Connect with us

Nekategorizirano

Božićni ručak sa svekrvom

Objavljeno

-


Kako to priliči dobroj budućoj nevjesti, ako to uopće kanim i postati, odlučila sam sa svojim dragim posjetiti njegovu obitelj na čelu s kraljicom majkom i pojesti s njima božićni ručak. Moj dragi obožava svoju majku, pa rekoh – ajd’ da i ja jednom napravim taj ustupak i ručam sa ženom koja je porodila mog voljenog?
Prva stvar, kad smo uopće dobili poziv, bilo je vidljivo da nas zove jer, eto, nek’ se i njezin sin malo najede budući ja naravno ne znam spremati te genijalne delicije koje sprema kraljica majka.
A mislim se ja – ajd’ bar neću kuhati 15 sati i nakon toga još deset prati suđe.
Tako mi odlučili krenuti na božićno okupljanje njegove familije.
Na samom pragu, dočekala nas je dobrodošlica:
– Eto i vas! Sine moj, nekako si mi smršavio i blid si, nitko se za tebe ne brine, jadno moje!? – kroz nekakvu kao šalu pozdravila nas je sveki.
Moj se dragi po starom dobrom običaju nije baš snašao, nego je samo navalio na nešto što bi sličilo fritulama.
Uvodni dio bio je loš po običaju, ali slijedilo je zasjedanje za obiteljskim stolom koje uglavnom ide ovako. Ja se osjećam kao na ispitivanju u policijskoj postaji, dok mom dragom ispadaju komadi sarme iz usta, jer naravno nije jeo danima, zbog činjenice da ja i nisam baš neka kuharica, a još gora je činjenica da sam majci kraljici otela sina jedinca iz njezinih skuta.
Njegovog oca nije niti za viditi niti za čuti, ali je zato tetka turbo nabrijana na rađanje malih Hrvata.
– Dico draga, a kad ćete se vi ženit?! A? A triba mala i dicu počet rađat, znaš, ide tebi vrime!
– Ide meni vrime? O bože! – mislim se ja, dok je ovaj moj navalio na tuku.
Tetka se ne da smesti pa nastavlja:
– Ma dobro, čitam ja po novinama da ženidba i nije nešto u modi, al’ tribala bi početi s dicom, triba vrimena da se sve to porodi.
Za Boga miloga, ženo, koliko ti misliš da ću ja dice rađati? Do 50-e? Al’ najvažnije je da se ona samo meni obraća sa “tribala bi početi”, kao da moj voljeni tu ne sudjeluje?
Dok tetka drži monolog o pronatalnoj politici familije, dotle je ujak koji sjedi meni s lijeva odlučio kako je sad nabolje vrijeme da mi stavi ruku na koljeno i malo me kao potapša, da imam na umu kako nije samo moj dragi dostupan neženja u ovoj obitelji.
Njegov je pak zaključak kako sam premršava i nje baš siguran hoću li uopće moći išta roditi, a kamoli nešto na diku za familiju.
I onda je došla rečenica koju bi slobodno mogli nazvati lajtmotivom cijelog zasjedanja:
– Ma mala, bitno je da je muško! Što više njih, to bolje!
Nakon ovog nisam imala apsolutno nikakvog daljnjeg kometara. Moj voljeni prešao je na kolače tako da je bilo potpuno suvišno prekidati ga i mlatiti nogom ispod stola. Sve je bilo uzalud.
Jedino što mi je preostalo jest familiji na čelu s kraljicom majkom prisegnuti da ću u vrlo skoroj budućnosti roditi četvero malih Hrvata katolika, sve muški naravno, kuhati njihovom jedincu sva tri obroka dnevno, čistiti, prati i naravno držati do sebe, jer ne daj Bože da se zapustim kad je sin jedinac – navikao na najbolje?

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. lusi

    25. prosinca 2010. at 19:15

    aj molin te nemoj više pisati kolumnu…

     
  2. lin

    25. prosinca 2010. at 20:27

    lusi ako ti ne paše ne moraš čitat. Meni su njene kolumne vrh.
    btw. Sretan Božić!

     
    • kiki

      26. prosinca 2010. at 18:07

      i tebi MareZd

       
  3. Ne ne

    25. prosinca 2010. at 22:08

    lažeš, ovo je sve izmišljeno

     
  4. zigo

    26. prosinca 2010. at 17:37

    NEKO JE UZIVLJEN U SEX I GRAD!!!Daj brate napravite nesto inovativno a ne kopirate Carrie Bradshaw!!

     
  5. Milka

    26. prosinca 2010. at 18:34

    Ajme majko jadna li si ako je ovo stvarni događaj, ako je izmišljeno onda dobro, jer ako su nam žene kao ti, onda bi nam bilo najbolje se ubiti!

     
  6. Marko

    26. prosinca 2010. at 21:29

    Ma sve to triba shvatiti ko zajebanciju.

     
  7. toni

    28. prosinca 2010. at 21:40

    ovo je vjerojatno istina na žalost ali obostranu.neznam koliko u ovom slučaju dotična ima godina al po prijašnjim kolumnama je zagrabila u tridesete i ljudi logično je da starci razmišljaju o tome.pa u kojem vi današnje cure vjeku živite?? zar vi stvarno mislite da ćete rađati sa 38 ili 40 normalnim putem i bez komplikacija?? malo ste se previše nagledale tog sex i grada… nismo kromanjonci al žene vaša je svrha izmeđuostalog rađanje alo…mislim da neke mogu da bi se rado i toga oslobodile…nez koji vam je k… ..citirat ću jednog šaljvog dečka kojei mi je jednom reko : “mene je mate morala samo roditi i to joj je bilo teško ” fala bogu na slavonkama!

     
    • Danka

      29. prosinca 2010. at 5:59

      “mene je mate morala samo roditi i to joj je bilo teško ”
      Hvala bogu da muški ne moraju rađati jer nas ne bi bilo, lako je pričat o onome šta se ne proba. Samo roditi? A ko ga je hranio svaka 2 sata, brinuo o njemu dok ne stasa, bio uz njega uz bolesti, po cijepljenjima, na roditeljskim sastancima, uz sve uspone i padove, dok se tražio i dok je rastao?
      I uopće, zašto to stalno natezanje oko udaje-ženidbe? Pa ne treba biti u braku da bi se imalo dijete i malo je muškaraca koji su dorasli ulozi supruga i oca.
      Ja sam za slobodan seks, ne moramo se udavati za nekog kromanjonca samo zato da bismo imale djecu, to se može ostvariti i bez braka.

       
  8. Danka

    29. prosinca 2010. at 5:52

    Jednom je neki limispričao zgodnu anegdotu vezanu uz propitkivanje rođaka: “I? Kad ćeš se oženit?”
    Radnja: sprovod
    Prišao je babcima koji ga maltraju po svadbama s tim pitanjem o ženidbi i iskomentirao: “I? Kad je Vaš red?”
    Hahahaha~ više ga nisu ispitivali

     
  9. Vrhovnik

    29. prosinca 2010. at 22:07

    ovo nas vraća na Emmin prijašnji članak -Kako se udati u Zadru?- kada se pročita ovaj nastavak, onda je zaista istina” fala bogu na slavonkama i bosankama koje su doselile u zadar!”

     
    • Mile

      30. prosinca 2010. at 14:46

      Amen!

       
  10. lusi

    30. prosinca 2010. at 21:32

    a lin ako ti je njezina kolumna vrh onda ti je IQ vjerojatno isti ko broj cipela…

     
  11. mica maca

    31. prosinca 2010. at 0:21

    Ajme…stvarno ste dosadili s tim Bosankama. Ajte u Bosnu pa njima tamo solite pamet. Ja ne želim Bosnu u Zadru, a bome ni Bosance.
    ToČka

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu