Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

STIGAO JE NOVI TOPLINSKI VAL Već danas temperature iznad 35°C! Vrhunac za vikend, a evo kad stiže osvježenje…

Objavljeno

-

Danas pretežno sunčano, a uz dnevni razvoj oblaka uglavnom u gorju te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije popodne može lokalno biti ponekog pljuska. Vjetar na kopnu slab. Na Jadranu će ujutro i dio prijepodnevna puhati slaba i umjerena, podno Velebita i na dubrovačkom području i jaka bura, a od sredine dana većinom zapadni i jugozapadni vjetar, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura između 30 i 35 °C.

U četvrtak pretežno sunčano i vruće. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na moru u noći i ujutro slab do umjeren burin, a danju jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka 14 do 19, na moru od 22 do 27 °C. Najviša između 30 i 35 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano, na Jadranu vedro. Vjetar slab, na uz obalu noću do umjerena bura, danju sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, no u subotu će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, dok će na moru bura pojačati. Temperatura zraka u porastu.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

ZADRŽITE VREMEPLOV / U nedjelju na Višnjiku Oldtimer izložba 2024.

Objavljeno

-

By

Automoto sport se 5. svibnja (nedjelja) ponovno vraća na Športski centar Višnjik i u grad Zadar.

Uz auto i karting utrku Nagrada grada Zadra na sjevernoj strani (Prvenstvo Regije Jug kronometar natjecanje za aute i kartinge, A11 i K11) u organizaciji Auto Karting Kluba Zadar, Oldtimer klub Zadar u suradnji s Vespa Klubom Zadar, MK Arbanasi, Oldtimer klubom sv. Krševan, Dalmatinskim Fićo Klubom, Automodelarskim klubom Zadar i automehatroničarima Strukovne škole Vice Vlatkovića Zadar priređuje treću međunarodnu OLDTIMER IZLOŽBU 2024. uz brojne izlagače iz grada Zadra, ali i iz cijele HR i okolnih država.

Oko dvorane Krešimira Ćosića bit će izloženo više od 250 oldtimera od 10:00 do 18:00 sati.

Ove godine, osim već stalnih izlagača, na izložbi će se predstaviti i učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića, budući automehatroničari koji će demonstrirati svoja znanja te Automodelarski klub Zadar čiji su članovi i sami učenici škole. Oni će demonstrirati svoje modele prijevoznih sredstava koje su radili isključivo učenici te će prezentirati utrku modela na daljinsko upravljanje.

Ovogodišnja manifestacija donosi nevjerojatan spoj nostalgije, ljepote i strasti prema automobilima koji su obilježili prošle epohe. U srcu ovog spektakla, Zadar će ugostiti neke od najsjajnijih primjeraka automobilskog naslijeđa, među kojima će se istaknuti jedinstveni primjerak – legendarni Fiat Panda. Osim što će sudjelovati na utrci Wings for Life 2024. kao vozač presretačkog automobila, naš proslavljeni automobilist Juraj Šebalj će na OLDTIMER IZLOŽBI 2024. izložiti i svoju Fiat Pandu 4X4 kojom će upotpuniti automoto vremeplov u Zadru. S njom je osvojio zahtjevni Tunisie Challenge 2023., a na nedavnom Panda Raidu osvojio je 45. mjesto od ukupno 408 prijavljenih „Pandi“.

Također, posjetitelji će moći glasovati za najljepšeg od najljepših na info pultu OTK Zadar, organizatora izložbe, gdje će se vlasnicima najljepšeg automobila, motocikla i Vespe dodijeliti prigodne nagrade, kao i najsretnijem glasaču. Svi su pozvani da razgledaju vrijedne i zanimljive primjerke od kojih najstariji potječu iz 1. polovice prošlog stoljeća, a za koje se njihovi vlasnici brinu da ostanu i dalje tako „mladi“.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

HRISTOS VOSKRESE! / Župan Longin čestitao episkopu Nikodimu i vjernicima pravoslavni Uskrs

Objavljeno

-

By

U povodu pravoslavnog Uskrsa koji se po Julijanskom kalendaru slavi u nedjelju, 5. svibnja, župan Božidar Longin uputio je čestitku vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti i svima koji Uskrs slave prema istočnom kalendaru.

Župan je u prigodnoj čestitci episkopu Dalmatinske eparhije Nikodimu Kosoviću naglasio značaj uskršnjih blagdana za sve vjernike.

„Dok se svi vjernici koji Uskrs slave prema Julijanskom kalendaru pripremaju za taj najveći kršćanski blagdan, upućujem Vam svoju čestitku i želju da Vama i svim pravoslavnim vjernicima u Zadarskoj županiji svjetlost uskrslog Krista donese optimizam i nadu. Sretan Uskrs! Hristos voskrese“, poručio je župan Longin.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Dani talijanistike od 7. do 10. svibnja 

Objavljeno

-

By

Odjel za talijanistiku Sveučilišta u Zadru organizira Dane talijanistike  od 7. do 10. svibnja 2024. godine. Na programu su gostujuća predavanja profesora sa Sveučilišta u Firenzi, niz radionica promocije talijanskog jezika i kulture za djecu vrtićke dobi, učenike osnovnih i srednjih škola. U suradnji s Kino Zonom Zadar organizirana je projekcija filma Dogman koju Odjel za talijanistiku daruje studentima, nastavnicima, suradnicima i građanima.

Dani talijanistike 2024. započinju izložbom Nikola Tommaseo u fondu Znanstvene knjižnice u utorak, 7. svibnja 2024. u 12:00 sati u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Sveučilišta u Zadru.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu