Connect with us

Nekategorizirano

Grožđe u službi zdravlja

Objavljeno

-

Grožđe (Foto: Ivan Katalinić)Odavna je poznato da sastojci grožđa pozitivno utječu ne samo na zdravlje nego i na ljepotu. Još u drevno antičko doba, na prostorima Egipta, Babilona, Grčke i Rima, muškarcima se darivalo vino, a ženama grožđe za očuvanje mladosti i ljepote.
Uporaba ljekovitih svojstava grožđa u kozmetičke svrhe ponovno je aktualizirano prije otprilike petnaestak godina, nakon što je, u Francuskoj, otkriveno da ono, sadrži tvari koje su mnogo puta učinkovitije u borbi protiv starenje kože od primjerice poznatih vitamina E i C. Grožđe sadrži vitamine A, B, C i E, minerale poput natrija, fosfora, kalcija, kalija, željeza, magnezija i flora te jabučnu, vinsku i limunsku kiselinu. Osim toga, grožđe, a posebno njegove koštice, dokazano su vrlo učinkoviti u borbi protiv tvari koji uništavaju stanice naše kože ikoje su najodgovornije za njezino starenje.
Zahvaljujući obilju vitamina, minerala, voćnih kiselina, grožđane su bobice u posljednje vrijeme s pravom postale zvijezde. Za osvježavanje i relaksiranje lica nakon kaotičnog radnog dana izmiješajte masku od žlice soka od grožđa, meda, brašna i maslinova ulja. Zahvaljujući činjenici da 100 g grožđa sadrži samo oko 0,3 g masnoće i otprilike 73 kcal, ono je savršeno i za postizanje još jednog aspekta ljepote – idealne težine.
Bobice grožđa prave su male riznice različitih vrijednih i učinkovitih sastojaka koji pogoduju njezi i očuvanju zdravlja, ljepote i mladenačkog izgleda kože.
Izvor: coolinarika.com portal

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nekategorizirano

Ministarstvo obrane u vojnu službu prima 300 vojnika/mornara, ovo su uvjeti

Objavljeno

-

By

Izvor: MORH/J.Kopi, T.Brandt

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu javni natječaj za ugovorni prijam u djelatnu vojnu službu 300 vojnika/mornara.

U vojničku službu u trajanju od dvije godine kandidate se prima s početkom službe 5. listopada.

Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske iz Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Posebni uvjeti za prijam podrazumijevaju najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, do 30 godina života te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina, uz zadovoljavanje propisanih uvjeta.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata ili Središnjici za upravljanje osobljem (Ilica 256, 10 000 Zagreb) u roku od osam dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Više informacija može se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane (www.morh.hr), telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

JOŠ JEDAN ZADRANIN PRIJAVLJEN ZA ŠIRENJE ZARAZNE BOLESTI U vrijeme propisane samoizolacije, 38-godišnjak došao u stanicu za tehnički pregled

Objavljeno

-

By

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

Naime, sumnjiči ga se da je 24. kolovoza 2021. godine u Zadru došao na stanicu za tehnički pregled u vrijeme dok mu je bila izrečena mjera “Covid – liječenje u kući” u trajanju do 26. kolovoza 2021. godine.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

DEMANTIJ IZ ZADARSKE BOLNICE Dr. Čulina: “Cijepljeno je 71 posto naših liječnika!”

Objavljeno

-

By

Nakon objave dijela medija da je čak polovica liječnika Opće bolnice Zadar odbila cijepiti se protiv koronavirusa, oglasili su se demantijem iz ove zadarske ustanove.

Demantij koji potpisuje ravnatelj OB Zadar, dr. Željko Čulina, donosimo u nastavku:

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu