Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

U LICI SNIJEG, UZ MORE BURA Sv. Rok i Maslenica otvoreni samo za osobna vozila

Objavljeno

-

Za sve skupine vozila, javlja HAK, otvoreni su:

  • stara cesta kroz Gorski kotar (DC3);
  • Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku i
  • Paški most.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sve ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca, DC50-DC27);
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Delnice-Kikovica (obilazak za sve ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3);
  • državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i
  • Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8).

Na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti između Kraljevice i Križišća te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Jak vjetar puše i na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina te se vozi uz ograničenje brzine.

Kolnici su vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Moguća je poledica. U unutrašnjosti, Lici i Gorskom kotaru povremeno i mjestimice pada snijeg. U priobalju puše jaka, na udare i olujna bura. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez zimske opreme, poruka je iz HAK-a.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

7-DNEVNA PROGNOZA / Tjedan pred nama u znaku kiše i juga. Najviše sunca u ponedjeljak

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas u većini krajeva umjereno do pretežno oblačno, ponegdje s kišom te pljuskovima s grmljavinom. Pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji, osobito u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i jugoistočni, na zapadu unutrašnjosti sjeveroistočni, a uz obalu ponegdje i bura, osobito na sjevernom dijelu lokalno s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 23, na istoku i ponegdje na Jadranu do 25 °C.

U ponedjeljak djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Uz jači razvoj oblaka sredinom dana i poslijepodne mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u Lici i unutrašnjosti Dalmacije. Ujutro ponegdje u unutrašnjosti moguća magla. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, ujutro uz obalu bura. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, na Jadranu između 14 i 19 °C. Najviša dnevna od 22 do 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U ponedjeljak većinom sunčano, osobito na Jadranu. Poneki je pljusak ili malo kiše moguće uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. U utorak promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ponegdje kiša i grmljavina, najviše sunca na istoku. U srijedu djelomice sunčano, mjestimice kiša te grmljavina, a vjerojatnost za oborinu najmanja na sjevernom dijelu Jadrana. U jutarnjim satima u pojedine dane na kopnu moguća magla. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u ponedjeljak i srijedu u jutarnjim satima mjestimice uz obalu bura, uglavnom na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti toplije nego u nedjelju, a na Jadranu će se zadržati podjednaka temperatura.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VRIJEME ZA SPIZU? / Danas u Zadru rade ove trgovine i trgovački lanci…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje…

BAUHAUS:

od 9 do 14

KAUFLAND:

zatvoreno

EUROSPIN:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Bože Peričića 5 – od 8 do 14

Skradinska 8 – od 7 do 13

Trg Damira Zdrilića 1 – od 7 do 20

KONZUM:

Frane Petrića 10 – od 7 do 13

Uvala Bregdetti 23 – od 7 do 13

Polačišće 2 – od 7 do 13

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Ulica Antuna Barca 58 – od 7 do 21

Ulica Ivana Skvarčine 18 – od 7 do 21

Šibenska ulica 9C – od 7 do 21

Knezova Šubića Bribirskih 3 – od 7 do 21

RIBOLA

Vukovarska 6a – od 7 do 20

Krste Odaka 5a – od 7 do 21

PEVEX

od 8 do 14

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Predizborni skup HDZ-a u Zadru – predstavljeni kandidati za EU izbore

Objavljeno

-

By

“EU izbori 9. lipnja drugo su poluvrijeme utakmice koju smo pobijedili 17. travnja – želimo potvrditi obnovljeno povjerenje hrvatskih građana! A to želimo jer su naše europske politike nastavak onih nacionalnih, s kojima smo osigurali ekonomski i socijalni napredak & ostvarili strateške ciljeve, od teritorijalnog povezivanja i energetske neovisnosti Hrvatske do rekordno visokih plaća i najvećeg zaposlenosti u povijesti! Veselimo se ovim izborima, pozivamo sugrađane da na njih iziđu u što većem broju & sudjeluju na najvažnijem demokratskom događaju europskog kontinenta ove godine!” – poručio je jučer u Zadru Andrej Plenković, nositelj liste, dodajući:

„Izborni program #HrvatskaSnažnaVažna sinteza je svih nedvojbenih postignuća HDZ-a i naše Vlade, s jasnom vizijom Hrvatske i EU budućnosti, pa je potpuno legitimno da oni koji su zemljom upravljali proteklih 8 godina s ponosom, bez lažne skromnosti, ističu da su se izborili da Hrvatska dobije nezapamćenih 25 milijardi € EU sredstava za desetljeće ubrzanog razvoja koje je pred nama. Na žaljenje proturazvojne ljevice, Hrvatska će u 2024. imati gospodarski rast od 3,3% – drugi najsnažniji u cijeloj EU, odmah nakon Malte! A o kakvom je to uspjehu riječ, dovoljno svjedoči podatak da će EU u prosjeku rasti 1%, a Eurozone 0,8%. I ponovit ću po 100. put jer ta činjenica strašno žulja oporbu: ništa od svega ovog ne bi bilo moguće bez političke stabilnosti & naše politike modernog suverenizma, kojom koristimo nikad čvršći međunarodni položaj i nikad jači utjecaj EU na dobrobit hrvatskog naroda, svih građana i čitave zemlje“.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu