Connect with us

Nekategorizirano

Husein Hasanefendić Hus: "Rasprodali smo 'Beograd'!"

Objavljeno

-


Sutra u 21 sat, Parni Valjak nakon 21 godine pauziranja nastupa u beogradskoj Areni. Frontmen Valjka, Husein Hasanefendić Hus ekskluzivno za Z NET otkriva – što očekuje od koncerta i kakve su emocije pred nastup u srpskoj metropoli nakon dva desetljeća izbivanja.
* Nakon dva desetljeća pauze, sutra nastupate u Beogradu. Kako je došlo do toga?
– Poziva je bilo zadnjih deset godina što se toga tiče. Odlučilo smo se jednostavno stoga jer smo napravili povratničku turneju koju smo poželjeli odsvirati na kompletnom prostoru bivše države. Odsvirali smo već dobar dio, ostali su Beograd, Skoplje i Novi Sad. To sviramo do kraja godine.
* Kakva su očekivanja od sutrašnjeg beogradskog koncerta?
– Dvorana je rasprodana. Dobili smo još jednu dvoranu, za dan poslije, i – i to je puno. Stanje je iznenađujuće pozitivno, a očekivanja su – da se ponovi scenarij koji se dogodio u Sloveniji koja je također bila rasprodana, ili u Zetri u Sarajevu. Da su naprijed neki novi klinci, a na tribinama publika koja nas prati od početka.
* U Beogradu bi trebali po prvi put nastupati u Areni koja prima 20 tisuća ljudi?
– Tako je. Dan za danom. Sviramo u subotu i nedjelju. I, sve je rasprodano.
* Prošlih tjedana bili smo svjedoci nereda po beogradskim ulicama. Zazirete li možda od takve eventualne situacije?
– Straha nema. Ne znam kako komentirati njihovu psihologiju odnosa, mislim na ovu navijačku. Ali, to se događa i tu kod nas. Meni je to sve skupa nerazumljivo. Senzibilitet publike koja će doći na naše koncerte je bitno drukčiji, tako da ne očekujem ništa slično u dvorani.
* Postoji li trema pred sutrašnji nastup?
– Treme ima prije svakog nastupa. Moram priznati da smo svi u bendu prije nastupa nervozni. To je pozitivan znak, znači da nam je stalo, da nam nije svejedno.
* Mislite li da bi mogla na koncert doći i publika koja vas je pratila na vašem posljednjem nastupu, prije 21. godinu?
– Apsolutno vjerujem da će biti i taj dio generacije. Ova turneja je to pokazala. Svi gradovi u Hrvatskoj, svi gradovi u Sloveniji, u Bosni, sve što smo odsvirali, do sada je bio isti scenarij. Na tribinama je starija publika, znači generacija, a u prvim redovima su novi klinci. U Beogradu će nam to biti posebno interesantno jer msilim da će biti više publike koja je mlađa od dvadeset godina, znači koja nas nikada nije imala prilike vidjeti, a na neki način su te pjesme preživjeli jer ih definitivno svi znaju.
* Kakvo je raspoloženje u bendu?
– Super! Veseli nas, naravno. Imamo tu tremu jer je odgovornost velika, očekivanja su velika. Nadam se da će biti sve u redu. Uvijek je strah od tehnike. Što se nas tiče, mi smo uvježbani. Puno smo proba odradili i puno svirali. Uvijek postoji bojazan samo da nešto od tehnike ne zakaže.
* Kada vas možemo očekivati u Zadru?
– Do kraja godine imamo u planu završiti ovu turneju i usput se koncentrirati i završiti nove pjesme. Album bi trebao biti gotov do kraja godine, pa će vjerojatno početkom iduće godine ići u prodaju, a samim time će doći vrijeme za promociju. U tom periodu, kad objavimo album i krenemo ga promovirati, onda će biti i ponavljanje Zadra.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu