Connect with us

Nekategorizirano

Galina: "Zaljubljen sam u Zadar!"

Objavljeno

-


Nakon 15 godina bavljenja glazbom, Juraj Galina je široj javnosti postao tek odnedavno poznat. Njegove pjesme sad već pjeva veliki broj ljudi, a u pripremi je i novi album. Galina 13. studenog nastupa u Zadru na Festivalu zabavne glazbe s pjesmom “Jedna tuga drugu prati”.
* Nastupate na Festivalu zabavne glazbe Zadar, koja su vam očekivanja?
– Nastupam kao debitant s pjesmom “Jedna tuga drugu prati” u zabavnoj i pop večeri. Očekujem da se na festivalu predstavim u što boljem svjetlu te na taj način predstavim svoj glazbeni rad zadarskoj publici.
* Što za vas znači taj nastup i kako ste se odlučili za dolazak?
– Nastup za mene znači puno, jer nastupiti na jednom takvom renomiranom festivalu je izuzetna čast, a za dolazak sam se odlučio na nagovor moje prijateljice Marine Tomašević i suradnika i ovim putem im želim zahvaliti na podršci.
* Publika je već prepoznala vaš rad, što to znači za vas?
– To znači da sam na dobrom putu i da je publika ta koja pojedinom pjevaču daje motivaciju i želju za još većim uspjehom. Danas je u vremenima tzv. hiperprodukcije teško doći do publike, no ja sam sretan jer moje pjesme lagano, ali sigurno dolaze do njih.
* Iako ste 15 godina u glazbi, tek u posljednje dvije osvajate publiku pjesmama?
– Mislim da je to prirodan slijed događaja i da se ništa ne može napraviti preko noći. Pjevao sam u raznim bendovima i naravno stekao vrijedno iskustvo komuniciranja s publikom. Na taj način upoznao sam puno dobrih ljudi glazbenika, pa i moj sadašnji prateći bend.
* S kim bi s domaće scene voljeli snimiti duet?
– To je definitivno Dražen Zečić koji godinama uspješno vlada hrvatskom scenom i koji nema niti jedne mrlje u karijeri. Za moj album prvijenac koji je izašao 2006. godine poklonio mi je pjesmu i na tome sam mu zahvalan. Eto, javno ću reći: Zeko je kralj!!!
* Koji su vam budući planovi?
– Nakon festivala očekuju me velike pripreme oko promocije mog novog albuma “Putovanja” koji će uskoro izaći. Na albumu se nalazi 12 zabavnih pjesama te suradnje s legendama zabavne glazbe: Marinom Tomašević u pjesmi “Svaku ti suzu ljubim”, Duškom Lokinom “Adios Paloma” te Kvartetom Gubec “Neka te čuvaju anđeli”. Ovih dana snimamo i spot za pjesmu “Svaku ti suzu ljubim”.
* Koji su vam hobiji?
– I nemam neke određene hobije osim surfanja po internetu, a posebice po Facebooku gdje promoviram svoje pjesme i upoznajem ljude iz raznih krajeva.
* Da li vam je glazba jedini “posao” ili je teško živjeti od glazbe?
– Glazba mi nije jedini posao i naravno da je teško živjeti, u današnje vrijeme, samo od glazbe. Možemo nabrojiti nekoliko izvođača koji redovito pune dvorane i od toga pristojno žive.
* Kako usklađujete privatni i poslovni život?
– To mi je najmanji problem jer radim na jednoj lokalnoj radio postaji kao voditelj i tako spajam ugodno s korisnim. Mogu slobodno reći da je glazba moj život, a život glazba (smijeh).
* Imate li poruku za Zadrane?
– Ljudi, vi živite u najljepšem gradu u Hrvatskoj. Ja sam zaljubljen u Zadar. Već nekoliko godina redovito ljetujem u Zadru i naravno uživam. Iz Zadra su i moji veliki prijatelji Marina i Duško. Imao sam nedavno veliku čast pjevati u klubu Arsenal na slavljeničkom koncertu Marine Tomašević. Dakle, drage Zadranke i Zadrani, vidimo se 13. studenoga i nadam se Vašoj potpori.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. Čohaš

    24. kolovoza 2011. at 14:38

    i tak malo po malo osvane ogroman transparent na Maksimiru ‘ DINAMU VJERAN ZADAR’

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu