Connect with us

magazin

NOVA FILMSKA GODINA / U srijedu u Kino Zoni triler drama “Anatomija pada”

Objavljeno

-

Napunili smo baterije, a sad “siti i debeli” krećemo s novom filmskom godinom u vašoj i našoj najdražoj kinoteci! Uzbudljivu filmsku 2024. otvaramo ove srijede 10. siječnja uz apsolutnog pobjednika Europskih filmskih nagrada i osvajača Zlatne Palme u Cannesu, izvanrednu sudsku triler dramu ”Anatomija pada”!

Posljednjih godinu dana Sandra, njezin suprug Samuel te njihov jedanaestogodišnji sin Daniel žive u zabačenoj kućici malog gradića u francuskom alpskom području. Nakon što je Samuel pronađen mrtav u snijegu podno planinske kolibe, policiji nije najjasnije je li riječ o ubojstvu ili je Samuel počinio suicid. Uskoro njegovu sumnjivu smrt proglase ubojstvom, a Sandra postaje glavnom osumnjičenom. Ono što će uslijediti nije samo istraga okolnosti Samuelove smrti, već i intrigantno psihološko putovanje u dubinu Sandrinog i Samuelovog učestalo konfliktnog odnosa.

Film ”Anatomija pada” iznimno je inteligentna i razigrana sudska drama s elementima trilera scenaristice i redateljice Justine Triet koja je ove godine osvojila nagradu Zlatna palma na najprestižnijem svjetskom filmskom festivalu – onom u Cannesu. Triet je tako postala tek trećom ženom redateljicom u povijesti dodjele te nagrade koja ju je osvojila, nakon Jane Campion (“Piano”) i Julije Ducournau (“Titane”).

Bez obzira što “Anatomija pada” nije službeni francuski kandidat za nagradu Oscar, za to se najprestižnije priznanje u svijetu sedme umjetnosti ističe ime upravo Sandre Huller kao ozbiljnog kandidata za kategoriju glavne glumice. Pored sjajnog nastupa glavne glumice kritika je kao najjaču kariku “Anatomije pada” učestalo isticala scenarij Justine Triet i njezinog supruga Arthura Hararija koji je iznimno kompleksan, ali nikad nejasan.

Priča filma u gledatelju će pobuditi niz pitanja od kojih će neka do kraja filma biti odgovorena, ali neka će ostati otvorenima za slobodnu interpretaciju, pogotovo u vezi krivnje ili nevinosti glavne junakinje. Za vrijeme pisanja scenarija prema vlastitom priznanju u jednom intervjuu, Justine Triet je na umu imala isključivo glumicu Sandru Huller za glavni lik, a njihova se savršena sinergija osjeti na ekranu u svakoj sekundi filma.

”Anatomija pada”je na rasporedu u srijedu 10. siječnja s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

 

magazin

FOTOGALERIJA / Noć tvrđava u Zadru 

Objavljeno

-

By

 
Nastavi čitati

magazin

VEČERAS NA FORUMU / Od 20 sati javno gledanje finala Eurosonga!

Objavljeno

-

By

Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom organizira javno gledanje finala Eurosonga koje će se održati danas s početkom od 20 sati na Forumu.

Ovo je izvrsna prilika za sve Zadrane i mnogobrojne turiste u našem gradu da na jedinstven način uživaju u najvećem svjetskom televizijskom glazbenom natjecanju.

Hrvatsku u finalu Eurosonga predstavlja Baby Lasagna s pjesmom Rim Tim Tagi Dim, a slovi za jednog od favorita za osvajanje prvog mjesta.

Ovogodišnje 68. izdanje Eurosonga održava se u švedskoj Malmö Areni, nakon što je na prošlogodišnjem natjecanju pobjedu odnijela njihova predstavnica Loreen.

Pridružite nam se na Forumu i budite dio ove velike glazbene fešte koja će obilježiti subotnju večer u Zadru!

 
Nastavi čitati

magazin

Internetom se dijeli hashtag #SettleForCroatia. Evo o čemu je riječ

Objavljeno

-

By

Nakon drugog polufinala Eurosonga, u kojem je izraelska predstavnica Eden Golan s pjesmom Hurricane izborila finale natjecanja, toj su zemlji jako porasle šanse za pobjedu, ako je suditi po eurovizijskim kladionicama.

Eden Golan je prije polufinala bila na osmom mjestu eurovizijskih kladionica, no skočila je na visoko drugo mjesto i ozbiljna je prijetnja hrvatskom predstavniku Baby Lasagni za pobjedu. Zbog toga su tviteraši osmislili hashtag – SettleForCroatia.

O čemu je riječ?

Fanovi Eurosonga, barem oni koji su od početka željeli bojkotirati Izrael i smatrali da mu nije mjesto na ovogodišnjem natjecanju, sada pozivaju sve gledatelje da glasaju za Hrvatsku samo kako Izrael ne bi pobijedio. Hashtag koji se masovno dijeli u prijevodu znači “zadovoljiti se Hrvatskom”.

Pogledajte što sve pišu gledatelji Eurosonga.

Nekima je zbog toga krivo jer smatraju da Baby Lasagna zaslužuje pobijediti bez ovakvih stvari u pozadini.

“Prvi put imamo predstavnika koji ima podršku publike i koji apsolutno zaslužuje pobjedu zbog svega što je napravio i sad imamo tu situaciju s Izraelom i ljudi na Twitteru pozivaju da se za Hrvatsku glasa da Izrael ne pobijedi. Čak postoji i i #SettleForCroatia tag koji meni baš grdo zvuči”, napisala je korisnica X-a (bivšeg Twittera).

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu