Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

„Meet. Feel. Explore. Zadar“ osvojio prvu nagradu za Hrvatski turistički film u kategoriji Turistička destinacija – grad  

Objavljeno

-

Međunarodni festival turističkog filma – 11. Zagreb TourFilm Festival – održan je od 12. do 14. listopada u organizaciji Balduči filma i Turističke zajednice grada Zagreba te pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana MilanovićaMinistarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice. Festival je svečano otvoren u srijedu, 12. listopada, a otvorenju su prisustvovali brojni uglednici iz kulturnog, političkog i poduzetničkog svijeta. Svi zainteresirani za recentni vrh u svijetu turističkog filma narednog su dana mogli besplatno pogledati izbor najboljih radova u Kaptol Boutique Cinema.

„Ovogodišnje izdanje Zagreb TourFilm Festivala za nas je puno značilo, posebno nakon dvije pandemijske godine koje su poprilično promijenile trendove u turizmu. Na Festival je prijavljeno čak 106 filmova u konkurenciji, od toga 32 turistička filma iz Hrvatske, što je najveći broj ikad. Isto tako nas veseli da imamo filmove prijavljene iz 29 zemalja svijeta, s egzotičnih destinacija kao što su Fiji, Madagaskar, Uganda, Australija, Japan i Island“ – izjavila je Spomenka Saraga, direktorica Zagreb TourFilm Festivala i najavila večerašnje proglašenje pobjednika.

Kako bi druženje najboljih svjetskih filmaša, vrhunskih znalaca o turizmu i publike proteklo savršeno, uz bogat filmski i turistički program pripremljene su i popratne aktivnosti za goste festivala poput razgleda Zagreba, Medvedgrada te degustacijskih radionica vina i maslinovih ulja iz Portugala i Hrvatske u partnerstvu Zagreb Tourfilm Festivala i ART&TUR Tourism Film Festivala. Zagreb TourFilm Festival godinama podržavaju brojni pokrovitelji, a ove godine to je bio akademski partner Edward Bernays University College te zlatni sponzori festivala Podrumi Kolar i Chic IB Bags kožna galanterija.

Na svečanoj večeri u hotelu Esplanade Zagreb, na kojoj su se okupili sudionici trodnevnog skupa filmaša i turističkih znalaca, profesionalaca koji se bave tom, jednom od najunosnijih gospodarskih grana i ljubitelja atraktivnih destinacija, uručene su nagrade najboljim filmovima, a film „Meet. Feel. Explore. Zadar“ Turističke zajednice grada Zadra u izvedbi produkcijske kuće Kreathia Studio i pod redateljskom palicom talentiranog Igora Goića osvojio je prvu nagradu za najbolji Hrvatski turistički film u kategoriji „Turistička destinacija – grad“.


Sve ovogodišnje nagrade:

GRAND PRIX za najbolji film festivala  
NO JOY IN LIFE IS SMALL , Španjolska ( https://vimeo.com/667933729 )

Najbolji turistički film u kategoriji TURISTIČKA DESTINACIJA – grad
1. mjesto TIME SWITCH AVEIRO, Portugal
2. mjesto 10 PLANS TO LIVE MADRID, Španjolska
3. mjesto CANNES IS STILL STANDING, Francuska

Najbolji turistički film u kategoriji TURISTIČKA DESTINACIJA – regija
1. mjesto NO JOY IN LIFE IS SMALL, Španjolska
2. mjesto LOVE RIAS BAIXAS. A LOVE STORY WITH THE PROVINCE OF PONTEVEDRA, Portugal
3. mjesto JUST BETWEEN US, Portugal

Najbolji turistički u kategoriji TURISTIČKA DESTINACIJA, država
1. mjesto EXPERIENCE A WORLD BEYOND, Qatar
2. mjesto THE NAMELESS CALL – INSIDE COSTA RICA, Italy
3. mjesto EXPLORE UGANDA – THE PEARL OF AFRICA, Uganda
4. mjesto INTRODUCING THE ICELANDVERSE, Island

U kategoriji TURISTIČKI PROIZVOD:

Najbolji  Wellnes & Spa  turistički film
LITHUANIA. FIND YOUR SAUNA SELF, Litva

Najbolji Gastro film
WORLD PAELLA DAY, Španjolska

Najbolji film prezentacija baštine
CROATIA: THE INTANGIBLE HERITAGE, Hrvatska

Najbolji event Film
WHY CHOOSE PORTO & NORTH OF PORTUGAL FOR YOUR EVENT? The Majestic Adventures of Ofelia de Souza, Portugal

Najbolji film o vinskom turizmu, Hrvatska
A TASTE ABOVE, Hrvatska

Najbolji film – Hotel i Resort
HOTEL BOHINJ – MEET YOUR SPIRIT, Slovenija

Specijalna nagrada – Kulturni turizam
BOL & CULTURE, Hrvatska

U kategoriji NAJBOLJI TURISTIČKI FILM i TV REPORTAŽA:

Najbolji dokumentarni film
1. mjesto THE HOUSES OF LIGHT, Hrvatska
2. mjesto NATURE WITHOUT BORDERS, Slovenija
3. mjesto MAMODY, THE LAST BAOBAB DIGGER

Specijalna nagrada žirija – Etnografija i društvo
LILANJE IN LOZNICA, Srbija

Najbolji ekološki film
FOREST RIVERS, Poljska

Najbolja TV reportaža
NIJE VAŽNO ODAKLE SAM, Srbija

U kategoriji najbolji HRVATSKI TURISTIČKI FILM:

Turistička destinacija – grad
MEET. FEEL. EXPLORE. ZADAR , Hrvatska

Turistička destinacija – regija
AUTHENTIC ISTRIA – GOOD MOOD/GOOD FOOD, Hrvatska

U kategoriji  TURISTIČKA KOMUNIKACIJA, oglašavanje:
UTOPIA, Grčka

Najbolji video blog – vlog
1. mjesto JORDAN, Hrvatska
2. mjesto THE REAL EGYPT, Hrvatska

Nagradu STUDENT’S CHOICE AWARD koju dodjeljuje studentski žiri sastavljen od studenata Edward Bernays University College – akademskog partnera festivala, ove je godine pripala BUDAPEST MICE image film, Mađarska.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO / Martin Sinković posjetio 855. protupožarnu eskadrilu 93. krila HRZ-a

Objavljeno

-

By

Foto: HRZ

Legendarni hrvatski veslač Martin Sinković posjetio je protekli tjedan 855. protupožarnu eskadrilu 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Martina Sinkovića ugostio je satnik Ivan Dukić, pilot na Canadairu CL-415 koji se i sam bavio veslanjem prije vojnog poziva i karijere u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, a bio je juniorski prvak u veslanju u Hrvatskoj.

“Osim što sam sportaš, ugovorni sam pričuvnik Hrvatske vojske, a uz to i zaljubljenik u zrakoplove te sam rado iskoristio poziv da posjetim vojarnu u Zemuniku”, izjavio je Sinković prilikom posjete te istaknuo kako mu je u počecima karijere satnik Ivan Dukić kao jedan od najboljih juniora u Hrvatskoj bio uzor i kako mu je velika čast posjetiti protupožarnu eskadrilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Prilikom posjete, Martina Sinkovića oduševio je avion Canadair: “Nevjerojatno mi je na koliko stvari piloti kanadera moraju paziti prilikom gašenja požara. Obzirom da često veslam na Peruči ponekad i tamo vidim kanadere koji mi uvijek izgledaju fascinantno, a sada sam ih imao priliku vidjeti i s druge pozicije pa mi je zato još zanimljivije”.

Zapovjednik 855. protupožane eskadrile pukovnik Darko Kučej zahvalio je hrvatskom veslaču na posjeti te mu u znak pažnje uručio plaketu 855. protupožarne eskadrile s potpisima svih pilota eskadrile.

“Ovim putem želim još jednom zahvaliti Ivanu Dukiću i zapovjedniku pukovniku Darku Kučeju kao i ostalim kolegama što su nas lijepo ugostili i sve nam pokazali”, rekao je krajem posjeta eskadrili Martin Sinković.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Predsjednik Milanović u Zadru odlikovao Središte za obuku dočasnika Redom bana Jelačića za doprinos razvitku OSRH

Objavljeno

-

By

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas u Zadru na obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine. Tim povodom Predsjednik Republike odlikovao je Središte gardijsko za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“  Redom Bana Jelačića za izniman doprinos u ustroju i razvitku  Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Uoči dodjele odlikovanja pročitana je povjesnica Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine, postrojbe koja je osnovana 17. travnja 1994. godine na inicijativu generala Ante Gotovine. Cilj postrojbe je stvaranje visoko profesionalnog i autoritativnog dočasnika odnosno zapovjednika desetine ili voda koji će biti primjer podređenima i uzdanica nadređenima uz visoku nacionalnu svijest i s osobnošću hrvatskog vojnika.

„Prvi dočasnik Zapovjedništva specijalnih snaga – naš je pripadnik, prvi dočasnik Hrvatske kopnene vojske – naš je pripadnik , prvi dočasnik Središta za razvoj vođa – naš je pripadnik, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva specijalnih snaga – naš je pripadnik, zapovjednik Središta za razvoj vođa Marko Babić – naš je pripadnik i mnogi naši pripadnici i polaznici raznih obuka obnašali su ili još uvijek obnašaju odgovorne dužnosti u Hrvatskoj vojsci“, rekao je između ostalog umirovljeni djelatnik Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine Željko Turić koji je čitao povjesnicu Središta.

Nakon dodjele odlikovanja predsjednik Milanović sudjelovao je na svečanosti završetka natjecanja Memorijal bojnik Davor Jović – „Natjecanje prvi za Hrvatsku“ na kojoj je uručio prijelazni pehar pobjedniku natjecanja. Ovogodišnje natjecanje održano je povodom obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović – Gavran” te u spomen na 30. godišnjicu pogibije brigadira Damira Tomljanovića – Gavrana.

Natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske Memorijal bojnik Davor Jović – „Natjecanje prvi za Hrvatsku” održalo se na području bivše vojarne u Šepurinama, Nina, Ninskih Stanova, Žerave i Zadra. Cilj natjecanja je prikazati odlike hrvatskog vojnika – požrtvovnost, hrabrost, izdržljivost i predanost, a natjecatelji pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja pokazuju svoje znanje i vojničke vještine te tjelesnu i psihološku pripremljenost na zahtjevnoj stazi dugoj približno 34 km, savladavanjem sedam radnih točaka. Natjecali su se pripadnici Oružanih snaga RH, Ministarstva unutarnjih poslova te pripadnici oružanih snaga savezničkih i partnerskih zemalja.

Na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović-Gavran“ Šepurine uz predsjednika Milanovića bili su savjetnik Predsjednika za obranu Ivica Olujić i posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ŽUPA BELAFUŽA / U subotu Susret osoba starije životne dobi, bolesnih i njihovih obitelji

Objavljeno

-

By

Susret osoba starije životne dobi, bolesnih i njihovih obitelji održava se u subotu, 11. svibnja u pastoralnom centru župe Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru. Susret prvenstveno okuplja djedove i bake, kao i sve ljude u tjelesnoj potrebi, nepokretne i invalide, ali i njihove obitelji i osobe koje skrbe o njima, započinje u 10 sati u kripti župne crkve na Belafuži koja ima i pristup za invalide.

Početak svečanog misnog slavlja u crkvi na Belafuži predviđen je u 11 sati, nakon kojeg će biti druženje sudionika i okrepa. Susret se ujedno održava prigodno uz blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, a organizira ga Povjerenstvo za bolnički pastoral i osobe starije životne dobi. Tim susretom želi se afirmirati dostojanstvo starijih i osoba s posebnim potrebama i zahvaliti njegovateljima na požrtvovnom radu s ljudima u tjelesnom stanju koje iziskuje osobitu njegu i skrb. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu