Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: U ponedjeljak bez vode dio Zatona

Objavljeno

-

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 07.11.2022.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 17:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Zatonu ulici Šetalište kneza Branimira.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Šetalište kneza Branimira, kod kuć.br. 21.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

16. SVIBNJA, MOCIRE: Akcija Dobrovoljnog Darivanja Krvi: Spasi život danas!

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 16. svibnja 2024., Dvorana Mocire u Zadru bit će poprište hvalevrijedne inicijative – Akcije Dobrovoljnog Darivanja Krvi, koju organizira Udruga za mali nogomet Zadarske županije uz suradnju s HU Antonio Jurjević i Zadarski sport. Osim revijalne utakmice All Star Prve Lige i All Star Ostalih Liga, posjetitelji će imati priliku dati svoj doprinos spašavanju života.

U 15:00 sati, prije same akcije darivanja krvi, bit će održana revijalna utakmica. Predstavnici prvoligaških klubova i All Star ostalih liga ukrstit će koplja, obećavajući dobru igru i sportski duh. Važno je sudjelovati, a ne samo pobijediti.

Akcija darivanja krvi trajat će od 16:00 do 20:00 sati na parketu Mocira. Ivan Jurić, predsjednik aktiva DDK Udruge za mali nogomet Zadarske županije, poziva sve klubove na što veći odaziv. Obucite dres svog kluba ili ga bar ponesite u ruci. Vaša jedna doza darovane krvi može spasiti do tri ljudska života. Pridružite nam se u ovom humanitarnom činu i osjećajte se bolje znajući da ste dali doprinos zajednici.

U razgovoru s Ivanom Jurićem, predsjednikom aktiva, Alen Juričić doznao je još informacija o ovoj akciji.

Alen Juričić: Dobar dan Ivane, drago nam je da si odvojio svoje vrijeme da popričamo o akciji darivanja krvi koja će se održati na parketu Mocira 16.5.2024. u 16:00 sati.

Ivan Jurić: Dobar dan i pozdrav svim članovima naše Udruge.

Alen Juričić: Prije svega, kako je prošlo prvo darivanje u siječnju, jesi li zadovoljan odazivom klubova, načinom provedbe i ostalim popratnim stvarima?

Ivan Jurić: Darivanje krvi, tj. pomaganje općenito je sklop u čovjeku koji imaš ili nemaš. To nije nešto na što čovjeka možeš prisiliti nego on to mora sam prepoznati u sebi. Tako da, odazivom sam uvijek zadovoljan, lijepo je bilo vidjeti sve te momke u dresovima svojih klubova, velik broj novih darivatelja. Nažalost, sve to išlo dosta sporo i tu stvar želim popraviti, ali za svaki slučaj, produžili smo darivanje do 20:00 ako je potrebno. Daj Bože da bude.

Alen Juričić: Poznavajući Vas, znamo da ste ovaj put smislili nešto novo pa nam recite, što nam spremate?

Ivan Jurić: Prošli put s nama u organizaciji sudjelovao je zadarski Tornado. Ovim putem im još jednom zahvaljujem. Ovaj put odluka je pala na jednu od futsalu najbližih udruga, HU Antonio Jurjević. Svi jedva čekamo kolovoz zbog tog turnira, između ostalog Antonio je bio jedan od nas i ne trebam objašnjavati zašto sam odabrao njih. Tisuću je zato.

Alen Juričić: U 15:00 sati, prije samog darivanja odigrat će se revijalna utakmica?

Ivan Jurić: Tako je. Koplja će ukrstiti predstavnici prvoligaša, po jedan iz klubova protiv All stara ostalih liga. Nažalost, radni je dan pa mnogi odlični igrači ne mogu prisustvovati, ali garantiram dobru utakmicu. Ovaj put svima je jasno da nije važno pobijediti, nego sudjelovati.

Alen Juričić: Par riječi o onome što najviše volite, zabavi nakon darivanja?

Ivan Jurić: To je nezaobilazno. Napominjem da jedna doza darovane krvi može spasiti do tri ljudska života. Što onda raditi nakon darivanja nego slaviti život i veseliti se, slušati Marija i Duju kako pivaju, popiti čašu crnog vina. Ja tako gledam na ove akcije i cilj mi je to prenijeti na druge.

Alen Juričić: Sve si rekao Ivane. Završna riječ?

Ivan Jurić: Pozivam sve klubove na što veći odaziv. Obucite dres kluba kojem pripadate ili ga bar ponesite u ruci. Pridružite nam se u tom humanitarnom činu, garantiram vam da ćete se osjećati bolje. Osim malonogometaša, pozivam i ostale Zadrane i Zadranke, sportsku javnost. Čekamo vas.

Izvor: ZadarTV

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE / “Srijedom u sridu” 15. svibnja izv. prof. dr. sc. Antonija Mlikota

Objavljeno

-

By

Sveučilište u Zadru poziva na novo predstavljanje znanstvenika „Srijedom u sridu“ 15. svibnja u 18 sati u novom Studentskom domu, Put Stanova 1 a. 

U srijedu, 15. svibnja predstavljaju izv. prof. dr. sc. Antoniju Mlikotu s Odjela za povijest umjetnosti, povjesničarku umjetnosti, dobitnicu državne nagrade za znanost, autoricu knjige o obnovi Zadra.

Svake treće srijede u mjesecu u 45 minuta upoznajte znanstvenike i karijere i priče koje inspiriraju. 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE / Tema ovogodišnjih Dana geografije “Svijet na stolu” 

Objavljeno

-

By

Od 15. 5. do 18. 5. održavaju se Dani geografije koje ove godine suorganiziraju udruga studenata geografije EGEA, Odjel za geografiju Sveučilišta u Zadru i Hrvatsko gegorafsko društvo – Zadar. Evo najave:

“Pozivamo vas da podržite Dane geografije i sudjelujete u aktivnostima koje smo pripremili. Tema ovogodišnjih Dana je Svijet na stolu pa ćemo u prigodnim predavanjima čuti više o prehrani u različitim geografskim područjima i vremenskim uvjetima, o kukcima u ljudskoj prehrani i o arhitekturi pčelinjeg svijeta. U suradnji s Hotelijesko-turističkom i ugostiteljskom školom organiziramo malu radionicu mediteranske kuhinje za studente i učenike, a prvi dan završit će se geokvizom.

Po prvi puta u sklopu Dana geografije održat će se i sportski izazov u kojem će sudjelovati studenti protiv profesora. Dane geografije zatvorit ćemo stručnim terenom u PP Telašćica. O mjestu i vremenu održavanja Dana geografije više možete doznati na plakatu.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu