Connect with us

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku automobilizam, skokovi u vodu…

Objavljeno

-

Subota, 4. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Zadar Open 2024.: Daska 1 i 3 metra od 9; daska 1 i 3 metra od 17 sati.
NOGOMET – Ml. pioniri: Zadarnova – Abeceda II u 8; papaline: Zara – Novalja u 9, 10; ml. pioniri i pioniri: Zadar – Trogir u 10, 10 i u 11, 25; ml. pioniri: Zara II – Sv. Mihovil u 12, 50; kadeti: Zara – Bibinje u 14, 20; seniori: Abeceda – Polača u 17 sati.

Nedjelja, 5. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Zadar Open 2024.: Daska 1 i 3 metra od 9 do 11 sati.
AUTOMOBILIZAM – Nagrada Grada Zadra, sjeverno parkiralište od 13 sati. Izložba oldtimerskih vozila oko Dvorane Krešimira Ćosića.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Zara u 9; papaline: Zadarnova II – Zadarnova III u 10, 10; kadeti i juniori: Arbanasi – Jadran u 12 i u 14 sati.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

Nadal neće igrati na Wimbledonu, želi se pripremiti za Olimpijske igre

Objavljeno

-

Legendarni španjolski tenisač Rafael Nadal (38) odlučio je propustiti nastup na ovogodišnjem izdanju najvećeg svjetskog turnira Wimbledona kako bi se što bolje pripremio za Olimpijske igre, koje krajem srpnja počinju u Parizu. Nadal je slavio u Wimbledonu 2008. i 2010. godine, no čak 14 od svoja 22 Grand Slam naslova osvojio je u Roland Garrosu na zemljanoj podlozi.

Ovogodišnji olimpijski turnir igrat će se upravo na zemlji. Nadal bi na Igrama trebao igrati u konkurenciji muških parova i to u kombinaciji s ovogodišnjim pobjednikom Roland Garrosa Carlosom Alcarazom.

“Žao mi je što neću igrati u Wimbledonu”

“Čitavo ovo vrijeme trenirao sam na zemlji, a nakon što sam jučer saznao kako ću nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu smatram da je najbolje za moje tijelo ne mijenjati podlogu sve do tada. Žao mi je što to znači da neću igrati u Wimbledonu zbog sjajne atmosfere na tom velikom turniru koji će uvijek biti u mom srcu”, objavio je Nadal.

Wimbledon će se ove godine igrati od 1. do 14. srpnja, dok će Olimpijske igre biti od 26. srpnja do 11. kolovoza.

 
Nastavi čitati

Sport

Doznajemo: Kalinić pokušava dovesti Džeku u Hajduk

Objavljeno

-

Hajdukov sportski direktor Nikola Kalinić pokušava dovesti Edina Džeku (38) u Hajduk. Informacija je potvrđena Indexu, doznajemo od izvora bliskih klubu. Kalinić je kontaktirao BiH centarfora i pokušava ga nagovoriti na dolazak u splitski klub. Nije poznato u kojoj je fazi operacija, no Kalinić je ozbiljan u namjeri da dovede napadača Fenerbahčea.

Džeko ima još godinu dana ugovora u Turskoj

Džeko je od prošloga ljeta igrač turskog velikana, s kojim ima ugovor do konca lipnja 2025. godine. Minule je sezone u 46 nastupa zabio 25 golova te deset puta asistirao kroz 3288 minute igre. Džeko je jedan od najboljih europskih napadača posljednjih 15-ak godina. Igrao je za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

S Kalinićem je igrao u Romi

Za Romu je igrao od 2015. do 2021. godine, a ondje je bio suigrač s Kalinićem. Bivši hrvatski reprezentativac bio je član rimskog kluba u sezoni 2019./2020., kada je igrao na posudbi iz Atletico Madrida. Kalinić je za Romu u 19 nastupa upisao pet golova i dvije asistencije. Poznata je i Džekina naklonost prema Hajduku. Naime, njegov najbolji prijatelj je Senijad Ibričić, veliki miljenik Torcide. Džeko također ima poveznicu s Hrvatskom jer u Dubrovniku vlasnik restorana, a Ibričić je prije dvije godine ovako govorio:

Ibričić prije dvije godine: Sve je moguće…

“Pa nas se povezuje zbog prijateljstva. Osim toga, Edin je često u Dalmaciji, pa ga navijači često sretnu i zovu. Ja, iskreno, i kao navijač, ali i njegov prijatelj, volio bih da zaigra za naš Hajduk. Ali opet, u ovom trenutku to nije realno. No, tko zna što se može dogoditi u skorije vrijeme.”

 
Nastavi čitati

Sport

Modrić lovi “double”. Samo su desetorica to napravila prije njega

Objavljeno

-

Samo su desetorica igrača kroz nogometnu povijest u istoj godini osvojila europsko prvenstvo s reprezentacijom, te Kup ili Ligu prvaka u klupskom dresu. Sjajni španjolski napadač Luis Suarez bio je prvi kojem je to uspjelo 1964. godine, a priliku da se upiše u povijest imat će u Njemačkoj Luka Modrić.

Sjajni španjolski napadač predvodio je reprezentaciju do europskog naslova pobjedom 2:1 protiv Sovjetskog saveza pred 80.000 gledatelja na Santiago Bernabeu. Iste je sezone osvojio i Kup prvaka u dresu Intera nakon slavlja protiv Real Madrida 3:1 na bečkom Prateru.

Dvadest četiri godine kasnije pridružili su mu se Nizozemci Hans van Breukelen, Ronald Koeman, Berry van Aerle i Gerald Vanenburg. Ovaj kvartet je odigrao ključne uloge kada je PSV pobijedio Benficu na 11-erce u finalu Kupa prvaka 1988. u Stuttgartu. Točno mjesec dana kasnije, ponovo u Njemačkoj, Nizozemska je u finalu EP-a u Münchenu porazila SSSR 2:0.

Španjolci Fernando Torres i Juan Mata imali su nezaboravno ljeto 2012. slavljem Chelsea u finalu Lige prvaka protiv Bayerna nakon jedanaesteraca, te Španjolske na EP-u pobjedom 4:0 u finalu protiv Italije.

Svi Realovi nogometaši na Euru imaju tu šansu

Cristiano Ronaldo i Pepe igrali su ključne uloge za Real Madrid i Portugal četiri godine kasnije, dok je Jorginho bio posljednji koji je u istoj sezoni osvojio Ligu prvaka i Euro. EP je zbog pandemije COVID-19 igran 2021. godine, kada je Chelsea u engleskom finalu slavio 1:0 protiv Manchester Cityja.

Ove sezone Ligu prvaka je osvojio Real Madrid, pa će u ovo društvo imati priliku ući Luka Modrić, Englez Jude Bellingham, Francuzi Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouameni i Ferland Mendy, Nijemci Antonio Rudiger i Toni Kroos, Španjolci Dani Carvajal, Nacho i Joselu, Turčin Arda Guler, te Ukrajinac Andrij Lunin.

Hrvatska u skupini B Europskog prvenstva igra protiv Španjolske, Albanije i Italije. 

Osvajači Eura i Kupa/Lige prvaka: 

1964: Luis Suarez (Inter / Španjolska)
1988: Hans van Breukelen, Ronald Koeman, Berry van Aerle, Gerald Vanenburg (PSV Eindhoven / Nizozemska)
2012: Fernando Torres, Juan Mata (Chelsea / Španjolska)
2016: Cristiano Ronaldo, Pepe (Real Madrid / Portugal)
2020: Jorginho (Chelsea / Italija)

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu