Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

NIJE KRAJ LOŠEM VREMENU Danas sunčano, kiša moguća već u srijedu poslijepodne. Evo što se sprema za vikend…

Objavljeno

-

Danas djelomice sunčano, no i dalje nestabilno. Uz povremeno više oblaka mjestimične kiše ili pokojeg lokalnog pljuska bit će ponajprije na Jadranu te predjelima uz njega. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, uz obalu ujutro bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 19 i 23 °C, u gorju ponegdje i malo niža.

U srijedu će prevladavati sunčano, no i dalje ne posve stabilno. Uz jači razvoj oblaka poslijepodne će lokalno biti pljuskova, moguće i grmljavine, ponajprije u unutrašnjosti Dalmacije te u gorju. Vjetar na kopnu većinom slab, a na Jadranu od sredine dana mjestimice umjeren jugozapadni i zapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 9, na Jadranu između 10 i 15, a najviša dnevna uglavnom između 20 i 24 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, no i dalje nestabilno. Uz povremeno više oblaka mjestimice će biti kiše, lokalno i pokojeg pljuska, ponajprije u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije, a potkraj četvrtka i na sjeverozapadu. U petak jače naoblačenje uz češću kišu, mjestimice praćenu i grmljavinom. Vjetar uglavnom slab, u četvrtak ponegdje do umjeren jugozapadni, a u petak popodne okreće na sjeverni. Na Jadranu sredinom dana umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a u četvrtak će zapuhati jugo.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

“DAJ ŠAPU” / Uskoro amaterska revija pasa u Zadru. Bira se Njuška godine, te Miss i Mister Azila. Prijave su otvorene!

Objavljeno

-

By

Učenici i nastavnici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, smjer veterinarski tehničar, već šestu godinu zaredom organiziraju Amatersku reviju pasa „Daj šapu!“ u kojoj se bira Njuška godine i izbor za Miss i Mister Azila.

Osnovne informacije

Cilj učenika i nastavnika Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića jeste Revijom podsjetiti našu lokalnu zajednicu o pravima, brizi i zaštiti kućnih ljubimaca i potaknuti udomljavanje nezbrinutih životinja. Sudionici i posjetitelji će imati priliku mogućnost udomiti nezbrinute pse iz Zadarskih šapica.

Prijave za „Njušku godine“

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje vašeg ljubimca u Amaterskoj reviji pasa u organizaciji PPVS Ožanić, preduvjet je samo jedan: VAŠ PAS MORA BITI MJEŠANAC!

Prijavu za Reviju: ispuniti kratki obrazac na službenoj stranici škole: https://ppvs-ozanic.hr/amaterska-revija-pasa-2024/

Prijave su otvorene od 27. svibnja 2024., a broj natjecatelja je ograničen, stoga požurite!

Amaterska revija pasa održat će se u četvrtak, 6. lipnja 2024. ispred Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, s početkom u 17:30 sati, na adresi ulica dr. F. Tuđmana 24/h, Zadar. Prijem svih kandidata (dodjela rednih brojeva, fotografiranje) održat će se od 17:00 – 17:25 sati istog dana. Ukoliko dođe do izvanrednih promjena zbog lošeg vremena, svi vlasnici će biti pravovremeno obaviješteni. U nešto manje od dva sata, uz glazbu i smijeh, družimo se s našim četveronožnim prijateljima i odabiremo Njušku godine i Miss i Mistera azila.

Kao i svake godine, glavni sponzor Revije je PET CLUB t.o., tako da sve sudionike čekaju lijepe nagrade.

Veselimo se druženju s vašim ljubimcima!

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

U SUBOTU U KATEDRALI: Svećeničko ređenje trojice đakona Zadarske nadbiskupije

Objavljeno

-

By

Za vrijeme svečanog misnog slavlja u subotu, 8. lipnja, u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 10 sati, zadarski nadbiskup Milan Zgrablić za svećenike će zarediti trojicu đakona Zadarske nadbiskupije.

To su Antonio Oltran, Rudi Juras i Tin Vidov.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

BLAGDAN TIJELOVA / U četvrtak svečana misa u katedrali i tijelovska procesija gradom

Objavljeno

-

By

Na svetkovinu Tijelova, u četvrtak, 30. svibnja, svečano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru u 19 sati predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Nakon mise je tijelovska procesija središtem Zadra, od katedrale sv. Stošije do crkve sv. Šime, u kojoj sudjeluju brojni vjernici, redovnici i svećenici iz grada Zadra.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu