Connect with us

Sport

ZAGREB OPEN 2021. Vrhunski nastup paraplivača PK Jadere! Drugi na Otvorenom ekipnom prvenstvu Hrvatske

Objavljeno

-

17./18.07.2021. Na bazenima Svetice održano je 12. Međunarodno paraplivačko natjecanje Zagreb Open 2021., te 2. otvoreno ekipno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju. Natjecanje odobrava Svjetska paraplivačka federacija (WPS), a u sklopu natjecanja se održala i međunarodna klasifikacija za sportaše koji će nastupiti na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Na ovom natjecanju je nastuplilo 15-ak sportaša koje ćemo gledati u Tokyu, a u konkurenciji 122 paraplivača iz 13 zemalja pod vodstvom trenera Ante Džaje, prof. boje Jadere su branili Mihovil Ninčević (97) i Josip Gregov (00) koji su doplivali do 4 medalje i i visokog 3. mjesta u ekipnom poretku.

4 INDIVIDUALNE MEDALJE

Mihovil Ninčević (97) je nastupio u 4 discipline te je doplivao do 3 medalje. Na najvišu stepenicu postolja popeo se po svoju zlatnu medalju zasluženu vremenom 1:14.88 isplivanim u disciplini 100m leptir dok je do dvije brončane medalje doplivao u disciplinama 50m slobodno (29.04) i 100m slobodno (1:08.83). U disciplini 100m leđno s vremenom 1:16.49 plasirao se na 5 mjesto.

Josip Gregov (00) je doplivao do srebrne medalje u disciplini 400m slobodno s vremenom 6:48.93, u disciplini 100m slobodno (1:24.75) se plasirao na 6.mjesto dok je discipinu 50m slobodno (37.11) završio plasmanom na 9.mjesto.

3. MJESTO NA EKIPNOM PRVENSTVU HRVATSKE U PARAPLIVANJU

Naša mala ekipa od samo dva plivača ostvarila je ogroman uspjeh na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju gdje su tokom dva dana natjecanja sakupili 3256 bodova te se plasirali na 3.mjesto u ekipnom poretku HR klubova, dok su u jakoj međunarodnoj konkurenciji od čak 21 kluba zauzeli visoko 4.mjesto.

Na natjecanju su se nadmetali paraplivači iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Islanda, Južne Afrike, Kazahstana, Nizozemske, Rusije, Slovenije, Srbije, Velike Britanije i Hrvatske. Na Drugom otvorenom ekipnom prvenstvu Hrvatske nastupili su paraplivači Plavalnog kluba Branik iz Maribora, Plavalnog kluba Velenje, Plivačkog kluba Spid iz Sarajeva te 13 hrvatskih klubova: Plivačkog kluba Zadar, Plivačkog kluba FORCA, Plivačkog kluba Frogo, PKOI Marsonija, Plivačkog kluba Cipal iz Splita, Plivačkog kluba Natator iz Zagreba, PK Vidra iz Varaždina, Sportska udruga Veliko srce, PK Cibalija iz Vinkovaca, Plivački klub Mornar iz Splita, Plivački klub Jadera, Plivački Klub Barutana i Plivački Klub Delfin.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

FOTO / Na Višnjiku održan Sportski dan za djecu i mlade, te festival plesa

Objavljeno

-

By

U Športskom centru Višnjik u subotu, 18. svibnja 2024. održan je niz zanimljivih sportskih i plesnih događanja.

Uz ostale, u dvoranama za judo i za gimnastiku održan je Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha.
– Riječ je o programu koji traje niz godina i kontinuirano okuplja djecu i mlade koji imaju poteškoća sa sluhom – kaže kineziologinja Anamarija Reić Rebov, voditeljica programa za područje Zadra i Splita.
Program je osmišljen u Hrvatskom sportskom savezu gluhih.
– Ovom prilikom nama se prijavilo devetoro djece i mladih iz Zadra i iz Zadarske županije. Dio programa održan je u suradnji s Judo klubom Zadar, a dio s Gimnastičkim klubom Salto.
U programu sudjeluju i demonstratorica Ivana Deljanin, te prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić. Iz GK-a Salto asistirali su Gabrijela Vrdoljak i Matej Badurina.
– Djeca i mladi rade različite vježbe pod našim nadzorom, a jedan od ciljeva jest i da ih u odgovarajućoj mjeri usmjerimo prema fizičkim aktivnostima – kaže Anamarija Reić Rebov.


A u Dvorani Krešimira Ćosića počeo je Međunarodni plesni festival koji će završiti u nedjelju, 19. svibnja 2024. Organizator je Sportsko plesni klub Bellus iz Zadra. Na festivalu se okupilo oko dvije i pol tisuće natjecateljica i natjecatelja iz inozemstva i iz Hrvatske.
– Pozdravljam vas sve i svima vam želim dobrodošlicu i ugodne dane. Počašćeni smo što se ovo natjecanje održava u Športskom centru Višnjik i izražavam zadovoljstvo suradnjom s organizatorom natjecanja. Sudionicima želim puno uspjeha i ovom prigodom otvaram ovaj plesni festival – kazao je na prigodnoj svečanosti otvaranja Tomislav Zubčić, direktor ŠC-a Višnjik.


U nedjelju, 19. svibnja 2024. natjecanje na Međunarodnom plesnom festivalu počet će u 10 sati.

Kako je bilo na Sportskom danu za djecu i mlade oštećena sluha, te na Međunarodnom plesnom festivalu, pogledajte u galeriji.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku paraplivanje, skokovi u vodu…

Objavljeno

-

By

Petak, 17. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 14 i od 18 do 20 sati.

Subota, 18. svibnja 2024.
PARAPLIVANJE – Zadar OPEN 2024. od 10 do 12 i od 16 do 18 sati.
Napomena: U vremenu održavanja natjecanja veliki bazen neće biti dostupan građanima.
NOGOMET – Papaline: Zadarnova – Arbanasi u 9; ml. pioniri: Zadarnova – Gospić II u 10; tići: Zara – Sv. Mihovil u 11; kadeti: Zara – Pakoštane u 12 sati.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 8, 30 sati.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 15 sati.
JUDO I GIMNASTIKA – Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha: Demonstracija juda i gimnastike; voditeljica projekta Anamarija Reić, prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić, trajanje od 10 do 14 sati.

Nedjelja, 19. svibnja 2024.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 10 sati.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Abeceda III u 8; pioniri: Zara II – Pag u 13, 30 sati.
ATLETIKA – Dječji dan od 10 do 13 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

Učenici Tehničke škole Zadar prvaci Hrvatske u futsalu

Objavljeno

-

By

Nove sjajne vijesti s državnih natjecanja u školskom sportu. Nakon što su gimnazijalci Vladimira Nazora prije nekoliko dana treću godinu zaredom osvojili naslov državnih prvaka u košarci, pobjednički pehar osvojili su i učenici Tehničke škole iz Zadra koji su postali prvaci Hrvatske u futsalu.

Na završnici državnog prvenstva u Poreču na kojoj su nastupile 24 srednje škole, Zadrani su u finalu nakon izvođenja penala bili bolji od Turističko ugostiteljske škole iz Splita i osvojili svoj prvi naslov prvaka Hrvatske, a njihov igrač Šime Mrkić proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Zadrani su u sve tri eliminacijske utakmice slavili na kaznene udarce. U četvrtfinalu su svladali Srednju školu Tin Ujević iz Vrgorca s 4:3 (1:1), a u polufinalu X. gimnaziju Ivan Supek iz Zagreba s ukupnim rezultatom 9:8 (4:4).

Za Tehničku školu na završnici prvenstva Hrvatske nastupili su Lovre Baraba, Roko Ivčević, Šime Mrkić, Zvonimir Pleslić, Domagoj Zubčić, Bruno Škoda, Luka Jurjević, Josip Perinić, Luka Matak i Leon Golem, dok je voditelj bio Tonći Matas.

U natjecanju žena u futsalu u Poreču su nastupile učenice Gimnazije Vladimira Nazora koje su zaustavljene u natjecanju u skupini.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu