Connect with us

Sport

Zadar došao do prve ovosezonske pobjede

Objavljeno

-

KK Zadar (Foto: Ivan Katalinić)
Zadar je danas odličnom utakmicom na Višnjiku pobijedio Nymburk iz Češke. Konačni rezultat je 73:60 u utakmici u kojoj je Zadar držao konstantnu prednost. Ovo je prva pobjeda Zadra ove sezone u NLB ligi.
Izravni prijenos utakmice mogli ste pratiti na Z NET portalu.
Gotovo je, Marčinković sa sirenom zabija za 73:60 i Zadar dolazi do prve pobjede.
28 sekundi do kraja, gosti promašuju dva bacanja. Marčinković sa druge strane zabija. Pet sekudni do kraja Zadar vodi 71:58.
Car zabija dva slobodna bacanja i Zadar 58 sekundi prije kraja vodi 69:58.
Brown zabija jedno od dva bacanja i Zadar vodi 7. Batur osvaja loptu, izborio je još dva bacanja. Oba zabija i dovodi Zadar na 10 razlike. Još minuta do kraja.
Gosti smanjuju na 64:53, a potom Car glupo gubi loptu i zatim radi koš-faul i Nymburk se približio na samo 7 razlike, a nakon time outa imaju i slobodno bacanje. Iako je Car prvi strijelac Zadra, trenutno ga nema vidjeti na terenu, a sa svoje dvije uzastopne greške mogao bi postati krivac ako Zadar izgubi.
Nešto manje od tri minute prije kraja Zadar vodi 12 razlike. Stali su u napadu čim je Vladović dobio petu osobnu. Car se nakon lošeg šuterskog ulaska u utakmicu promiče u prvo ime susreta. Do sada je zabio 21 poen. Još su dvije minuta do kraja rezultat je 64:51.
Još je 7 minuta do kraja utakmice, gosti su bolje otvorili zadnju četvrtinu. Rezultat je 53:41. Car zabija tricu za 56:41. Vladović uzima loptu u obrani i dugim pasom dodaje Caru ravno na zicer koji povisuje na 58:31. 5 i pol minuta prije kraja Vladović dobiva 5 osobnu i u igru ulazi Batur. Car ponovno zabija, gosti zatim rade osobnu u napadu. Nisu zadrani realizirali napad i primili su koš iz kontre. na 60:45 trener Jusup zove time out.
Na početku zadnje četvrtine gosti rade mini seriju od 5:0, rezultat je 48:38.
Ponovno upitna osobna, ovog puta dosuđena Marčinkoviću i za goste Simmons zabija dva bacanja, budući da je Zadar u bonusu. Car gubi loptu u napadu, no srećom večeras najbolji kod gostiju Simmons radi prekršaj u napadu. Brown zabija sa sirenom za 48:34 na kraju treće četvrtine.
Sokolovsky po drugi puta promašuje cijelu konstrukciju koša. Sa druge strane Marčinković skače u napadu i zabija zicer, no suci kažu da je istek vremena. Zatim dosuđuju upitnu osobu grešku Ivanovu. Rezultat je i dalje 46:32.
Nakon dugo vremena Car poentira, Brown u obrani uzima loptu i nakon toga šutira tricu koju promašuje, no Vladović skače u napadu i zabija zicer za 46:29.
Brown traži izmjenu, ulazi Bilan. Nakon 28 minuta igre Zadar ima 17 razlike.
Car ponovno pormašuje šut a Simmons sa druge strane zabija tricu i smanjuje na 46:32.
Marčinković skače u napadu i iznuđuje faul. Nisu iskoristili novi napad, a sa druge strane Simmons zabija. Nakon 25 minuta rezultat je 42:27, 15 razlike do sada najveća prednost Zadra.
U drugo poluvrijeme krenili su Zadrani preko Marčinkovićevog koša. Nakon dvije odigrane minute drugog poluvremena rezultat je 38:25.
U prvom poluvremenu nisu zaigrali Ramljak, Dundović, Olivari i Pelczmann. Najviše poena, 9 zabio je Vladović. Zadar ima 5 skokova više od Nymburka, 17, a Nymburk 12. Od tih 17 skokova čak 8 ih je napadačkih. Promašili su 6 slobodnih bacanja ( 10/16), a gosti su imali dva zabijena bacanja od četiri pokušaja.
Kraj je prvog poluvremena. Zadar na odmor odlazi sa prednošću od 11 poena, 36:25.
Benda zabija tricu, sa druge strane Car promašuje no Brown osvaja loptu za novi napad Zadra iz kojeg Car poentira. 35 sekundi do poluvremena Zadar vodi 36:24. Mogli su Zadrani povesti i većom razlikom, no Marčinković krivo dodaje Baturu u kontri.
Nakon ulaska Batura i Marčinkića igra Zadra je živnula. Obojica su odigrali odličnu obranu, te nakon kontre Brown poentira za najveću zadarsku prednost do sada, 34:22.
Zadrani su stali u napadu. Nymburk igra presing preko cijelog terena i Vladović radi nepotreban prekršaj u napadu prije nego su izveli loptu. Necas zabija svoj prvi kos i smanjuje na 27:22. Zatim Vladović u napadu griješi. U igru ulazi Batur umjesto Ivanova. Vladović iz kontre zabija tricu i nakon toga Zadar se brani. Car u novom napadu šutira sa sirenom i promašuje, no srećom Bilan skače u napadu. Zadar ni to ne iskorištava i gube loptu. Čim je ušao u igru, Marčinković osvaja loptu i asistira Baturu koji iznuđuje prekršaj. Zabija oba bacanja i Zadar ima 10 razlike .
Car već tri napada sam završava i to bez poena. Gosti smanjuju na 23:18, ali Vladović zabija svoj šeti koš i vraća prednost Zadra na 7 razlike.
Na početku druge četvrtine Golemac promašuje dva slobodna bacanja i sada je Zadar jako loš u tom segmentu, imaju već 5 promašaja.
U igri je Batur, Vladović je na klubi, a razigravača igra Car. Ivanov nakon promašenog Baturovog bacanja hvata loptu, no Zadar to ne iskorištava već je brzo gubi. Srećom i gosti griješe tako da se Zadar uspio obraniti. Ivanov nakon Careve asistencije poentira za 23:16, zatim uzima obrambeni skok. Jusup zove time out, nakon 13 minuta igre Zadar vodi 25:16.
Gosti ne uspijevaju doći do koša, a najviše zahvaljujući Marčinkoviću koja igra odličnu obranu. Na kraju prve četvrtine Zadar vodi 20:14.
Simms zabija za goste prvu tricu i smanjuje na 13:10. Iz igre izlazi centarski dvojac Zadra, Bilan i Golemac, a ulaze Brown i Ivanov. Nakon igre 1 na 1, brown promašuje zicer, ali hvata skok u napadu, pa nakon Vladovićevog šuta, Brown opet skače, a nakon njega i Vladović uzima skok u napadu. Ivanov je izborio dva slobodna bacanja. Poentira oba i Zadar vodi 17:10 nakon osam minuta igre.
Zadar odigrava dvije odlične akcije preko Bilana, zatim Bilan uzima napdački skok i iznuđuje prekršaj. Promašuje oba slobodna bacanja. Gosti ne uspijevju realizirati napad, odnosno Marčinković igra odličnu obranu na Simmsu. Zatim Golemac poentira za 13:7 nakon nepunih pet minuta igre.
KK ZADAR: Car, Vladović, Batur, Golemac, Ramljak, Dundović, Marčinković, Olivari, Ivanov, Brown, Bilan, Pelczmann
KK NYMBURK: Benda, Sokolovsky, Pumprla, Koch, Chan, Kremen, Nissim, Efrjuku, Necas, Simmons, Slezak, Lenzly
Zadar je krenuo sa petorkom Car, Vladović, Golemac, Bilan i Marčinković, a Nymburk sa Benda, Simmons, Lenzly, Necas i Kremen.
Gosti su poveli 2:0 ali Vladović odmah uzvraća tricom. Zatim Car zabija drugu zadarsku tricu iz dva pokušaja i nakon minte i pol zadar vodi 5:2.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

Hajduk je jedini klub u SHNL-u koji osvaja više bodova u gostima nego doma

Objavljeno

-

Hajduk je proteklog vikenda odigrao još jednu utakmicu ispod očekivanja u SuperSport HNL-u. Remi 1:1 na stadionu Aldo Drosina protiv Istre, s imenima kao što su Ivan Perišić i Josip Brekalo u prvom sastavu, još je jedan razočaravajuć rezultat za splitsku momčad.

Hajduk je najveće razočaranje u SHNL-u u proljetnom dijelu sezone, koji je započeo na vrhu ljestvice. Jedna od zanimljivosti je da je splitski klub i jedini u ligi koji bolje igra u gostima nego na domaćem terenu. Bodom protiv Istre Hajduk je na gostovanjima ove sezone skupio 32 boda, dok je doma upisao tek 30.

Dinamo, koji je osigurao naslov prvaka, te drugoplasirana Rijeka skupili su po 41 bod u domaćim utakmicama. Dinamo je bio dosad najbolji na gostovanjima, skupio je 37 bodova, dok je Rijeka skupila 30 na stadionima koji se ne zovu Rujevica. 

 
Nastavi čitati

Sport

Hrvatski tenisač je bio pred pobjedom. Onda su na teren uletjeli prosvjednici

Objavljeno

-

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Salvadorac Marcelo Arevalo plasirali su se u četvrtfinale parova na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Rimu. U susretu drugog kola s uvjerljivih 6:1, 6:2 savladali pete nositelje, Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina.Meč je trajao oko sat vremena, ali jednako toliko je trajao i prekid koji su uzrokovali prosvjednici kada su pri rezultatu 6:1, 4:2 upali na teren te po njemu prosuli kemikalije. Čišćenje terena nije potrajalo dugo, ali osiguranje je moralo isprazniti tribine i uvjeriti se kako su svi “aktivisti” uklonjeni s područja kompleksa Foro Italica gdje se održava turnir.

Pavić i Arevalo dominirali su od početka, osvojili su prvih pet gemova, a kod izjednačenja u šestom imali i prvu set-loptu. Nisu je iskoristili, ali su mirno na vlastitom početnom udarcu priveli dionicu kraju. Neposredno uoči prekida napravili su i break za 3:2 u drugom setu, a nakon stanke su osvojili oba gema i dovršili posao. U četvrtfinalu će igrati protiv trećih nositelja, Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

 
Nastavi čitati

Sport

Cityjevi fanovi napadaju Barcinu zvijezdu zbog Gvardiola: “Ti si ljubomoran”

Objavljeno

-

Barcelonin Joao Cancelo (28) je morao za YouTube kanal Shoot For Love na slijepo rangirati igrače od 1 do 10. Prvi mu je iskočio Joško Gvardiol, a Cancelo ga je stavio na zadnje mjesto. Na prvo mjesto je stavio Chelseajevog Thiaga Silvu (39), koji igra lošiju sezonu od Gvardiola.

Na društvenim mrežama fanovi su ga odmah nazvali ljubomornim. Hrvatski reprezentativac, koji nije zabio gol u prva 32 nastupa za City, sada je zabio pet puta u posljednjih sedam utakmica kako bi pomogao svojoj momčadi na putu prema rekordnom četvrtom uzastopnom naslovu engleskog prvaka.

Podsjetimo, Cancelo je u siječnju 2023. otišao na posudbu u Bayern nakon što se u Manchester Cityju, gdje je dotad bio prvotimac, posvađao s trenerom Pepom Guardiolom. Međutim, u bavarskom klubu nije oduševio pa nije otkupljen za 70 milijuna eura. Cancelo se tako vratio u City, nakon čega je posuđen Barceloni.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu