Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO / Cvjetna ponuda rasadnika Cerodol

Objavljeno

-

Već svima dobro poznat rasadnik “Cerodol” tvrtke Nasadi d.o.o. Zadar, smješten na samom izlazu iz grada (u smjeru Nina), mami poglede ponudom i šarenilom sezonskog cvijeća.

Rasadnik je specijaliziran za biljnu proizvodnju s naglaskom na vrste koje su prilagođene uvjetima naših područja.

U ponudi se može pronaći veliki izbor sezonskog cvijeća, trajnica, drveća, grmlja, penjačica i začinskog bilja, te raznih supstrata i zemlje za cvijeće.

Kako bi se zadovoljile želje kupaca i omogućilo sve na jednom mjestu, proširen je asortiman ponude, te se nude različiti vrtni alati, travne smjese, razna gnojiva, brojne vrste žardinjera te ukrasni oblutci.

Djelatnici rasadnika svoja iskustva rado će podijeliti sa Vama, dati Vam preporuke i savjete o svim vrstama bilja te njihovim načinima sadnje i održavanja.

Rasadnik je otvoren od ponedjeljka do petka u vremenu od 07:30 do 14:30 sati te subotom od 07:30 do 11:30 sati.

Dođite i posjetite rasadnik “Cerodol”!!!

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

ŽIVOT PIŠE ČUDESNE PRIČE / 11-godišnjak s poremećajem iz spektra autizma istrčao gotovo 10 km na utrci Wings for Life!

Objavljeno

-

By

U nedjelju smo ostali posebno zadivljeni jednim sudionikom utrke “Wings for life”, dječakom Antom Tomaševićem (11) koji ima poremećaj iz spektra autizma.

Naime, u timu njegove OŠ “Voštarnica” bio je jedini učenik među djelatnicima škole koji je trčao s ocem u pratnji i otrčao nevjerojatnih 9.29 km!

Pritom je mama Ana, ne skrivajući ponos i suze radosnice, kazala:

“Lijepo je vidjeti kako dijete skupa sa školom i svojom obitelji daje podršku drugima u onome što može i pritom podiže sam svjest o autizmu zahvaljujući izvrsnoj socijalnoj interakciji. To je naše čudo od diteta koje još trenira košarku u Košarkaškom klubu ABC s redovitim polaznicima i svojom ekipom.”

Bravo za Antu i tatu! Ruše sve predrasude o ljudskim snagama! No limit!

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGRAM / Noć tvrđava ovaj petak u Zadru

Objavljeno

-

By


U petak, 10. svibnja, u Zadru će se održati manifestacija “Noć tvrđava 2024.”, koju zajednički organiziraju Grad Zadar i Turistička zajednica grada Zadra.

Noć tvrđava je kulturno-turistička manifestacija na utvrđenim spomenicima kulturne baštine i prvi put je održana 2022. godine na području Hrvatske, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, a od ove godine se manifestaciji pridružio i Zadar, grad svjetske baštine. Na UNESCO listi nalazi se upravo zbog fortifikacijske arhitekture koja je dio lokaliteta serijskog dobra “Obrambeni sustavi Republike Venecije 16. i 17. st.: Stato da Terra- zapadni Stato da Mar”. Obrambeni sustav Zadra sastoji se od gradskih zidina te utvrde Forte pred samim gradom. Utvrda Forte, izgrađena u drugoj polovini 16. st. za vrijeme Mletačke uprave, danas je među Zadranima uglavnom percipirana kao javni park – Perivoj Vladimira Nazora.

Program Noći tvrđava u utvrdi Forte donijet će aktivnosti koje se inače održavaju u ovom parku: rekreativne sportske aktivnosti, ali će biti priređena i događanja kojima će se među Zadranima i njihovim gostima podignuti svijest o tome da se radi o utvrdi 16. stoljeća koja je izgrađena kao ključna točka obrane Zadra u vrijeme Mletačke republike. Ova renesansna utvrda vrhunski je primjer graditeljske baštine, ali i spomenik parkovne arhitekture, odnosno izniman primjer prirodne baštine.

PROGRAM

8:30 – 10:00 Demonstracija treninga nordijskog hodanja i korektivne vježbe za građane,
– aktivnost provodi Ivan Gobin iz Sportske zajednice Grada Zadra
10:00 – 12:00 Edukativni program za djecu: Zelena dota 1
– aktivnost provodi Morana Bačić iz ustanove Natura Jadera
10:00 – 12:00 Turnir u društvenim igrama: šah i mlin
– aktivnosti provode Berislav Štefanac i Anamarija Eterović Borzić iz Muzeja antičkog stakla te Ivan Jakić iz Šahovskog kluba Zadar
15:00-17:00 Turnir u društvenim igrama: šah i mlin
– aktivnosti provode Berislav Štefanac i Anamarija Eterović Borzić iz Muzeja antičkog stakla te Ivan Jakić iz Šahovskog kluba Zadar
17:00 – 18:00 Utrka „Fortius” kroz utvrdu „Forte”
– aktivnost provodi Edi Stipić iz Atletskog kluba „Fortius”
18:00 – 19:30 Razgled utvrde „Forte” i Perivoja „Vladimir Nazor”
– aktivnost provode Mirna Petricioli iz tvrtke Nasadi i Zrinka Brkan Klarin iz Grada Zadra, UO za kulturu i šport.
20:00 – Koncert Oridano Gypsy Jazz Band

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Bura u jačanju; u najavi i dalje jaki pljuskovi i grmljavina

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas promjenljivo oblačno, na Jadranu uz dulja sunčana razdoblja. Mjestimice će padati kiša, a lokalno su vrlo vjerojatni i pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito popodne u unutrašnjosti. Ujutro ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na Jadranu sjeverozapadni i bura, navečer na sjevernom dijelu i jaka, podno Velebita s olujnim udarima. Do sredine dana na jugu zemlje još jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 18 i 23 °C.

U četvrtak djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uz više oblaka uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj mjestimice kiša, a na jugu i krajnjem istoku i poneki pljusak praćen grmljavinom. Poslijepodne na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. Vjetar većinom umjeren, u gorju i jak sjeveroistočni i sjeverni, na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita lokalno olujna uz moguće orkanske udare. Na krajnjem jugu vjetar promjenljiva smjera. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, na Jadranu od 14 do 19 °C. Najviša dnevna temperatura od 20 do 25 °C, u gorju niža.

IZGLEDI VREMENA:

U četvrtak promjenljivo oblačno, uglavnom u gorju mjestimice s kišom, a na jugu i krajnjem istoku i ponekim pljuskom. Potom djelomice, ponegdje i pretežno sunčano, a uz jači razvoj oblaka u petak poslijepodne na jugu još lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na Jadranu umjerena do jaka bura, u četvrtak podno Velebita i olujna, a od petka i sjeverozapadnjak. Temperatura bez veće promjene, na moru malo viša.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu