Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PODUZETNIŠTVO I PRODAJNE VJEŠTINE / Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola bila je domaćin međužupanijskih Wordskills natjecanja  

Objavljeno

-

Učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, Zadar sudjelovali su na WorldSkills međužupanijskim izlučnim natjecanjima u kategorijama „Tajničko poslovanje“,  „Poduzetništvo“ i  „Prodajne vještine“  i ostvarili plasman na Državno natjecanje WorldSkills Croatia 2024. u disciplini  „Tajničko poslovanje“

Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola, Zadar bila je domaćin međužupanijskih Wordskills natjecanja u kategorijama „Poduzetništvo“ i „Prodajne vještine“

Ove godine učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, Zadar sudjelovali su na tri  WorldSkills međužupanijska izlučna natjecanja, u kategorijama „Tajničko poslovanje“, „Poduzetništvo“ i  „Prodajne vještine“,  od kojih je čak dva i ove godine organizirala Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola, Zadar.

Na natjecanju u kategoriji  „Tajničko poslovanje“ koje se održalo 29. veljače u Upravnoj školi Zagreb  na Državno natjecanje plasirala se  učenica Nina Paleka uz mentoricu Vesnu Bulić iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, Zadar.

U četvrtak 7. ožujka, Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola, Zadar organizirala je WorldSkills međužupanijsko izlučno natjecanje u kategoriji: „Prodajne vještine“, a 8. ožujka, WorldSkills međužupanijsko izlučno natjecanje u kategoriji „Poduzetništvo“. Na natjecanju u kategoriji  „Prodajne vještine“ Trgovačko-ugostiteljsku školu, Karlovac predstavio je Matej Magdić uz mentora Emanuela Cipurića, Srednju školu Bana Josipa Jelačića predstavio je učenik Niko Poljak uz mentoricu Sabinu Potočnjak, Gospodarsku školu Institutto professionale Buje predstavila je učenica Denisa Munjaković uz mentoricu Tamaru Sapanjoš, Komercijalno-trgovačku školu Split predstavila je Ena Rogulj uz mentoricu Vandu Parunov, Ekonomsko-birotehničku i trgovačku školu, Zadar predstavila je učenica Anđela Bilaver uz mentoricu Anticu Klarin, Školu za trgovinu i modni dizajn Rijeka predstavila je Bleona Sylmetaj uz mentoricu Anu Ružić i Gimnaziju i strukovnu školu Bernardina Frankopana predstavila je učenica Matea Vuković uz mentoricu Manuelu Mihaljević Sabljak. Nakon natjecanja gosti su imali priliku posjetiti Muzej antičkog stakla  te se prošetati Gradom.

Najbolji rezultat u disciplini „Prodajne vještine“  ostvario je Matej Magdić iz Trgovačko-ugostiteljske škole, Karlovac  uz mentora Emanuela Cipurića.

U petak, 8. ožujka, Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola, Zadar organizirala je WorldSkills međužupanijsko izlučno natjecanje u disciplini „Poduzetništvo“. Na natjecanju u kategoriji  „Poduzetništvo“ Srednju školu Ivana Lucića – Trogir predstavila je Ema Kadirić i Ino Radić uz mentoricu Josipu Rejo Radenković, Ekonomsku i upravnu školu, Split predstavila je Matea Palić i Marko Gotovac uz mentoricu Dariju Krstulović, Srednju školu Tina Ujevića predstavila je Lucija Grbavac  i Marea Dropulić uz mentoricu Anteu Grgurinović, Ekonomsku školu Šibenik predstavila je Tina Kartelo i Lucija Rupić uz mentora Borisa Berovića, Ekonomsko-birotehničku i trgovačku školu, Zadar predstavili su Fabio Glavić i Marija Badrak uz mentoricu Sandru Faričić, Srednju školu Biograd na moru predstavili su Sara Marketin i  Lovro Prohaska uz mentoricu Korneliju Peraić, Komercijalno-trgovačku školu Split predstavili su Vlatka Knežević i Iva Kalebić uz mentoricu Antoniju Slavica i Ekonomsko-trgovačku školu, Dubrovnik predstavile su Nikol Lazarević Štaka i Petra Tomčić uz mentoricu Stanku Krile. Nakon natjecanja gosti su imali priliku posjetiti edukativno-zabavne sadržaje u Gradskoj knjižnici Zadar te se prošetati Gradom.

Najbolji rezultat u disciplini „Poduzetništvo“ ostvarili su natjecatelji Ino Radić i Ema Kadirić iz Srednje škole Ivana Lucića – Trogir uz mentoricu Josipu Rejo Radenković.

Čestitke učenicima i mentorima na ostvarenim rezultatima! Svojim su uspjehom na izlučnom međužupanijskom natjecanju ostvarili plasman na Državno natjecanje WorldSkills Croatia 2024. koje će se održati u svibnju.

Strukovne vještine stvaraju mogućnosti i povezuju. One su temelj gospodarskog razvoja. WorldSkills Croatia dio je Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO). ASOO posjeduje dugogodišnje iskustvo u organizaciji državnih natjecanja učenika strukovnih škola. Agencija se snažno zalaže za suradnju između sustava strukovnog obrazovanja i industrije. Natjecanja učenika strukovnih škola posjeduju veliki potencijal da budu vrijedan alat u promociji i podizanju atraktivnosti strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. 

Državno natjecanje WorldSkills Croatia 2024. održat će se u Zagrebu od 13. do 15. svibnja 2024. Prilika je to za učenike da pokažu svoje vještine u sklopu najvećeg događaja u strukovnom obrazovanju u Republici Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

ZAHVALA ZA ŠKOLSKU GODINU / Zadarski maturanti Jurja Barakovića na misi u svetištu sv. Šime

Objavljeno

-

By

foto: Zadarska nadbiskupija

Maturanti Gimnazije Jurja Barakovića iz Zadra sudjelovali su u petak, 24. svibnja, na misnom slavlju u svetištu sv. Šime u Zadru, kako bi izrazili zahvalnost za proteklu školsku godinu i svoje četverogodišnje školovanje, zajedno sa svojim profesorima i ravnateljicom škole. Misno slavlje u crkvi sv. Šime predvodio je dr. sc. don Damir Šehić, čuvar svetišta sv. Šime.

Već tradicionalno na kraju nastavnog dijela školske godine kada započinje priprema za maturu, zadarski maturanti predvođeni svojim vjeroučiteljem Slobodanom Šarićem dolaze proslaviti misu zahvalnicu u svetište sv. Šime. Više od 150 učenika došlo je proslaviti misu i zahvaliti na svemu primljenom u protekle četiri godine.

Don Damir je pozdravio učenike i zaželio im sretan nastavak školovanja koje je potrebno za duhovnu i tjelesnu izgradnju svake osobe. Potakao ih je da „traže primjere koje će nasljedovati, jer samo pravi primjeri pomažu da naš pogled ostane bistar i da se radost nikada ne izgubi iz našeg srca“.

U propovijedi je don Damir naglasio kako relikvija sv. Šime i danas poručuje da je svetost poziv za sve i da nas ona obvezuje. Pred maturante je stavio lik bl. Karla Acutisa, mladog sveca čije tijelo počiva u talijanskom Asizu. „Život bl. Karla, uskoro svetoga jer je priznato čudo ozdravljenja djevojčice Valerije, budi nas iz letargije i uspavanosti, ali nas tjera i iz vlastitih opterećenosti. Svetac, mladić, naš suvremenik poručuje nam da je biti svet in. Svetost ne znači biti kamen ili plastičan, već znači biti dobar i plemenit prema svima koji nas okružuju. Bog nas nikada neće iznevjeriti“, poručio je don Damir zadarskim maturantima.

Damir Šehić

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Hilti Roadshow na Višnjiku!

Objavljeno

-

By

Još otkako su braća Eugen i Martin Hilti osnovali kompaniju 1941.g. u Lihtenštajnu, Hilti se zalaže za inovacije i izravne odnose s kupcima. Oko 34.000 zaposlenika diljem svijeta, u više od 120 zemalja, pridonose tome da rad naših kupaca bude produktivniji, sigurniji i održiviji. To činimo pomoću naše ponude proizvoda, softvera i usluga.
S otprilike 280.000 kontakata s klijentima svaki dan, mnoge ideje dolaze izravno od naših kupaca. Ako postoji izazov za koji Hilti nema rješenje, ono će biti razvijeno. Zbog toga svake godine ulažemo oko 7% prodaje u istraživanje i razvoj. Od razvoja proizvoda do proizvodnje, logistike, prodaje i usluga, pokrivamo cijeli lanac dodane vrijednosti.

Kako bismo kupcima u Hrvatskoj demonstrirali sve inovacije koje Hilti nudi, organiziramo Hilti Roadshow na 4 lokacije tijekom svibnja. Nakon Osijeka, Varaždina i Pule, ovogodišnju turneju završavamo u Zadru. Družit ćemo se u utorak 28. svibnja od 09:00 do 17:00 sati na parkingu pored ŠC Višnjik (prilaz sa strane Ulice Slavka Perovića). Više informacija možete pronaći ovdje.

Što možete očekivati? Stručno Hilti osoblje demonstrirat će posjetiteljima brojne alate i pripadajuću opremu, kao i softvere i usluge koje nudimo. Ovo je savršena prilika da isprobate razne Hilti proizvode na jednom mjestu, a nudimo i posebne promotivne ponude za naše posjetitelje.

Posjetite nas i uvjerite se zašto je Hilti najbolji partner za produktivnost, sigurnost i održivost!

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NA A1 JURIO 233 KM/H – Zadarska prometna policija za vikend kaznila trojicu prebrzih vozača

Objavljeno

-

By

U petak poslijepodne oko 14 sati,  na dionici Benkovac-Pirovac,  presretač je zaustavio automobil, kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin, kod kojeg je nedozvoljena brzina bila 233 kilometara na sat, dok su prijepodne u 10,30 sati  kod Pristega zaustavlli 44-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao nedozvoljenom brzinom od 232 kilometara na sat.  Obojica vozača su kažnjena novčanom kaznom od 660 eura.

Treći automobil zaustavljen je u subotu navečer u 19,25 sati na dionici Pristeg -Benkovac, kojim je s 220 kilometara na sat vozio 36-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je kažnjen s novčanom kaznom od 660 eura te  u je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od mjesec dana.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu