Connect with us

Sport

Dudu presudio Arsenalu

Objavljeno

-

Logo Lige prvaka (Foto: Wikipedia)
Odigrani su preostali susreti 4. kola Lige prvaka, u skupinama E, F, G i H.
U skupini E Bayern je na gostovanju kod Cluja slavio s 4:0. Hat-trick je za Bavarce do 71. minute zabio Mario Gomez na tri asistencije Bastiana Schweinsteigera. Konačan je rezultat u 90. minuti postavio Thomas Müller na asistenciju Hamita Altintopa. Ovom su pobjedom nogometaš Bayerna i teoretski osigurali plasman u osminu finala.
Roma je u Baselu uzvratila švicarskom prvaku za neugodan domaći poraz (3-1) prije dva tjedna. Rimljani su sada na gostovanju slavili 3-2. Pogotke za pobjedničku momčad zabili su Menez, Totti iz penala i Greco. Za Basel su zabili Frei i Shaqiri.
Bayern ima 12, Roma 6, Basel i Cluj po 3 boda.
U skupini F nogometaši francuskog prvaka Marseillea najbolju su slovačku momčad, Žilinu, deklasirali 7-0 gostujući u Slovačkoj pri dvoboju četvrtog kola F-skupine Lige prvaka. Nevjerojatnih su sedam golova stigli zabiti već do 63. minute. Hat-trick je upisao Andre-Pierre Gignac, dva je gola dodao argentinski veznjak Lucho Gonzalez, dok su se po jednom u ljestvicu strijelaca upisali argentinski branič Gabriel Heinze i napadač francuske reprezentacije Loic Remy.
U drugom dvoboju četvrtog kola skupine F Chelsea je upisao četvrtu pobjedu i osigurao nastup u osmini finala pobijedivši na Stamford Bridgeu moskovski Spartak 4-1. Strijelci su bili Anelka, Chelsea i dva puta Ivanović za Chelsea, a za Spartak Baženov.
Chelsea ima 12, Marseille i Spartak po6, a Žilina je bez bodova.
Dramatičnu su utakmicu u sklopu 4. kola skupine G Lige prvaka odigrala dva najtrofejnija kluba tog natjecanja, Milan i Real Madrid na San Siru. Završilo je na kraju bez pobjednika 2-2. Za Milan je Inzaghi zabio dvaput, a za Real Higuain i Leon.
U drugoj odigranoj utakmici skupine Auxerre je na domaćem travnjaku pobijedio Ajax 2-1. Odlučujući gol za prve bodove francuskog prvoligaša u Ligi prvaka ove godine zabio je Steven Langil u 84. minuti.Prethodno su golove na utakmici postigli Frederic Sammaritano (za 1-0 Auxerrea u 9. minuti) i Toby Alderweireld (za 1-1 Ajaxa u 79. nakon asistencije Luisa Suareza).
Ljestvicu skupine predvodi Real s deset bodova, te je praktički osigurao prolaz u nokaut-fazu natjecanja. Drugoplasirani Milan s pet, trećeplasirani Ajax s 4 i posljednji Auxerre s 3 boda još uvijek imaju šanse za prolaz dalje i borit će se za drugo mjesto.
U skupini H Arsenal je na gostovanju kod Šahtara izgubio 2:1.Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva zabio je pobjednički gol u 2-1. Na taj je način Šahtar djelomično uzvratio Arsenalu za visoki 5-1 poraz u prošlom kolu u Londonu, a Eduardo je svom bivšem treneru u Arsenalu Arseneu Wengeru dokazao da ga je možda prerano otpisao: u dvjema mu je utakmicama hrvatski reprezentativac postigao dva gola.
U drugoj utakmici skupine Braga je slavila na gostovanju kod Partizana u Beogradu s minimalnih 1-0. Gol vrijedan tri boda zabio je Moises u 35. minuti.
Arsenal i šahtar imaju po 9 bodova, Braga ima6, a Partizan je bez bodova.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

PK JADERA NA ŽUPANIJSKOM PRVENSTVU / Petnaest plivača doplivalo do devetnaest medalja!

Objavljeno

-

By

24.07.2024. na bazenu Kolovare u organizaciji PK Zadar održano je Županijsko prvenstvo u plivanju. Na natjecanju su nastupili klubovi PK Dupin, PK Jadera i PK Zadar. Boje PK Jadera je branilo 15 članova koji su  doplivali do 19 medalja (8xzlato, 9xsrebro 2xbronca).

Natjecatelji su bili podjeljeni u 7 kategorija: A – 2009. i stariji, B – 2010/2011, C -2012/2013, D -2014, E– 2015, F -2016 te G – 2017. i mlađi. Na programu su bile 50m discipline slobodno, leđno, prsno i delfin dok su najmlađi natjecatelji G kategorije plivali 50m noge slobodno.

Po dvije zlatne medalje osvojile su Andrija Kačanić i Leona Rakvin, jednu zlatnu i jednu srebrnu osvojili su; dora Babić, Tia Morović i Adrian Pavić, dok je do jedne zlatne i jedne brončane medalje doplivao Noa Miočić. Do jedne srebrne medalje doplivali su  Luka Krpina i Tonka Krstić, dok je Stipe Kasun osvojio jednu brončanu medalju.

Pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. na natjecanju su nastupili: Dora Babić, Matej Brkić, Luka Čulina, Andrija Kačanić, Stipe  Kasun, Luka Krpina, Gašpar Krstić, Tonka Krstić, Niko Milin, Noa Miočić, Mate Molnar, Tia Morović,  Adrian Pavić, Leona Rakvin, Jakov Vučenović

 
Nastavi čitati

Sport

FOTO / Biciklistički klub Posedarje bogatiji za 3 naslova prvaka Hrvatske, te 3 državna doprvaka!

Objavljeno

-

By

Biciklistički klub Posedarje vratio se sa Nacionalnog prvenstva u Žminju bogatiji za 3 naslova prvaka Hrvatske, te 3 državna doprvaka!

Državni prvaci su Šimun Krajina (U9), Ana Brala (U11) i Jelena Lipić (Kadetkinja)

Lovre Juričević (U13), Nicole Nižić (U13), Siniša Radulović (Veteran C) osvojili su druga mjesta i time postali viceprvaci Hrvatske.

Marko Dežmalj osvojio je 4. mjesto kategorije U9, dok su Ivan Dežmalj i Kristijan Brala osvojili 5., odnosno 6. mjesto iste kategorije. Stipan Klanac utrku završava na 7. mjestu kategorije U13.

Roko Doljanin, nažalost, ne uspijeva završiti utrku uslijed teškog pada dok je držao odličnu treću poziciju. Također je, na uvježbavanju staze, pao i Jadran Peran (Veteran C) koji zbog ozlijede nije nastupio na utrci. Velika šteta za Jadrana budući da će ovo izgleda biti jedina titula koju neće osvojiti ove sezone.

 
Nastavi čitati

Sport

PK JADERA U ZAGREBU: Niz osobnih rekorda i 5 finala sa Prvenstva Hrvatske

Objavljeno

-

By

18.-21.07.2024. u Zagrebu u Zagrebu na bazenu Svetice održalo se Prvenstvo Hrvatske za seniore i dobne skupine. U konkurenciji 367 najboljih plivača iz 37 hrvatskih klubova pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. boje PK Jadere branili su junior Andrija Kačanić (2007) i ml. junior Mate Molnar (2008).

Andrija je nastupio u 5 disciplina te se plasirao u 3 popodnevna finala. Najbolji plasman je ostvario u disciplini 50m leđno gdje je s vremenom 28.47 doplivao do 9.mjesta, 11. mjesto je zauzeo u disciplinama: 100m leđno (1:02.57) i 200m slobodno (1:59.85), uz disciplini 100m slobodno (55.64) se plasirao na 22.mjesto, dok je 23. mjesto zauzeo u disciplini 50m leptir (27.04). U popodnevnim seniorskim finalima Andrija je zauzeo 11. mjesto je zauzeo u disciplinama: 50m leđno (28.64) i 100m leđno (1:01.88), dok je u disciplini 200m slobodno (2:00.94) zauzeo 14.mjesto.

Mate je također nastupio u 5 disciplina, a izborio se za 2 finalne trke. Najbolji plasman je ostvario u najdužim disciplinama programa 1500m slobodno (17:51.68) i 800m slobodno (9:23.32) gdje se plasirao na 6.mjesto, 400m slobodno (4:27.45) je završio na 7.mjestu, stepenicu niže na 8.mjesto plasirao se u disciplini 200m slobodno (2:03.69), dok se u disciplini 100m slobodno (56.36) plasirao na 15.mjesto. U oba popodnevna finala je doplivao do novih osobnih rekorda ta je dionicu 1500m slobodno isplivao za 17:31.23 i plasirao se na 9,mjesto doj se u disciplini 800m slobodno (9:11.07) plasirao na 12.mjesto.

Na kraju natjecanja Jaderina dva plivača su za svoj klub osvojila 98 bodova te su se na listi uspješnosti klubova  plasirali na 18.mjesto u muškoj konkurenciji.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu