Connect with us

Nekategorizirano

Zbog Šeherezade Hrvati pohrlili u Istanbul

Objavljeno

-


Zbog ludnice koju je u Hrvata izazvalo tursko čudo od sapunice 1001 noć, za putovanja u Istanbul bilježi se nezapamćen interes.
Hrvati žele vidjeti i znati više o zemlji u kojoj se odvija najpopularnija sapunica na malim ekranima, pa su tako aranžmani za turski grad rasprodani.
Ni Splićani nisu ostali imuni na zavodljive čari 1001 noći pa su pokupovali turističke aranžmane za grad lijepe Šeherzade.
U Generalturistu nema više mjesta ni za jedan termin putovanja u Istanbul, a stvar je utoliko zanimljivija što se leti iz Zagreba.
Splitskim “šeherzadoljupcima”, čini se, nije teško uložiti trud kako bi se dokopali hit-destinacije. Srećom, u agenciji Kompas su reagirali na vrijeme pa su početkom rujna osmislili charter let za Istanbul, i to izravno iz Splita. Jedini problem je, i to će uskoro biti rasprodano. Očito su redatelji serije napravili najljepšu razglednicu i pozivnicu za posjet toj čarobnoj zemlji.
Najčešća pitanja s kojima se djelatnici agencije susreću su: “Vidi li se kuća Onurove majke uz rijeku Bospor?”, “Jesu li luksuzne vile i palače u sklopu panoramskog obilaska?”, “Kakav je noćni život?”  i slično.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nekategorizirano

Ministarstvo obrane u vojnu službu prima 300 vojnika/mornara, ovo su uvjeti

Objavljeno

-

By

Izvor: MORH/J.Kopi, T.Brandt

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu javni natječaj za ugovorni prijam u djelatnu vojnu službu 300 vojnika/mornara.

U vojničku službu u trajanju od dvije godine kandidate se prima s početkom službe 5. listopada.

Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske iz Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Posebni uvjeti za prijam podrazumijevaju najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, do 30 godina života te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina, uz zadovoljavanje propisanih uvjeta.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata ili Središnjici za upravljanje osobljem (Ilica 256, 10 000 Zagreb) u roku od osam dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Više informacija može se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane (www.morh.hr), telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

JOŠ JEDAN ZADRANIN PRIJAVLJEN ZA ŠIRENJE ZARAZNE BOLESTI U vrijeme propisane samoizolacije, 38-godišnjak došao u stanicu za tehnički pregled

Objavljeno

-

By

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

Naime, sumnjiči ga se da je 24. kolovoza 2021. godine u Zadru došao na stanicu za tehnički pregled u vrijeme dok mu je bila izrečena mjera “Covid – liječenje u kući” u trajanju do 26. kolovoza 2021. godine.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

DEMANTIJ IZ ZADARSKE BOLNICE Dr. Čulina: “Cijepljeno je 71 posto naših liječnika!”

Objavljeno

-

By

Nakon objave dijela medija da je čak polovica liječnika Opće bolnice Zadar odbila cijepiti se protiv koronavirusa, oglasili su se demantijem iz ove zadarske ustanove.

Demantij koji potpisuje ravnatelj OB Zadar, dr. Željko Čulina, donosimo u nastavku:

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu