Connect with us

Hrvatska

Edvin Šimunov: Dvadeset direktora u jednom

Objavljeno

-

Edvin Šimunov (foto: Žeminea Čotrić)
Točno deset dana nakon što je u rodnom Krašiću umro kardinal Alojzije Stepinac, u zadarskoj obitelji Šimunov 20. veljače 1960. rodio se sin Edvin.
Završivši u rodnom gradu osnovnu i srednju školu, Edvin Šimunov 1978. upisuje u Zagrebu Pravni fakultet kojega završava pet godina poslije, 1983., stekavši naziv diplomiranog pravnika. Iste godine počinje raditi kao pravnik u zadarskom autoprijevoznom poduzeću Liburnija, da bi došao do voditelja sektora, a onda i na funkciju direktora (1992. godine), gdje je i danas.
Novi predsjednik KK Zadar bio je i član Poglavarstva Grada Zadra za gospodarstvo dvije godine. Govori tri strana jezika – talijanski, engleski i njemački, a ispit za stečajnog upravitelja položio je 8. rujna 2000. godine.
Poslove stečajnog upravitelja obavljao je u sljedećim društvima: Prigorka Promet d.d. Zadar, Virkom d.o.o. Vir, Pagplastika d.d. Pag, Kozarica d.o.o. Pakoštane, Romantik Marina d.o.o. Sutomišćica, Zlatna Luka d.o.o. Sukošan, Limarija i lakirnica d.o.o. Zadar, Zadarska Tiskara d.d. Zadar, Župan i dr. J.T.D. Zadar, Put d.d., Alatnica Bagat d.d. Zadar, te Telcom Color d.o.o. Sukošan.
Od deset stečajeva na kojima je radio, devet ih je dobio u rad putem stečajne sutkinje Ardene Bajlo, navodi se u nekim medijima.
Poslove stečajnog upravitelja s današnjim danom obavlja u sljedećim društvima: Vukšić PZ Vukšić, MCOM d.o.o., Sirana Sabalić Pag, Zadarska Tiskara d.d. Zadar i Oliva More PZ Veli Iž.
Član je skupštine boksačkog kluba Diabolik Zadar, a od jučer je i, kako smo rekli, predsjednik KK Zadar, u kojemu je do sada bio predsjednik Nadzornog odbora.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

 1. bivol

  28. prosinca 2010. at 13:18

  zaboravili ste najbitniju stavku u njegovom životopisu. davor aras mu je ujak koji ga je pogurao malo

   
 2. kosarkas

  28. prosinca 2010. at 23:32

  Dragi Marko Dunatove!
  Pišeš o gospodinu Šimunovu. Hvala Ti.
  Dakle, prema tvom tekstu, Šimunov je očigledno pametan i obrazovan čovjek (pored svega govori i tri jezika) jer on može:
  a) od 1992. godine do danas u zadarskom autoprijevoznom poduzeću Liburnija, biti na poslovima i radnim zadaćama direktora JP Liburnija, ali i
  b) paralelno s tim u tom periodu voditi stečajne postupke (prema popisu gore!) u dvanaest različitih društava (hvala gđi. Ardeni, koja inače lovi ribice u Africi dok se mi obični ljudi u njenoj i našoj domovini mučimo kako preživjeti od mjeseca do mjeseca!!) i
  c) još je bio predsjednik Nadzornog odbora KK Zadra.
  Znaš li, dragi Marko Dunatove, kad je ovaj lik stigao sve obaviti i obavljati, ako je morao biti na svom radnom mjestu?!. A vjerojatno je i pristojnu sumicu kunica zaradio, jer „stečajci“ baš ništa ne rade besplatno!
  Bi li se ti Marko Dunatove malo raspitao kako mu je to uspjelo? Pa o tomu nešto napisao!
  Ne vjerujem da je tu važan njegov ujo Aras kao što ovaj „bivol“ daje naslutiti!
  A pazi sad!!!
  – još uvijek vodi stečajne postupke u 5 različitih društava (popis gore!) pored direktorovanja u JP Liburnija, pa mu ni to nije dosta nego je postao predsjednik KK Zadar.
  Tretira li on sada KK Zadar kao društvo u stečaju ili beznadno društvo?
  Dragi Marko Dunatove, raspitaj se malo može li se sve ovo raditi s radnog mjesta direktora JP Liburnije?
  I ako ti ne bi bilo teško Marko Dunatove, možeš li onako malo novinarski provjeriti kolika je imovina ovog samozatajnog, simpatičnog, pametnog i radišnog lika.
  Zahvaljujem ti na strpljenju i puno te pozdravljam i čekam tvoj odgovor!

   

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

Oprez: Povlačenje salame iz Konzuma!

Objavljeno

-

By

Državni inspektorat Republike Hrvatske povukao je proizvod K Plus pileća/pureća posebna 500g zbog moguće prisutnosti stranog tijela u proizvodu (komadići najlona ili plastike).

Riječ je o proizvodu pod oznakama LOT broj: 02214475, rok trajanja: 08.07.2023.

Proizvod nije u skladu s europskom uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, a obavijest o povlačenju odnosi se isključivo na spomenuti proizvod.

Proizvođač je talijanska tvrtka Aia Agriocola Italiana Alimentare Sp, a na hrvatsko tržište proizvod stavlja Konzum plus d.o.o.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Počela potražnja za sezonskim radnicima. Ovo su najtraženija zanimanja

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

OVI indeks za siječanj 2023. pokazuje da je potražnja za radom bila 10,1 posto veća no u siječnju lani, pri čemu je broj oglasa zabilježio povećanje u svim regijama, a najviše na sjevernom Jadranu, što upućuje na raniji početak potražnje za sezonskim radom, objavio je EIZ u utorak.

Kako je navedeno u objavi na internetskoj stranici Ekonomskog instituta, Zagreb (EIZ), prema desezoniranim podacima, OVI indeks je u siječnju zabilježio povećanje od 5,4 posto u odnosu na prethodni mjesec, što je poboljšanje u odnosu na prosinac kada je indeks pao za 2,5 posto na mjesečnoj razini.

Rast je još izraženiji na godišnjoj razini jer je 10,1 posto ostvarenih u odnosu na siječanj prošle godine, značajno veća stopa rasta od one zabilježene u posljednjem mjesecu prošle godine kada je iznosila tri posto.

“Nakon što je u posljednjem tromjesečju prošle godine indeks porastao za 4,7 posto u odnosu na prethodno tromjesečje, sudeći prema desezoniranim podacima za siječanj ove godine, rast na kvartalnoj razini izvjestan je u prvom tromjesečju ove godine iako bi za veću razinu pouzdanosti trebalo pričekati barem još podatke za veljaču”, napomenuli su iz EIZ-a.

Najtraženija zanimanja prodavač, kuhar i knjigovođa

Prodavač, kuhar i knjigovođa su najtraženija zanimanja, dok su konobari ovoga puta pali na četvrto mjesto, a skladištar je zauzeo petu poziciju.

Najveće apsolutno smanjenje broja oglasa na godišnjoj razini u siječnju zabilježeno je za zanimanja programer i građevinski radnik, dok je najveće povećanje opaženo kod prodavača, knjigovođa i medicinskih sestara, istaknuli su iz EIZ-a.

U odnosu na siječanj 2022. godine, značajnije se povećao udio oglasa u kojima se tražila srednja stručna sprema, s 31,4 na 35,2 posto, kao i niskokvalificirani rad, čiji je udio porastao sa 6,8 na 9,6 posto.

U skladu s trenutnim uvjetima na hrvatskom tržištu rada, udio oglasa u kojima se nudi ugovor na neodređeno porastao je s 45,3 na 46 posto, dok se udio oglasa u kojima se nudio ugovor na određeno u godinu dana također blago povećao, s 46,3 na 46,8 posto.

Što se geografske raspodjele poslova tiče, broj oglasa zabilježio je povećanje u svim hrvatskim regijama, najviše na sjevernom Jadranu, i to za čak 44,2 posto, što najvjerojatnije upućuje na to da je ove godine potražnja za sezonskim radom započela nešto ranije nego inače, zamijetili su EIZ-ovi analitičari.

I kontinentalni dio zabilježio povećanje broja oglasa

Kontinentalni dio Hrvatske zabilježio je povećanje broja oglasa, pri čemu je iznenađujuće prednjačila istočna Hrvatska s godišnjom stopom rasta od 17,4 posto. Najveći pozitivan doprinos rastu broja oglasa u istočnoj Hrvatskoj dali su oglasi za kuhare, prodavače i konobare, navedeno je u EIZ-ovoj objavi.

OVI – Online Vacancy Indeks, mjesečni je indeks online oglasa slobodnih radnih mjesta razvijen na Ekonomskom institutu u suradnji s portalom MojPosao, a svrha mu je pružanje pravovremenih informacija o trenutnom stanju potražnje za radom.

OVI indeks izrađuje se jednostavnim prebrojavanjem broja jedinstvenih novih oglasa čiji rokovi prijave završavaju u mjesecu za koji se indeks izračunava. S obzirom na to da se uzimaju oglasi objavljeni putem samo jednog portala, broj oglasa izražava se kao indeks (bazna godina je 2015.).

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Koje su maksimalne magnitude potresa koje se mogu očekivati u Hrvatskoj?

Objavljeno

-

By

izvor: N1

Ines Ivančić, rukovoditeljica seizmološke službe RH, u Dnevniku N1 televizije komentirala je razorni potres koji je pogodio Tursku.

Potvrdila je da je seizmička aktivnost na tom području trenutno još uvijek vrlo intenzivna te da će sasvim sigurno trajati još dosta dugo.

“Ovako jak potres zabilježen je zasigurno na svim seizmološkim postajama na Zemlji”, rekla je Ivančić objašnjavajući da energija oslobođena ovim potresom 125 puta veća od one nakon petrinjskog potresa.

“Osim toga, kada imate potres magnitude 7.8, tada se rasjedna ploha aktivira u duljini većoj od 200 km. To je veliko područje koje je pogođeno ovim potresom, zato su i posljedice tako velike”, dodala je.

Podsjetila je da su posljedice plitkih potresa puno veće na površini.

“Seizmo-tektonsko područje Turske je jedno specifično područje. Tamo postoji ta Anatolijska ploča koju gura Arapska ploča. S južne strane se nalazi Istočno-Anatolijski rasjed koji se upravo sada i aktivirao. On je dug 570 km. Rasjedi u Hrvatskoj su sasvim drugačijih karakteristika. Imamo tektonski sustav niza manjih ploha koji ne mogu izazvati tako velike potrese”, objasnila je Ivančić.

Upitana koja je maksimalna magnituda potresa koja se može očekivati na našim područjima, Ivančić je kazala:

“U sjeverozapadnoj Hrvatskoj se procjenjuje da je maksimalna magnituda potresa 6.5, dok je na obalnom području prema jugu maksimalna magnituda oko 7 ili nešto malo više – oko 7.2, 7.3.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu