Connect with us

Sport

“DA SE NE ZABORAVI” U subotu 18. Memorijalna atletska utrka Maslenica – Novigrad

Objavljeno

-

Pod pokroviteljstvom predsjednika republike Hrvatske Zorana Milanovića, zadarskog župana Božidara Longina,  načelnika općina Jasenice Stipe Vulić, Posedarja Ivice Klanca, Starigrada Krste Ramića  i Novigrada Jose Klapana, a povodom dana proslave 29. godišnjice vojno redarstvene akcije Maslenica u subotu se održava 18. tradicionalna atletska utrka od Maslenice preko Posedarja, Podgradine, Paljuva do Novigrada pod nazivom “DA SE NE ZABORAVI”, u dužini od 21.1 km.

Ovogodišnja atletska utrka boduje se za 1. Hrvatsku atletsku cestovnu ligu i s njom počinje atletska sezona 2022. 

Za utrku je prijavljeno 120  atletičara iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine:  Pule, Poreča, Lošinja, Zadra, Zagreba, Splita, Šibenika, Solina, Dubrovnika, Gospića, Čakovca,  Metkovića, Tomislavgrada, Gruda i Bihaća.  

Prije samog početka utrke, uz epidemiološke mjere, na spomen križu na Masleničkom mostu organizatori utrke Hrvatski atletski klub Sveti Ante, Klub atletskih veterana Zadar  i udruga branitelja MUP-ZNG 1990-1991 sa svim sudionicima zapalit će svijeće i odati počast svim poginulima u Domovinskom ratu, a posebno poginulima u akciji Maslenica.

Predsjednik udruge dragovoljaca MUP-ZNG 90-91 Tomislav Božić poručuje mladim sportašima rekreativcima braniteljima:

“Dragi sportaši branitelji, vi ste promicatelji domovine u miru, a dali ste i velik doprinos u obrani domovine. Samo spremni i čvrsti ljudi mogu braniti svoj dom i domovinu. Velik broj vaših očeva  sudjelovao je u obrani domovine, mnogi od njih su položili živote braneći domovinu na čemu im se zahvaljujemo i stalno ih se prisjećamo i njima u čast danas trčimo ovu utrku najljepšim dijelovima lijepe naše koju je velikosrpski agresor želio prisvojiti sebi ali zahvaljujući hrabrosti hrvatskih vojnika, to im nije uspjelo. Unaprijed  pozdravljam Anđelka Kecmana iz Pule koji tradicionalno trči svake godine utrku  za svog pok. oca koji je stradao u akciji Maslenica.” 

– Radostan sam da je ova utrka postala i dio kalendara događanja Hrvatskog atletskog saveza za 2022. godinu i prva je službena ovogodišnja  utrka, na čemu zahvaljujemo Hrvatskom atletskom savezu, predsjedniku Ivanu Veštiću i upravnom odboru saveza, zaključio je Antonio  Mijolović, predsjednik Kluba, ispred organizacijskog odbora utrke.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

(FOTOGALERIJA) BBK Pakoštane organizirao tradicionalni MTB Maraton Vransko jezero za Praznik rada

Objavljeno

-

By

foto: Marijan Domislović

I ove godine, tradicionalno u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane i TZ Pakoštane održan je MTB Maraton Vransko jezero.

Možemo reći da je MTB Maraton Vransko jezero prepoznat u biciklističkom svijetu kao dobro pripremljena utrka sa dobro označenom stazom koja privlači sve veći broj ljubitelja biciklizma.

“Svake godine se trudimo da organizacija bude što bolja, puno pažnje ulažemo u organizaciju i provedbu. Jako je puno popratnih stvari prije,tijekom i nakon utrke koje se trebaju odraditi, a odrađuju ih volonterski članovi Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane. Članovi kluba izdvajaju dosta svog slobodnog vremena kako bi sve bilo besprijekorno i spremno na vrijeme. Mogu reći da sam zahvalan našem timu i čestitam svim članovima BBK Pakoštane na još jednoj uspješno organiziranoj utrci.”- rekao nam je Ivan Kurtov, predsjednik BBK Pakoštane

Ove godine na Maraton Vransko jezero prijavilo se 130 natjecatelja, najviše prijavljenih natjecatelja bilo su domaći vozači, prijavio se i veliki broj slovenskih vozača koji već

tradicionalno u velikom broju pohode maraton Vransko jezero

Staza se sastoji od 33km i 350m uspona, nije tehnički zahtjevna pa je pogodna za sve natjecatelje koji su zaljubljenici u biciklizam i za sve one koji se tek počinju natjecati u brdskom biciklizmu.

“Ove godine naš klub slavi 10.godina od osnutka, a u rođendanskoj godini i dan prije utrke dočekali smo 4 nova kilometra staze uz Vransko jezero. Tih 4 kilometra možda zvuči malo, ali zbog tih 4 kilometra imamo zatvoreni krug oko Vranskog jezera, koji svim biciklistima, turistima i ljubiteljima boravka u prirodi omogućava vožnju oko Vranskog jezera bez vožnje po Jadranskoj magistrali.  Ovim putem želimo se zahvaliti Parku prirode Vransko jezero i djelatnicima parka koji su navedeno i omogučili.”- naglasili su iz BBK Pakoštane

Najbrži natjecatelji bio je Roko Doljanin iz BBK Posedarje, a najbrža natjecateljica Sabina Rzepka.

“Od naših domaćih natjecatelja moramo pohvaliti Lidiju Zubac koja je osvojima 3.mjesto u kategoriji rekreacija žene i Roka Banđena koji je svoju biciklističku priču u dresu BBK Pakoštane započeo prošle godine upravo na Maratonu Vransko jezero a ovo godine osvojio 3.mjesto u kategoriji rekreacija muškarci. Moramo spomenuti i mlade članove BBK Pakoštane koji su odvozili maraton u pratnji starijih članova kluba a to su Marko Arsov i Maro Stojanov i našu sada već iskusnu natjecateljicu Maratona Vransko jezero Laru Krpetu.”- naglasili su iz BBK Pakoštane

Ukupni poredak po kategorijama:

SPORT M

1. Roko Doljan

2. Gregor Krajnc 

3. Miran Kovačić

SPORT Ž

1. Sabina Rzepka

2. Silvija Orlović 

3. Dora Čičić Šain

REKREACIJA M

1. Mitja Kit

2. Rajko Zvonar 

3. Roko Banđen

REKREACIJA Ž

1. Andriana Čobanov

2. Sanja Panić

3. Lidija Zubac

E-bike M

1. Grgo Franin Pečarica

2. Marko Bojanić

3. Renato Majić

E-bike Ž

1. Leja Košir

2. Irena Hošpel

3. Janja Černjavić

“Ovim putem se još jednom zahvaljujemo TZ Pakoštane, svim članovima kluba i volonterima. Kao i Vina Karaba, Opg Čelina, Ilirija, Maškovića han, Dalmaland koji su osigurani nagrade za pobjednike i ukupne pobjednike i Maraski za osvježenje na stazi.”- naglasili su iz BBK Pakoštane.

 
Nastavi čitati

Sport

TENISOM DO ZDRAVLJA / Od ponedjeljka u Zadru humanitarni teniski turnir – igra se za Cukriće i Udrugu za Down sindrom

Objavljeno

-

By

Nakon uspješno održana dva humanitarna turnira Tenisom do zdravlja, vrijeme je da i po treći puta u Zadru zajednički napravimo lijepe stvari za našu zajednicu, stoji u najavi iz Teniskog kluba Zara.

Ovogodišnji turnir Tenisom do zdravlja počinje 6. svibnja 2024., a sudionike turnira i finaliste ćemo bodriti dva tjedna.

Cilj ovogodišnjeg turnira je podizanje svijesti o osobama s Down sindromom  i osobama oboljelima od šećerne bolesti  te omogućavanje daljnjih terapijskih postupaka za članove Udruge za Down sindrom Zadar i Udruge Cukrići Zadar.

“S obzirom na to da se trudimo svake godine napraviti još i više, treći turnir Tenisom do zdravlja obogatiti ćemo i Pub kvizom teniske tematike koji će se održati 15. svibnja 2024. u 20:30 sati u caffe baru Porat.

Prijavite se na kviz putem e-mail adrese klisej@yahoo.com. Prostora ima za 20 ekipa po 5 članova pa požurite jer se mnogo ekipa već prijavilo.

S obzirom da je događanje humanitarnog karaktera, nema klasične kotizacije nego će na samom kvizu biti postavljena kasica za dobrovoljne priloge. U prijavi je potrebno navesti ime ekipe i broj članova. Nagrade za najbolje plasirane ekipe osigurava cafe bar Porat. Vidimo se jer zaista, dobro je činiti dobro”, poručuju iz Kluba.

 
Nastavi čitati

Sport

5. SVIBNJA / Niko Kovač dolazi u Zadar trčati Wings for Life World Run 

Objavljeno

-

By

Bivši kapetan i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač dolazi u Zadar trčati 5. svibnja za one koji ne mogu, na 11. izdanju Wings for Life World Run utrke.

Zadar će i ove prve svibanjske nedjelje biti krcat pozitivnom energijom. Ukupno 8 tisuća natjecatelja velikog srca jurnut će točno u 13 sati s Liburnske obale, ujedinjeni u želji učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

A među njima će biti i jedno svima poznato lice. Riječ je o proslavljenom bivšem nogometašu Niki Kovaču. Poznat po svojoj borbenosti i disciplini na travnjaku, Kovač je početkom novog milenija bio kapetan i jedan od najvažnijih igrača hrvatske nogometne reprezentacije.

U klupskoj karijeri može se pohvaliti da je osvojio dvostruku titulu s Bayernom 2003. godine, a igrao je još za Herthu, Bayer Leverkusen i HSV. Igračku karijeru je završio titulom u Austriji s Red Bull Salzburgom 2007. godine, a s istim klubom je kao pomoćnik započeo i svoju trenersku karijeru.

Danas 52-godišnji strateg može također reći da je vodio hrvatsku reprezentaciju kao izbornik na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, nakon čega je s Eintrachtom oduševio osvajanjem njemačkog Kupa 2018. godine. Ponovio je kao trener dvostruku krunu iz igračkih dana s Bayernom 2019. godine, a zatim je još trenirao Monaco i Wolfsburg.

Sada jedan od najcjenjenijih hrvatskih trenera dolazi u Zadar, gdje će se pridružiti zaljubljenicima u kretanje koji iz godine u godinu neumorno trče za one koji ne mogu, u humanitarnoj utrci u kojoj stopostotna vrijednost svih startnina i donacija ide za istraživanja ozljeda leđne moždine.

Iako je zadarski Wimgs for Life World Run rasprodan, još uvijek se možete prijaviti i sudjelovati na utrci uz aplikaciju bilo gdje, osim u Zadru.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu