrvatski sportski savez gluhih u subotu, 18. svibnja prvi put u Zadru organizira Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha. Sportski dani održavaju se u sklopu Programa uključivanja djece i mladih s oštećenjem sluha u redovan sustav sporta, a do sada su se održali u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Varaždinu.

U Športskom centru Višnjik od 10 do 14 sati, treneri će demonstrirati judo i gimnastiku. Uz kineziologinju i trenericu, Anamariju Reić, na raspolaganju djeci bit će i prevoditeljica hrvatskog znakovnog jezika, Mihaela Babić za svu djecu i roditelje kojima je potreban isti.

„Sudjelovanje u organiziranim sportskim aktivnostima bitan je čimbenik u biopsihosocijalnom razvoju djece, a svakako je  značajno i u rehabilitaciji djece s oštećenjem sluha.  Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji sudjelovanje se smatra glavnim pokazateljem dječjeg zdravlja bez obzira na dijagnozu i funkcionalnu sposobnost, a dobrobit od sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima sveobuhvatna je za svu djecu, pa tako i za djecu s oštećenjem sluha. Sport je iznimno važan i socijalizacijski i rehabilitacijski, doprinosi cjelokupnom razvoju osobe i daje joj izravnu svjesnost o vlastitoj vrijednosti, sposobnosti, hrabrosti te o kapacitetu za rast i poboljšanje. I još jednom da ponovim – gluha djeca mogu sve!“ –  izjavio je Oliver Lušić, predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

U Zadru će se od 27. do 30. lipnja održati i treći Sportski kamp jednakih prilika powered by Kraš u organizaciji Hrvatskog sportskog saveza gluhih. Očekuje se sudjelovanje više od stotinu djece i članova njihovih obitelji, koji će se tijekom četiri dana kampa družiti, trenirati i natjecati. Program je potpuno besplatan za sve sudionike, a obuhvaća sportsko-rekreacijske aktivnosti poput dva treninga dnevno, sportskih edukacija i radionica važnih za razvoj djeteta s oštećenjem sluha u sportu i natjecanjima.

Program uključivanja djece i mladih s oštećenjem sluha pokrenut od strane Hrvatskog sportskog saveza gluhih uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta ulazi u četvrtu godinu i u njega je uključeno preko 150 djece s oštećenjem sluha od 4 do 18 godina. Organiziraju se sportski programi plivanja, gimnastike, atletike, nogometa, rukometa i mnogih drugih, a pokrenuta je i univerzalna sportska škola za one najmlađe, djecu s oštećenjem sluha od 4 do 7 godina.  Sportski dani se od ove godine organiziraju diljem Hrvatske s ciljem usmjeravanja i uključivanja gluhe djece i mladeži u sport, pružajući im tako mogućnost kvalitetnije socijalizacije, edukacije, mentalnog i fizičkog razvoja.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu