Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

24-GODIŠNJAK PAO NA SMILJEVCU Zadarska policija uhitila višestrukog počinitelja imovinskih kaznenih djela

Objavljeno

-

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više krađa na području Zadra

Naime, u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima policijski službenici Policijske postaje Zadra su tijekom ophodnje na području Smiljevca u Zadru uočili osobu koja se dovodi u svezu s počinjenjem više krađa, a koji je tijekom postupanja pružao aktivni otpor te se pokušao udaljiti. Policijski službenici su ga sustigli te uz uporabu sredstava prisile uhitili i doveli u službene prostorije gdje je kod njega pronađeno oko 2,1 grama marihuane.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnjiči ga se da je s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi iz trgovina u vlasništvu tri različita trgovačka društva otuđio više različitih parfema, čime im je pričinio materijalnu štetu sveukupne vrijednosti oko 17 tisuća kuna.

Tako ga se sumnjiči da je 28. rujna i 06. listopada prošle godine te u četiri navrata u svibnju, lipnju i srpnju ove godine u Ulici Put Murvice iz iste trgovine otuđio parfeme u ukupnoj vrijednosti oko 5 tisuća kuna, te da je istom trgovačkom društvu pričinio materijalnu štetu i oko 5.200,00 kuna kada je krajem lipnja i početkom srpnja ove godine z trgovina u ulici Put Murvice i Polačišće otuđio različite parfeme.

Nadalje ga se sumnjiči da je u Ulici Polačišć u travnju te u Ulici Bleiburških žrtava u rujnu u dva navrata ove godine, iz trgovine drugog trgovačkog društva otuđio parfeme ukupne vrijednosti oko 4.300,00 kuna, kao i da je sredinom rujna iz trgovine trećeg trgovačkog društva otuđio parfeme vrijednosti oko 2.400,00 kuna.

Također ga se sumnjiči da je ove godine u ožujku na području Poluotoka iz skladište trgovačkog društva otuđio razne prehrambene proizvode i pića u vrijednosti oko 6 tisuća kuna.

Zbog sumnje da je počinio deset kaznenih djela Krađa protiv 24-godišnjaka se podnosi kaznena prijava te je u jučer u večernjim satima, po dovršetku kriminalističkog istraživanja predan Pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Isto tako zbog posjedovanja marihuane protiv 24-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) Donacija knjiga o Japanu Znanstvenoj knjižnici Sveučilišta u Zadru 

Objavljeno

-

By

Veleposlanik Japana, Njegova Ekscelencija Iso Masato, Znanstvenoj knjižnici Sveučilišta u Zadru predao je vrijednu donaciju knjiga u sklopu projekta Read Japan Project, kojim se promiče razumijevanje Japana u inozemstvu. Projekt provodi Tokyo Foundation for Policy Research s ciljem obuhvaćanja općenito čitatelja ali posebno mladih znanstvenika.

– Projekt se provodi diljem svijeta kako bismo pomogli boljem razumijevanju Japana. Knjige su namijenjene prvenstveno znanstvenicima i istraživačima, ali i studentima i intelektualcima koji se zanimaju za područja koja nisu nužno vezana ja Japan. Ovo je 11. donacija Tokijske zaklade za politička istraživanja, a druga u Zadru nakon što je prva donirana 2012. godine, rekao je Nj. E. Masato.

Veleposlaniku su na donaciji zahvalili rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Josip Faričić, privremena ravnateljica Znanstvene knjižnice Sveučilišta u Zadru Marijana Senkić – Klapan i prorektor prof. dr. sc. Marko Lukić.

– Japanska kultura obogaćuje cijeli svijet, a ne samo Hrvatsku. Sretni smo što će u našoj Znanstvenoj knjižnici profesori, studenti i građani moći čitati o kulturi, književnosti, ekonomiji i politici Japana. U doba globalizacije možemo govoriti o općim vezama hrvatske i Japana, ali one su i vrlo konkretne s našim sveučilištem i gospodarstvom, posebice kroz izvoz i tehnologiju uzgoja tuna.  Ponosimo se našom tradicijom, kao i Japan, možemo jedni od drugih učiti i prožimati se, rekao je rektor Faričić.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

DRŽAVNI PRVAK IZ ENGLESKOG JEZIKA / “Benje” ponosno dočekao Luku Krpinu

Objavljeno

-

By

Luka Krpina, učenik OŠ Šimuna Kožičića Benje, državni je prvak iz engleskog jezika.

Dolazak u školu za Luku je bio pravo iznenađenje. Ispred škole nekoliko stotina učenika formiralo je špalir kroz koji je Luka prolazio praćen pljeskom sa svih strana.

Na ulaznim vratima dočekali su ga nastavnici, ponosna mentorica Ivka Šarlija i ravnatelj Dražen Adžić koji mu je čestitao i uručio prigodni poklon.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu