Connect with us

magazin

(FOTOGALERIJA) GASTO PONUDA ADVENTA U ZADRU – 4. DIO: Gdje se mogu dobiti najveći adventski burgeri, a gdje originalni kokteli

Objavljeno

-

U nekoliko smo nastavaka predstavili najbolje iz ponude svake od ovogodišnjih kućica. Evo što nude preostale kućice koje smo obišli u zadnjem điru po Adventu.

Picnic Winter House
Družina zadarskih fast food majstora već se ranije afirmirala na zadarskim i zagrebačkim adventskim sajmovima, ne samo zbog svojih maštovitih burgera i toplih sendviča te koktela koji su, naravno, i ove godine u ponudi, već i uvijek nekim novim jelom. Lani je adventski hit bila njihova Drugačija sarma koju su zadržali i ove godine, a sad su iznenadili s novim vrhunskim burgerom. Njihov Frenchie Burger složen je od Kroštulinog brioche peciva od krumpirovog tijesta i sočnog  junećeg burgera, a obogaćen je šipkovim chutneyjem, kremastim brie sirom, dijon aiolijem i rukolom. Uz tople i hladne koktele, Picnic Winter kućica nudi i zanimljivu ponudu vina, pa se tako tu mogu pronaći i rijetke etikete poput Marchese Antinori Chianti Classico Reserva, TRS Genero, limitirano izdanje kupaže chardonnaya i graševine, potom međunarodno poznat pjenušac Raventos Blanc de Blanc, specifični pošip obitelji Šain Marelić s Korčule iz vinograda starosti preko 25 godina, kao i lokalni favoriti iz vinarije Degarra.

Polar Express
Ante Renić, šef Polar Expressa, objasnio je kako u prvih tjedan dana Adventa još nije zaokružio svoju ponudu, koja je u vrijeme našeg posjeta bila svedena na kobasice, domaće pečenice i burger, no iznenadio je slasticama. Izvrsni kolač od sira i Raffaelo iz kućne radinosti bit će pravo i ugodno iznenađenje za sve ljubitelje slastica. Ante će svoju mesnu ponudu zaokružiti s nekoliko verzija tortilja.

Petrunjela
Dvojac Luka i Matej pripremaju u svojoj Petrunjeli možda i najizdašniji burger na cijelom adventskom sajmu – dvije juneće pljeskavice u jednom sendviču sa sjajnom hrskavom pancetom i njihovim originalnim umakom, cheddar sirom, zelenom salatom i kiselim krastavcima. Petrunjela dupli burger idealan je za jako gladne, a uz ovolike normative skoro da bi bila dovoljna i jednostruka Petrunjela. Osim toga, ponudu ove kućice čini i nekoliko vrsta sendviča s piletinom i sirom, kobasicom i kiselim zeljem… kao i trgana svinjetina u sendviču te nekoliko verzija tortilje, primjerice veganska.

Čin Čin
Ova je kućica adventska ispostava istoimenog bara na Muraju i svoju ponudu bazira na izvrsnim koktelima i drugim toplim i hladnim pićima, mada se u njihovom kotliću stalno kuhaju i domaće dimljene kobasice s jednog seoskog imanja u okolici Zadra. Barmen Roko Mijatović priprema u Čin Činu oko petnaest vrsta toplih i osvježavajućih koktela, od kojih je jednog nazvao po sebi – Hot Roko! Pored svega toga, u ponudi je i devet vrsta voćnih rakija.

Dmaoo House
Ova je ekipa stigla s Puntamike, predvodi je predsjednik tamošnje istoimene Udruge mladih Niko Marin, koji je odlučio svoju ponudu bazirati na nekoliko vrsta kobasica i platama s hladnim narescima. U kotliću se krčkaju kobasice poznatog Dragana Vidaića i one OPG-a Butić, ali i debrecinke, kranjske… Plata s miksom ovih kobasica i četiri vrste umaka ozbiljno je jelo za dvoje po svim standardima. Svoje pijatine u Dmaoo kućici pune pršutom, buđolom, kulenom itd.

White Hill
Četvorica raspoloženih momaka, Mihael, David i dva Karla, nazvali su svoju kućici po kvartu iz kojeg stižu – Bilom brigu. Aduti su im veliki juneći burgeri s pljeskavicama od čak 160 grama i različitim dodacima, od tartufate preko džema od kapule, pa sve do – jaja. Kažu, imat će i domaćih divenica, ali „did ih još nije stigao osušiti, nema bure…” Osobito su ponosni na svoj originalni koktel Ljubav s bezalkoholnom bazom sačinjenom od pirea od maracuje, soka limuna i jabuke te vode. Toj bazi dodaju alkoholno piće po želji gosta: votku, gin, whiskey… Kažu da je svaka kombinacija odlična!

Cin-Cin-3_1600_1067

Image 1 of 26

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

FOTOGALERIJA / Koncert Marka Škugora i sajam otočnih proizvoda u Kukljici  

Objavljeno

-

By

Sinoć, 25.07., trg u Kukljici je bio popunjen do posljednjeg mjesta zahvaljujući koncertu Marka Škugora. Talentirani glazbenik osvojio je srca publike svojim nastupom, a trg je bio ispunjen pjesmom i plesom.

Osim uživanja u glazbi, posjetitelji su imali priliku upoznati autentične otočne proizvode lokalnih OPG-ova, čime je dodatno obogaćena večer u Kukljici.

Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali i uživali s nama! Veselimo se budućim susretima i događanjima kojima ćemo i dalje promicati našu bogatu tradiciju.

 
Nastavi čitati

magazin

Ovo su pića koja konobari nikad ne bi naručili u kafićima

Objavljeno

-

By

pexels

Nemojte tražiti ni piće koje iziskuje kompliciranu pripremu ili koktel s više komponenta ako se nalazite u baru ispunjenom do zadnjeg mjesta.

Postoje pića koja profesionalni konobari nikad ne bi naručili na pojedinim mjestima, piše Punkufer.

Ako se bar nije specijalizirao za pripremu koktela, bolje ih nemojte naručiti.

Nemojte tražiti ni piće koje iziskuje kompliciranu pripremu ili koktel s više komponenta ako se nalazite u baru ispunjenom do zadnjeg mjesta.

“Nikad ne naručujem vino na čašu u kafiću koje služi jeftina pića,” otkrio je Daniel Yeom, glavni konobar u Esters Wine Shop & Baru u Santa Monici, u razgovoru s HuffPostom.

“Nikad ne znaš koliko je dugo vino bilo otvoreno, a i šanse da ću dobiti nešto dobro na takvom mjestu jednake su nuli. Okus vina počne propadati odmah nakon otvaranja boce te se može pokvariti u svega nekoliko dana osim ako kafić nije pedantan po pitanju čuvanja vina.”

Preskočite točeni Guinness

Mnogi vjeruju da je nemoguće pogriješiti s točenim pivom. Jack Tynan koji radi u pivnici Interboro Spirits & Ales u Brooklynu ne slaže se s tim.

Ako se nalazi u kafiću u kojem je gužva, neće naručiti točeni Guinness.

“Točeni Guinness naručit ću samo u lijepom i tihom pubu jer znam da će si konobari tamo uzeti vremena da ga natoče kako treba”, kaže Tynan.

Guinness se tradicionalno toči u dva koraka – s točenjem se staje nakon što ste napunili čašu tri četvrtine kako bi mjehurići stvorili prepoznatljivu baršunastu pjenu. Nakon što pivo odstoji, nastavlja se točiti do vrha čaše.

“Ne naručujte espresso martini u kafiću koji ima lošu kavu,” savjetuje Alejandro Echeverria iz bara njujorškog restorana Sushi by Bou.

Iako je ovaj koktel od kave i votke postao iznimno popularan u posljednjih nekoliko godina, ne radi ga svatko onako kako bi trebalo.

“Većina barova nije opremljena kvalitetnim aparatima za espresso, pa ni krajnji rezultat nije onakav kakav biste željeli,” objašnjava konobar.

 
Nastavi čitati

magazin

(FOTO) MOON FUN PARK / Nova zabava na 3 tisuće metara četvornih u ŠC-u Višnjik

Objavljeno

-

By

FOTO: Nenad Opačić

U subotu, 27. srpnja, u 16 sati u ŠC-u Višnjik otvara se novi Zabavni centar, MOON FUN PARK. Tim povodom, a uoči otvorenja, organiziran je “PRESS PLAY” event na koji su bili pozvani predstavnici medija te posjetitelji koji su imali priliku među prvima iskusiti sve atrakcije koje centar nudi.

Trampolini, napuhanci, trkaći simulatori i mini golf
MOON FUN PARK, smješten na površini iznad dvorane Krešimir Ćosić i zauzima površinu od 3 tisuće metara četvornih te nudi širok spektar aktivnosti za sve uzraste.
Tijekom eventa, posjetitelji su mogli uživati u raznovrsnim atrakcijama.
Prva stanica mnogih bila je Trampolin park, gdje su, posebno najmlađi, uživali skačući na trampolinima dizajniranim za sve uzraste.


Svijet mašte i adrenalina
Dok su se jedni zabavljali na trampolinima, drugi su se uputili u Bounce Park. Ovdje su pustili mašti na volju, igrajući se i uživajući u svakom trenutku. Zvukovi smijeha i veselja ispunili su prostor dok su posjetitelji otkrivali čarobni svijet ovog parka.
Vožnja izvan granica stvarnosti
Posebnu pozornost privukao je SIM racing. U trkaćim simulatorima, posjetitelji su osjetili uzbuđenje vožnje. Za one željne natjecanja, Mini golf bit će savršeno mjesto da testiraju svoje vještine. Također, u ponudi je i mogućnost proslave rođendana. Prisutni su imali priliku razgovarati s osobljem centra i dobiti sve potrebne informacije o MOON FUN PARK-u te uživati u pripremljenim sadržajima.


Nove zabavne aktivnosti za cijelu obitelj
Športski centar Višnjik nezaobilazno je mjesto i okupljalište brojnih Zadrana svih dobi, bilo da se bave sportom profesionalno ili rekreativno ili su jednostavno došli u šetnju. U ŠC-u Višnjik uvijek se nastoji, u skladu s mogućnostima, na svakoj slobodnoj površini centra osmisliti i ponuditi nove sadržaje za naše sugrađane, a MOON FUN PARK je najnoviji primjer posvećenosti pružanju kvalitetnih i zabavnih aktivnosti za cijelu obitelj. Cilj je stvoriti okruženje gdje djeca mogu uživati u igri i tjelesnoj aktivnosti, a roditelji mogu biti sigurni da su njihova djeca na sigurnom i poticajnom mjestu. MOON FUN PARK na Višnjiku zasigurno će postati još jedno omiljeno mjesto za sve generacije.

Atmosferu s događaja pogledajte u fotogaleriji.

Radno vrijeme MOON FUN PARKA je:
radnim danom od 16 do 23 sata;
vikendom od 16 do 24 sata.

Više informacija za posjetitelje na: info@moon.fun

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu