Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

20. SIJEČNJA Kazališni hit “HUDDERSFIELD” na sceni HNK Zadar

Objavljeno

-

Višestruko nagrađivana predstava “Huddersfield” Zagrebačkog kazališta mladih u režiji Renea Medvešeka gostuje u HNK Zadar u četvrtak, 20. siječnja u 20 sati.  Predstava je kazališni je hit koji od 2018. godine ne prestaje oduševljavati publiku.

Autor: Uglješa Šajtinac/Tomislav Zajec
Režija: Rene Medvešek
Adaptacija: Tomislav Zajec
Dramaturgija: Tomislav Zajec
Scenografija: Tanja Lacko
Kostimografija: Doris Kristić
Glazba: Rene Medvešek
Oblikovanje svjetla: Aleksandar Čavlek
Oblikovanje tona: Kruno Miljan

Igraju: Dado Ćosić, Adrian Pezdirc, Mateo Videk, Sreten Mokrović, Filip Nola, Tina Orlandini i Ugo Korani

Uglješa Šajtinac (Zrenjanin, 1971.) jedan je od najznačajnijih suvremenih srpskih dramskih pisaca. Dobitnik je niza nagrada među kojima je Europska nagrada za književnost  i Sterijina nagrada za dramu Huddersfield 2005.god. Ova drama stekla je kultni status kao i istoimeni višestruko nagrađivani film.

HUDDERSFIELD donosi mračnu, duhovitu i vrlo potresnu priču o generaciji tridesetogodišnjaka koji na prijelazu u novo tisućljeće iza sebe teško ostavljaju posljedice rata, a pred sobom ne vide baš nikakvu naznaku bolje budućnosti. U takvim okolnostima i u vremenu potpune rasprodaje moralnih i materijalnih vrijednosti, čak se i kišovito jorkširsko (u hrvatskoj adaptaciji je to karlovačko) predgrađe čini obećanom zemljom. Upravo iz te zemlje vraća se jedan od junaka ove predstave, i svojim povratkom otvara nikad riješena pitanja i traume iz vremena za koje su svi mislili da je davno zaboravljeno.

NAGRADE:

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA 2019. – za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika: Mateo Videk

Festival malih scena u Rijeci 2019:
Nagradu Veljko Maričić za najbolju mušku ulogu : Dado Ćosić
Nagrada Veljko Maričić za najboljega mladog glumca: Mateo Videk
Nagrada Darko Gašparović za najbolju dramaturgiju: Tomislav Zajec
Žiri Novog lista u sastavu: Kim Cuculić, Ivana Kocijan i Davor Mandić nagradu MEDITERAN dodijelio je Dadi Ćosiću za ulogu Ratka

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=fmVo-arRJVg

Predstava je u Premijernoj pretplati i u slobodnoj prodaji od subote, 15. siječnja u terminu od 11 do 13 sati. Cijena ulaznice iznosi 70,00 kuna.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu