Connect with us

Nekategorizirano

Film 'Kenjac' u borbi za prestižnu eurospku filmsku nagradu

Objavljeno

-


U borbi za nominacije za ‘europskog Oscara’ su filmovi Romana Polanskog, Jean-Luc Godarda, Mikea Leigha i – Antonia Nuića.
Objavljene su prednominacije za Europske filmske nagrade, a među njima je i hrvatski ‘Kenjac’ Antonia Nuića. Na listi od 46 europskih filmova nalazi se i ‘Slovenka’ Damjana Kozolea za koju je scenarij napisao Ognjen Sviličić, a tu je i ‘Na putu’ u kojem glume Zrinka Cvitešić i još dosta hrvatskih glumaca, među njima i Leon Lučev koji je koproducent filma. Od filmova iz susjedstva treba izdvojiti srpski ‘Medeni mjesec’ Gorana Paskaljevića, te mađarski ‘Pál Adrienn’ redateljice Ágnes Kocsis koji je nedavno prikazan u Cannesu, ali i na našem Vukovar Film Festivalu.
Na VFF-u se moglo vidjeti još festivalskih hitova koji se bore da budu nominirani na Europskim filmskim nagradama kao što su njemački ‘Med’ i rumunjski ‘Ako mi se fućka, fućkam’, a izraelski ‘Libanon’ i ‘Ondine’ Neila Jordana tek čekamo da dođu u naša kina. Na listi su nalaze i filmovi poznatih redatelja – ‘Soul Kitchen’ Fatiha Akina, ‘Film Socialisme’ Jean-Luc Godarda, ‘Another Year’ Mikea Leigha, te ‘Pisac iz sjene’ koji upravo igra u hrvatskim kinima. Europska filmska akademija je za svoje prednominacije odabrala ukupno 46 filmova iz 32 europske države. Iz 20 zemalja s najviše članova Akademije izabran je po 1 film, a zatim je posebni odbor EFA-a uz pomoć filmskih stručnjaka odabrao ostatak filmova. Sljedećih tjedana 2300 članova Akademije glasat će za nominacije u različitim kategorijama Europskih filmskih nagrada. Nominacije će biti objavljene 6. studenog na Europskom filmskom festivalu u španjolskoj Sevilli, a dobitnici ‘europskih Oscara’ bit će objavljeni 4. prosinca na ceremoniji dodjele 23. Europskih filmskih nagrada u estonskom Tallinnu. Cjeloviti popis svih prednominiranih filmova potražite na linku EFA-e ovdje.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nekategorizirano

Ministarstvo obrane u vojnu službu prima 300 vojnika/mornara, ovo su uvjeti

Objavljeno

-

By

Izvor: MORH/J.Kopi, T.Brandt

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu javni natječaj za ugovorni prijam u djelatnu vojnu službu 300 vojnika/mornara.

U vojničku službu u trajanju od dvije godine kandidate se prima s početkom službe 5. listopada.

Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske iz Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Posebni uvjeti za prijam podrazumijevaju najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, do 30 godina života te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina, uz zadovoljavanje propisanih uvjeta.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata ili Središnjici za upravljanje osobljem (Ilica 256, 10 000 Zagreb) u roku od osam dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Više informacija može se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane (www.morh.hr), telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

JOŠ JEDAN ZADRANIN PRIJAVLJEN ZA ŠIRENJE ZARAZNE BOLESTI U vrijeme propisane samoizolacije, 38-godišnjak došao u stanicu za tehnički pregled

Objavljeno

-

By

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

Naime, sumnjiči ga se da je 24. kolovoza 2021. godine u Zadru došao na stanicu za tehnički pregled u vrijeme dok mu je bila izrečena mjera “Covid – liječenje u kući” u trajanju do 26. kolovoza 2021. godine.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

DEMANTIJ IZ ZADARSKE BOLNICE Dr. Čulina: “Cijepljeno je 71 posto naših liječnika!”

Objavljeno

-

By

Nakon objave dijela medija da je čak polovica liječnika Opće bolnice Zadar odbila cijepiti se protiv koronavirusa, oglasili su se demantijem iz ove zadarske ustanove.

Demantij koji potpisuje ravnatelj OB Zadar, dr. Željko Čulina, donosimo u nastavku:

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu