Connect with us

Sport

86-84 Sonik Puntamika u Jazinama savladala Adria Oil Škrljevo

Objavljeno

-

Foto: Andrej Jančijev/KK Sonik Puntamika

Sonik Puntamika sinoć je na domaćem parketu u pravoj košarkaškoj poslastici 24. kola HT Premijer lige svladala Adria Oil Škrljevo rezultatom 86-84. Igrači Hrvoja Vlašića punih su 40 minuta lomili otpor žilavih suparnika, no na koncu su u posljednjim sekundama zahvaljujući Jakovu Vladoviću i Lovri Runjiću došli do vrijednog trijumfa i nova dva boda u hrvatskom prvenstvu.

Otvaranje susreta proteklo je u znaku gostiju koji su u početnim minutama nametnuli svoj ritam i vodili sve do sredine prve četvrtine i koša Gospića za 11-11. Gostujući trener krenuo je bez svog ponajboljeg igrača Frana Pilepića koji je u proteklih pet utakmica prosječno ubacivao 18 poena, no ulaskom iskusnog Riječanina na parket poremetio se fokus domaće obrane, što su gosti s Kvarnera iskoristili da tricom Bobana odu na 15-20. „Soniksi“ su ekspresno odgovorili s dva dalekometna ubačaja Gospića i Vladovića, nagovijestivši bolje izdanje u drugoj dionici.

Nije trebalo dugo čekati da se igrači Hrvoja Vlašića serijom 11-1 odvoje na prvu dvoznamenkastu prednost (34-24), ali raspoloženi Bakrani još su jednom pokazali da su trenutno u izvrsnoj formi te su u samo nekoliko minuta istopili zaostatak. Dobru rolu je odigrao nekadašnji igrač Zadra Toni Jelenković, no pravi problemi za Puntamičane dolazili su na drugoj strani terena gdje su olako gubili lopte, pa se na veliki odmor otišlo samo s plus jedan iz domaće perspektive (39-38).

Nastavak je donio tečniju igru s obje strane u kojoj se posebno istaknuo gostujući dvojac Robertson-Pilepić koji je stvarao velike probleme obrani Sonika. Veće odvajanje Rajkovićevih trupa spriječio je Tomislav Cvitković koji je sredinom treće četvrtine vezao osam poena i vratio svoju momčad u egal, prije nego je zbog četvrte osobne pogreške bio primoran preseliti na klupu. U posljednju dionicu ušlo se s minimalnom prednošću Škrljeva koje je na krilima razigranog Antonija Bobana držalo priključak sve do posljednjih pet minuta, nakon čega je uslijedila završnica kakve se ne bi posramile ni puno renomiranije lige.

Rašić i Gospić tricama su vukli domaćine, no s druge je strane ekspresno odgovorio Gunjina, prije nego je Pilepić s linije slobodnih bacanja povisio na 75-79.

A tada je na scenu stupio Jakov Vladović. Iskusni razigravač Sonika uzeo je loptu u svoje ruke i sa sedam vezanih poena odbio sve napade skakački dominantnih gostiju koji su sinoć imali čak 15 drugih napada, dovukavši svoju momčad do novog izjednačenja. Semafor je uoči posljednje minute pokazivao 84-84, a lopta je na koncu došla u ruke mladog Lovre Runjića koji se odlučio na hrabar prodor izborivši dva slobodna bacanja. Premda u prvoj „pravoj“ seniorskoj sezoni u elitnom razredu hrvatske košarke, Runjiću ruka nije zadrhtala pa je pobjednika odlučivao zadnju napad. Akcija je očekivao išla na Pilepića koji se odlučio za tricu, no lopta je zastala na obruču za veliko slavlje u Jazinama.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Lovre Runjić s 20 te Ante Gospić sa 17 poena, a valja istaknuti i novu dobru predstavu Jakova Vladovića koji je završio sa 16 koševa i osam asistencija. Goste je predvodio snažni Arkim Martin Robertson s 24 poena i devet uhvaćenih lopti.

Lovre Runjić, KK Sonik Puntamika:

Damir Rajković, trener KK Škrljevo:

Hrvoje Vlašić, trener KK Sonik Puntamika:

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

WINGS FOR LIFE / Utrka će okupiti i ekipu sastavljenu od 70 djelatnika hrvatskih županija

Objavljeno

-

By

Na startu ovogodišnje utrke Wings for Life World Run koja u nedjelju, 5. svibnja kreće s Liburnske obale u Zadru, prvi put će se naći i tim Hrvatske zajednice županija (HZŽ) s više od 70 sudionika iz svih županija. Ekipa je dobila naziv “Volim svoju županiju”, a za kapetana su izabrali iskusnog maratonca Igor Androvića, župana Virovitičko-podravske županije.

„Kao maratoncu rekreativcu koji je do sada istrčao deset maratona, velika mi je čast po prvi puta trčati Wings for Life World Run i biti kapetan divnim ljudima najbolje ekipe pod nazivom “Volim svoju županiju”. Ovo je jedinstvena utrka, i možda je upravo to ključno zašto je toliko uspješna, a cilj je svima isti – pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Motivacije nam ne nedostaje i naš natjecateljski duh željan je adrenalina, a vjerujem da će i publika u Zadru biti kao i uvijek, najbolji navijači i poticaj svima da istrče ono što su i poželjeli, jer ovo je jedan dan, cijeli svijet, jedan cilj“, kaže Andrović. 

Osim virovitičko-podravskog župana za tim HZŽ-a još trče karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, zadarski župan Božidar Longin te nekoliko zamjenika župana. Ostali članovi tima “Volim svoju županiju” zaposlenici su Zadarske županije, ali i niza drugih hrvatskih županija.

„Veselimo se što ćemo u Zadru ugostiti naše prijatelje iz svih hrvatskih županija. Trudit ćemo se biti dobri domaćini, a svima nam je zajednički cilj podržati ovu humanitarnu utrku koja je Zadar postavila na kartu renomiranih svjetskih gradova u kojima se ona paralelno održava“, poručio je župan Božidar Longin. 

Da su svoj prvi nastup na Wings for life utrci shvatili ozbiljno, govori i podatak da su prošlog mjeseca članovi tima imali organizirane trkačke treninge, a one u Virovitici vodio je trostruki pobjednik zadarske utrke Robert Radojković.

Veselimo se našoj prvoj zajedničkoj humanitarno-sportskoj aktivnosti i kilometrima koje ćemo zajedno osvojiti, poručuje ekipa “Volim svoju županiju”.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku automobilizam, skokovi u vodu…

Objavljeno

-

By

Subota, 4. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Zadar Open 2024.: Daska 1 i 3 metra od 9; daska 1 i 3 metra od 17 sati.
NOGOMET – Ml. pioniri: Zadarnova – Abeceda II u 8; papaline: Zara – Novalja u 9, 10; ml. pioniri i pioniri: Zadar – Trogir u 10, 10 i u 11, 25; ml. pioniri: Zara II – Sv. Mihovil u 12, 50; kadeti: Zara – Bibinje u 14, 20; seniori: Abeceda – Polača u 17 sati.

Nedjelja, 5. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Zadar Open 2024.: Daska 1 i 3 metra od 9 do 11 sati.
AUTOMOBILIZAM – Nagrada Grada Zadra, sjeverno parkiralište od 13 sati. Izložba oldtimerskih vozila oko Dvorane Krešimira Ćosića.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Zara u 9; papaline: Zadarnova II – Zadarnova III u 10, 10; kadeti i juniori: Arbanasi – Jadran u 12 i u 14 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

(FOTOGALERIJA) BBK Pakoštane organizirao tradicionalni MTB Maraton Vransko jezero za Praznik rada

Objavljeno

-

By

foto: Marijan Domislović

I ove godine, tradicionalno u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane i TZ Pakoštane održan je MTB Maraton Vransko jezero.

Možemo reći da je MTB Maraton Vransko jezero prepoznat u biciklističkom svijetu kao dobro pripremljena utrka sa dobro označenom stazom koja privlači sve veći broj ljubitelja biciklizma.

“Svake godine se trudimo da organizacija bude što bolja, puno pažnje ulažemo u organizaciju i provedbu. Jako je puno popratnih stvari prije,tijekom i nakon utrke koje se trebaju odraditi, a odrađuju ih volonterski članovi Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane. Članovi kluba izdvajaju dosta svog slobodnog vremena kako bi sve bilo besprijekorno i spremno na vrijeme. Mogu reći da sam zahvalan našem timu i čestitam svim članovima BBK Pakoštane na još jednoj uspješno organiziranoj utrci.”- rekao nam je Ivan Kurtov, predsjednik BBK Pakoštane

Ove godine na Maraton Vransko jezero prijavilo se 130 natjecatelja, najviše prijavljenih natjecatelja bilo su domaći vozači, prijavio se i veliki broj slovenskih vozača koji već

tradicionalno u velikom broju pohode maraton Vransko jezero

Staza se sastoji od 33km i 350m uspona, nije tehnički zahtjevna pa je pogodna za sve natjecatelje koji su zaljubljenici u biciklizam i za sve one koji se tek počinju natjecati u brdskom biciklizmu.

“Ove godine naš klub slavi 10.godina od osnutka, a u rođendanskoj godini i dan prije utrke dočekali smo 4 nova kilometra staze uz Vransko jezero. Tih 4 kilometra možda zvuči malo, ali zbog tih 4 kilometra imamo zatvoreni krug oko Vranskog jezera, koji svim biciklistima, turistima i ljubiteljima boravka u prirodi omogućava vožnju oko Vranskog jezera bez vožnje po Jadranskoj magistrali.  Ovim putem želimo se zahvaliti Parku prirode Vransko jezero i djelatnicima parka koji su navedeno i omogučili.”- naglasili su iz BBK Pakoštane

Najbrži natjecatelji bio je Roko Doljanin iz BBK Posedarje, a najbrža natjecateljica Sabina Rzepka.

“Od naših domaćih natjecatelja moramo pohvaliti Lidiju Zubac koja je osvojima 3.mjesto u kategoriji rekreacija žene i Roka Banđena koji je svoju biciklističku priču u dresu BBK Pakoštane započeo prošle godine upravo na Maratonu Vransko jezero a ovo godine osvojio 3.mjesto u kategoriji rekreacija muškarci. Moramo spomenuti i mlade članove BBK Pakoštane koji su odvozili maraton u pratnji starijih članova kluba a to su Marko Arsov i Maro Stojanov i našu sada već iskusnu natjecateljicu Maratona Vransko jezero Laru Krpetu.”- naglasili su iz BBK Pakoštane

Ukupni poredak po kategorijama:

SPORT M

1. Roko Doljan

2. Gregor Krajnc 

3. Miran Kovačić

SPORT Ž

1. Sabina Rzepka

2. Silvija Orlović 

3. Dora Čičić Šain

REKREACIJA M

1. Mitja Kit

2. Rajko Zvonar 

3. Roko Banđen

REKREACIJA Ž

1. Andriana Čobanov

2. Sanja Panić

3. Lidija Zubac

E-bike M

1. Grgo Franin Pečarica

2. Marko Bojanić

3. Renato Majić

E-bike Ž

1. Leja Košir

2. Irena Hošpel

3. Janja Černjavić

“Ovim putem se još jednom zahvaljujemo TZ Pakoštane, svim članovima kluba i volonterima. Kao i Vina Karaba, Opg Čelina, Ilirija, Maškovića han, Dalmaland koji su osigurani nagrade za pobjednike i ukupne pobjednike i Maraski za osvježenje na stazi.”- naglasili su iz BBK Pakoštane.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu