Connect with us

Nekategorizirano

Metode uklanjanja dlaka

Objavljeno

-


Brijanje
Brijanje je najjednostavnija tehnika uklanjanja dlačica. Toliko jednostavna da čak i muškarci znaju kako koristiti britvicu. Najpogodniji dijelovi tijela za brijanje su noge i područje ispod pazuha. Britvicu bi trebalo mijenjati nakon svakog petog korištenja. Naravno, nemojte zaboraviti koristiti gel ili pjenu.
Čupanje pincetom
Pinceta je dobra samo za mala područja poput obrva i drugih dijelova lica, premda se zna koristiti i za područje ispod pazuha.
Nedostatak ove metode depilacije je bol, te sporost postupka čupanja. Svaku dlačicu je potrebno posebno iščupati, najbolje u smjeru rasta. Nešto manje bolno je čupanje s električnom pincetom koja zagrijava i otvara pore prije čupanja.
Kreme
Kreme za depiliranje uklanjaju dlačice nešto ispod površine kože, te je potrebno nešto duže vremena da ponovno izrastu, oko tjedan dana. Mogu se koristiti bez obzira na dužinu dlačice i na svim područjima, naravno ako možete podnijeti njihov miris.
Egipatska depilacija
Uklanjanje dlaka šećernom pastom je najstariji način depiliranja koji se primjenjivao još u starom Egiptu. Za njih je depilirano tijelo bilo odraz ljepote, mladosti i nevinosti. Egipatska depilacija danas se koristi kao idealna alternativa za sve one čija koža loše reagira na ostale oblike depilacije.
Ona se zbog svog isključivo prirodnog sastava (šećer, limun, med) bez ikakvih dodatnih konzervansa može primjenjivati i kod osoba sa izuzetno osjetljivom kožom sklonom reagirati na sve ostale vrste depilacija.
Posebno se preporuča za depilaciju osjetljive kože lica, prepona i za stariju kožu, te kod osoba koje imaju psorijazu ili ekceme.

Depilacija voskom
Depilacija voskom jedna je od najstarijih metoda uklanjanja dlačica. U sjevernoj Africi žene se od davnina služe voskom ili šećerom, koje su pripravljale same za kućnu upotrebu. Obično je to veća kugla dobivena topljenjem šećera tj. karamela koja se valja po tijelu kako bi se iščupale dlačice.
U Europi se tradicionalno koristi gušći oblik voska. Prvo ga treba zagrijati kako bi postao tekuć, a zatim ga nanijeti na kožu drvenim štapićem. Koriste li se vješto, obje metode daju izvrsne rezultate, glatku i nježnu kožu bez dlačica tijekom tri do četiri tjedna nakon depilacije.

Trajna depilacija
Trajno se depiliraju sve vrste i boje neželjenih dlaka kod svih tipova kože kod žena i muškaraca. Dlaka koja je u zreloj fazi uništena je i ne raste ponovo, tako da se svaki slijedeći tretman uništavaju nove dlačice. Za depilaciju je najčešće potrebno 6 tretmana. Tretmani su potpuno bezbolni i sigurni, a nježni  pulsovi izoliraju samo područje koje se tretira. Zahvaljujući kombinaciji optičke i radiofrekvencijske energije postižu se bolji rezultati nego kod aparata koji koriste samo jednu vrstu energije.
Brazilska depilacija
Brazilska depilacija podrazumijeva potpuno uklanjanje svih dlačica s intimne zone uz pomoć toplog voska i traka.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu