Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

VJETAR OPET PROMETNO IZOLIRAO DALMACIJU Sv. Rokom mogu samo osobna vozila; za ponedjeljak uključen crveni meteoalarm! Očekuju se orkanski udari bure!

Objavljeno

-

U većem dijelu unutrašnjosti večeras se otežano vozi zbog snijega, a moguća je i poledica. Zimski su uvjeti na cestama u Gorskom kotaru, Lici, na sjeverozapadu Hrvatske. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće odgode putovanje, i dalje poručuju iz HAK-a.

Promet je dopušten samo za osobna vozila:

  • autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica (od 16:00);
  • državnom cestom Gospić-Karlobag (DC25);
  • Jadranskom magistralom (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupinu vozila) na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) te lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107 ) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

DHMZ je za ponedjeljak izdao najveće, crveno upozorenje zbog jake i olujne bure s orkanskim udarima, osobito podno Velebita. Najjači udari vjetra prelazit će 120 km/h.

U nizinama unutrašnjosti ponedjeljak će proći oblačno uz kišu, na zapadu i susnježicu, a u gorju će padati snijeg. Na Jadranu promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom. Lokalno je moguća susnježica, uglavnom na sjevernom dijelu. Vjetar slab do umjeren, na sjeverozapadu i u gorju vrlo jak sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana jaka i olujna bura, podno Velebita u noći i prijepodne s orkanskim udarima, a drugdje istočnjak i južni vjetar. Najniža temperatura zraka od -3 do 1, na moru od 3 do 8, a najviša uglavnom između 1 i 6, na Jadranu 7 i 12 °C.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu