Connect with us

magazin

Asteroid veličine zrakoplova u nedjelju će proletjeti pokraj Zemlje

Objavljeno

-

foto: Pixabay

Očekuje se da će asteroid pod imenom 2023 JK u nedjelju proletjeti pokraj Zemlje, promašivši naš planet za samo nešto više od 1,6 milijuna kilometara.

Prema američkoj svemirskoj agenciji NASA-i, 2023 JK je otprilike veličine komercijalnog putničkog zrakoplova. U nedjelju će također proći i asteroid JD4 – koji ima otprilike istu veličinu kao 2023 JK – a promašit će Zemlju za gotovo dvostruko veću udaljenost.

NASA predviđa naporan vikend u svemiru – nedaleko od Zemlje proći će još tri asteroida: Blue Marble veličine autobusa, 2023 JL2 veličine zrakoplova, te HG11 – promjera od samo sedam metara – koji će se približiti na 4,5 milijuna kilometara.

Prolazak JK 2023 možda je vrlo opasan u usporedbi s drugim plutajućim stijenama, ali čovječanstvo ipak ne bi trebalo mijenjati svoje planove za vikend. Za usporedbu, Mjesec se nalazi na udaljenosti od 380.000 kilometara od Zemlje, a u rijetkim prilikama kada asteroidi udare u naš planet, obično se ne dogodi puno toga.

“Otprilike jednom godišnje, asteroid veličine automobila udari u Zemljinu atmosferu, stvori impresivnu vatrenu kuglu i izgori prije nego što stigne do površine”, objavila je NASA.

Međutim, prije otprilike 65 milijuna godina, asteroid veličine planine uništio je dinosaure i većinu ostatka života na Zemlji.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

(VIDEO) “DICA DALMACIJE” / Mladen Grdović predstavlja novu emotivnu baladu posvećenu rodnom kraju. Pogledajte spot…

Objavljeno

-

By

Legendarni Mladen Grdović donosi emotivnu baladu posvećenu rodnom kraju. Pjesma “Dica Dalmacije” slušatelje vodi na put kroz uspomene i podsjeća na čarolije prekrasne Dalmacije.

Autor glazbe je Ljubo Šeperić, dok su za tekst prožet uspomenama zaslužni Saša Žigić i Štefanija Soldan. Sve to su posebnim aranžmanom oplemenili Ljubo Šeperić i Mario Mikšić, a pjesmu prati i lyric video za čiju produkciju je odgovoran CroRec Video

“Dica Dalmacije” dio je Mladenovog novog albuma “Za šaku ljubavi” koji je izašao prije tri mjeseca, a naziv je dobio po njegovom istoimenom hitu kojeg je prvi puta izveo 2022. godine u Vodicama. 

Iako je poznat kao najveći zabavljač ovih prostora, Mladen u svom bogatom glazbenom repertoaru ima pregršt balada protkanim emocijama ljubavi, nostalgije i čežnje koje se uvijek lako urežu duboko u srca slušatelja.  

Zadarski glazbenik će novu pjesmu predstaviti na ovogodišnjem CMC festivalu pred već dobro poznatom vodičkom publikom kojoj će prirediti nezaboravne trenutke i prisjetiti ih na neprocjenjivu vrijednost i bezuslovnu ljubav prema rodnom kraju. 

 
Nastavi čitati

magazin

E-SHAPE / VJEŽBANJE, OPORAVAK, MRŠAVLJENJE… Aparati budućnosti stigli u Zadar – revolucija u fitness svijetu

Objavljeno

-

By

Zadrani, kao jedni od prvih u Hrvatskoj, od nedavno imaju mogućnost isprobati novu generaciju aparata koji predstavljaju revoluciju u fitness svijetu i budućnost. Prava znanost je korištena u kreiranju strojeva koji koriste plinove niskih temperature za iscjeljivanje, dugovječnost i očuvanje ljudskog tijela.

E-shape centar u zadarskoj Veslačkoj ulici dom je sprava koje nam pomažu kako u vježbanju, tako Ii u zacjeljivanju ozljeda i drugom. U 30 minuta vježbanja, pomoću najsuvremenije tehnike, odradit ćemo kardio trening. Strojevi će za to vrijeme pomoću svojih funkcija, koje uključuju infra crveno svijetlo, Cryotherapy, kolagen lampe, aroma terapiju, otpor na duboki vacuum, odraditi tretman za kožu koji kao rezultat ima zategnutu i elastičnu kožu, smanjenje obujma i celulita, detoksikaciju organizma te bolju fizičku kondiciju.

Svi ovi strojevi posjeduju jedinstvenu CRYONICK tehnologiju (terapija hladnim zrakom) koja ima iznimne benefite kod rehabilitacije kod ozljeda, upala, pri ublažavanju boli te kod oporavka mišića. Dizajn, komfor i opremljenost strojeva omogućuju da vježbanje bude ugodno i udobno i nadasve korisno za Vaše zdravlje, izgled i opće fizičko i mentalno stanje.

Koncept e -shape centra objedinjuje vježbanje, oporavak, mršavljenje i opuštanje na jednom mjestu. Pomoću vrhunske tehnologije za vrlo kratko vrijeme postižu se odlični rezultati u vidu poboljšanja kondicije, gubitka obujma, celulita te zategnute i glatke kože. Pomoću revolucionarnih strojeva može se sagorjeti oko 1000 kcal za svega 30 minuta.

 
Nastavi čitati

magazin

FOTOGALERIJA / Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu