Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

POZIV VJERNICIMA: U subotu u Privlaci Susret obitelji Zadarske nadbiskupije

Objavljeno

-

foto: Zadarska nadbiskupija

Susret obitelji Zadarske nadbiskupije održava se u subotu, 13. travnja, u župi Rođenja BDM u Privlaci.

Svečano koncelebrirano misno slavlje u 11 sati ispred crkve sv. Barbare u Privlaci predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Okupljanje sudionika počinje u 10 sati. U 10,30 sati započinje duhovni program u kojem će se održati prigodni nagovor o značenju i vrijednosti obitelji u Božjem planu i nauku Crkve.

Nakon mise je rekreativni dio susreta: kviz natjecanje i igre u kojima sudjeluju obitelji, a potom zajednički agape za sve sudionike susreta.

Montažna crkva sv. Barbare nalazi se na desnoj strani glavne ceste koja vodi u središte Privlake, iza skretanja za naselje Sabunike.

„Molimo za naše obitelji! Svijet u kojem živimo nije previše na strani obitelji. U obitelji se dožive najljepše, ali i vrlo teške stvarnosti, rane i boli. Koliko suza je proliveno zbog nerazumijevanja i poteškoća u obitelji?

Neka svatko čini koliko je do njega da naše obitelji budu što sličnije Nazaretskoj obitelji, da žive po principima Božje volje koja nas vodi samo dobru, milosti i ostvarenju najboljega za nas, a najbolje za nas je ono što je Bog nama namijenio. Tada sebe ostvarujemo u našoj punini, našoj originalnosti i poslanju koje nam je Gospodin dao da ga činimo u ovom svijetu.

Nazaretska obitelj nije sveta u smislu da je bila bez problema i poteškoća. Sv. Šimun je rekao Mariji da će joj mač boli probosti dušu. Svi imamo poteškoća. I Nazaretska obitelj je imala velikih problema, poteškoća, izgnanstva, nerazumijevanja, trpljenja, nije ih to mimoišlo. Nazaretska obitelj nije sveta zato što nije imala problema, nego zato što je Bog uvijek bio središte njihovog života.

Neka molitva za obitelji bude duboka, da nas Gospodin blagoslovi u našim obiteljima – da obitelji budu na njegovu slavu i da živimo Božju volju, kako bi ona bila za naše posvećenje i naše spasenje“ – zadarski nadbiskup Milan Zgrablić

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

2. Festival poduzetništva Ravnih kotara i Bukovice

Objavljeno

-

By

 2. Festival poduzetništva Ravnih kotara i Bukovice održat će se 25. svibnja 2024. s početkom u 18:00 sati na Šetalištu kneza Branimira u Benkovcu. Cilj festivala je promocija poduzetništva kao glavnog pokretača gospodarskog razvoja lokalne zajednice. Na festivalu vas očekuje i bogata gastro ponuda, glazbeno.scenski program, radionica modeliranja gline i tombola.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Zadarski otočić privukao pažnju stranaca: Tu su i auti i bicikli zabranjeni tijekom ljeta

Objavljeno

-

By

Britanski Sun navodi da vrlo mali broj Britanaca zna za Silbu, otočić u zadarskom arhipelagu, smješten između otoka Premude i Oliba. Na Silbi možete uživati u kristalno čistom moru i skrovitim plažama, a posjećuju ga uglavnom lokalni stanovnici.

Do Silbe je Zadra potrebno je tri sata vožnje trajektom. Maleni otok prostire se na samo 15 četvornih kilometara. Zimi na otoku živi samo 150 mještana, no taj se broj u ljetnim mjesecima penje na 6000.

Samo jedan grad

Automobili su na otoku zabranjeni tijekom cijele godine, dok su bicikli zabranjeni ljeti. Na otoku postoji samo jedan grad koji je prikladno nazvan Silba.

U gradu se nalazi jedna od ključnih znamenitosti otoka – cilindrična kamena kula Toreta. Mještani ga zovu “Kula ljubavi” jer legenda kaže da je mornar sagradio toranj za svoju dragu kako bi ona mogla čekati njegov povratak. No, draga se umorila od čekanja te se udala za drugog. Od ostalih znamenitosti vrijedi spomenuti crkvu sv. Marka, koja je najstarija crkva na otoku.

Predivne plaže

Silba je poznata i po lijepim plažama, a jedna od njih je i Počukmarak, najveća plaža na južnoj strani otoka. U blizini uvale Počukmarak nalazi se mjesto od povijesnog značaja, na kojem su pronađeni sarkofazi.

Naime, istraživači sa zadarskog sveučilišta tu su otkrili 1500 godina star sarkofag. Prema Silba.org, voda oko sarkofaga duboka je samo dva do tri metra, što znači da nije potrebna nikakva ronilačka oprema za razgledavanje podvodnog nalazišta.

Na otoku se nalazi i mnoštvo drugih plaža, uključujući plažu Traticu, šljunčanu plažu na južnoj strani otoka. Turisti su oduševljeni nevjerojatnim zalascima sunca koji se tamo vide.

Sun dalje piše da Hrvatskoj svakako ne manjka malo poznatih otoka koje turisti mogu posjetiti, a osim Silbe, navode da se svakako isplati posjetiti i Drvenik Veli i Krknjaš Veli koji je poznat i kao Plava laguna.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Požar u stanu na Pagu

Objavljeno

-

By

Policija je u utorak, 21. svibnja u 11.30 sati zaprimila dojavu o izbijanju požara u stanu u Mandrama na  Pagu, a po dojavi su na mjesto događaja upućene žurne službe.

Požar su ugasli vatrogasci JVP Pag, a nakon što su stvoreni uvjeti za obavljanje očevida, policijski službenici su u suradnji sa inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja obavili očevid kojim je utvrđeno kako je do požara došlo u stanu na trećem katu stambene jedinice uslijed kvara na električnim instalacijama u prostoriji kuhinje stana, u kojem je boravila 96-godišnjakinja, koja je po HMP-i prevezena u zadarsku bolnicu na pružanje liječničke pomoći, gdje je konstatirano kako nije zadobila ozlijede.

U požaru, u kojem je izgorjela unutrašnjost stana je nastala veća materijalna šteta, a o događaju će policija putem posebnog izvješća upoznati nadležno državno odvjetništvo.

 
Nastavi čitati

U trendu