Connect with us

Sport

PRIJAVE DO 5. TRAVNJA / U nedjelju još jedna biciklijada “Od Branimira do Branimira”. Evo detalja… 

Objavljeno

-

U  tijeku su  pripreme za održavanje Županijskih dana koji se odvijaju tijekom travnja i koji su bogati posebno sportskim događanjima. Uobičajeno, program Županijskih dana započinje  tradicionalnom i prepoznatljivom  biciklijadom  „Od Branimira do Branimira“, koja se ove godine održava 14. godinu za redom.

14.  biciklijada „Od Branimira do Branimira“ Zadar-Nin, održat će se u nedjelju, 7. travnja 2024. godine u trajanju od 11,00 do 13,00 sati .  Biciklijada  koja spaja Branimirovu obalu u Zadru s Branimirovom obalom u Ninu  okupit će još jednom profesionalce i amatere, ali i turiste koji se u to vrijeme zateknu u Zadru. Organizatori ove manifestacije su Zadarska županija i Grad Nin, a suorganizatori PU Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, Biciklistički klub Zadar i  TZ Grada Nina .

Biciklijada koju je 2008. godine pokrenuo Tim za zdravlje Zadarske županije u cilju poticanja zdravog načina života, promovira zdrav način života, posebno u vremenu kada sve više i odraslih i djece provodi uz mobitele ili računala.

I ove godine glavni sponzor biciklijade je EVN Croatia plin te Calimero sport. Kao svih dosadašnjih godina  sudionici  će na startu  dobiti majicu biciklijade  glavnog sponzora EVN Croatia plina,  prijavom na biciklijadu sudjeluje se  u nagradnoj igri izvlačenja brojeva, a glavna nagrada je bicikla našeg dugogodišnjeg sponzora Calimero sporta. Calimero sport nam je i sponzor  ostalih  nagrada –  servisa bicikli u izvlačenju lutrije te besplatne sitne popravke bicikli na cilju. Napominjemo ipak kako svi sudionici moraju doći na biciklijadu sa ispravnom biciklom i po mogućnosti servisiranom prije same biciklijade.  

U Ninu sve bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevim.

Ono po čemu se naša biciklijada razlikuje od svih ostalih je tradicija dolaska obitelji s djecom  na  manifestaciju, prepoznatljivost i po nazivu i po sponzorima koji su s nama svih ovih godina, ali i po nagovještaju ljepših dana   koji nas izmamljuju češće vani.  Tu je i promocija biciklističke staze, ali i sjajan spoj partnerstva s policijom koja svojim aktivnostima doprinosi promociji sprečavanja nasilja u zajednici odnosno na cestama i kulturi ponašanja na cesti .

I ove godine u realizaciji biciklijade sudjeluje  i HAK koji će postaviti info pult s promo materijalima, te maleni biciklistički poligon, na kojem će sudionici moći iskušati neke od vještina upravljanja biciklom, kako to HAK radi već godinama u sklopu  natjecanja “Sigurno u prometu” te “Sigurno u školu s HAK-om”.

Ove godine prijave do 5. travnja 2024 u 14 sati, a svi zainteresirani  mogu  se prijaviti online na web stranicama Zadarske županije (www.zadarska-zupanija.hr) Calimero sporta (www.calimero-sport.hr), Biciklističkog kluba Zadar (www.bk.zadar.hr) i Zavoda za javno zdravstvo (www.zjz.hr). Kao i obično tijekom biciklijade bit će osiguran  siguran nadzor i tehnička pomoć djelatnika Calimero Sporta i HAK-a.

Povratak iz Nina za Zadar je individualan i nije u sklopu organizacije manifestacije.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

PK JADERA: 4 zlata Mihovila Ninčevića na prvenstvu u paraplivanju Zadar Open

Objavljeno

-

By

18.05.2024. na bazenu Višnjik održano je  8. Otvoreno prvenstvo u paraplivanju Zadar – OPEN 2024. Kroz dva dijela natjecanja nastupilo je 164 paraplivača iz 17 klubova iz BiH, Hrvatske i Slovenije,  a pod vodstvom trenera  Ante Džaje,  prof. boje PKOI Jadera branio je Mihovil Ninčević (1997) koji nastupa u klasi S14 te Slavko Ivišić (2013) koji je nastupio u pokaznoj trci.

Mihovil je ponovo pomaknuo svoje granice te je u svim nastupima doplivao do zlatnih medalja. Najveći napredak ostvario je u disciplini 100m slobodno gdje je do zlata stigao za 1:02.64 te je popravio svoj osobni rekord za cijelu sekundu.  Zlatne medalje je osvojio i u disciplinama: 50m leđno (34.55), 50m slobodno (28.45) i 100m leptir s vremenom 1:12.96.

Slavko je u pokaznoj trci dionicu od 25m isplivao za 54.71.

Josip Gregov  nije nastupio zbog zdravstvenih problema, a slijedeće natjecanje koje očekuje naše paraplivače Mihovila i Josipa je Sarajevo Open koje će se održati 15/16.06.

 
Nastavi čitati

Sport

VAŽNO! / Radno vrijeme bazena na Višnjiku od 20. do 23. svibnja 2024.

Objavljeno

-

By

Športski centar Višnjik informira sve svoje korisnike i javnost o sljedećem:

– Od 20. do 23. svibnja 2024. održavat će se završnica Hrvatskoga vaterpolskoga kupa za juniore. U navedenom razdoblju veliki i mali bazen NEĆE biti dostupni građanima prema sljedećem rasporedu:

Ponedjeljak, 20 svibnja – veliki bazen od 16 sati do 22 sata; mali bazen od 16 do 20 sati.
Utorak, 21. svibnja – veliki bazen od 8, 20 sati do 22 sata, mali bazen od 8 do 9 sati i od 16 do 20 sati.
Srijeda, 22. svibnja – veliki bazen od 9 sati do 22 sata; mali bazen od 8 do 9 sati i od 16 sati do 20 sati.
Četvrtak, 23. svibnja – veliki bazen od 8, 20 do 14 sati; mali bazen od 8 do 9 sati.

Molimo za razumijevanje i za pridržavanje satnice.

 
Nastavi čitati

Sport

FOTO / Na Višnjiku održan Sportski dan za djecu i mlade, te festival plesa

Objavljeno

-

By

U Športskom centru Višnjik u subotu, 18. svibnja 2024. održan je niz zanimljivih sportskih i plesnih događanja.

Uz ostale, u dvoranama za judo i za gimnastiku održan je Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha.
– Riječ je o programu koji traje niz godina i kontinuirano okuplja djecu i mlade koji imaju poteškoća sa sluhom – kaže kineziologinja Anamarija Reić Rebov, voditeljica programa za područje Zadra i Splita.
Program je osmišljen u Hrvatskom sportskom savezu gluhih.
– Ovom prilikom nama se prijavilo devetoro djece i mladih iz Zadra i iz Zadarske županije. Dio programa održan je u suradnji s Judo klubom Zadar, a dio s Gimnastičkim klubom Salto.
U programu sudjeluju i demonstratorica Ivana Deljanin, te prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić. Iz GK-a Salto asistirali su Gabrijela Vrdoljak i Matej Badurina.
– Djeca i mladi rade različite vježbe pod našim nadzorom, a jedan od ciljeva jest i da ih u odgovarajućoj mjeri usmjerimo prema fizičkim aktivnostima – kaže Anamarija Reić Rebov.


A u Dvorani Krešimira Ćosića počeo je Međunarodni plesni festival koji će završiti u nedjelju, 19. svibnja 2024. Organizator je Sportsko plesni klub Bellus iz Zadra. Na festivalu se okupilo oko dvije i pol tisuće natjecateljica i natjecatelja iz inozemstva i iz Hrvatske.
– Pozdravljam vas sve i svima vam želim dobrodošlicu i ugodne dane. Počašćeni smo što se ovo natjecanje održava u Športskom centru Višnjik i izražavam zadovoljstvo suradnjom s organizatorom natjecanja. Sudionicima želim puno uspjeha i ovom prigodom otvaram ovaj plesni festival – kazao je na prigodnoj svečanosti otvaranja Tomislav Zubčić, direktor ŠC-a Višnjik.


U nedjelju, 19. svibnja 2024. natjecanje na Međunarodnom plesnom festivalu počet će u 10 sati.

Kako je bilo na Sportskom danu za djecu i mlade oštećena sluha, te na Međunarodnom plesnom festivalu, pogledajte u galeriji.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu